Pa ne ide valjda svo belo iz Venecuele, kako im druge narko-države ne smetaju? Nafta ti verovatno nije pala na pamet kao razlog ove zajebancije?A170T napisao: 04 Jan 2026, 01:22 Gledano sa strane običnog čoveka Tramp jeste izvršio agresiju na njihovu državu, to se ne može osporiti. Ali nije bilo realno da će večno ćutati na narkotike koji im dolaze iz Venecuele i koje razaraju Američko društvo decenijama, i na kriminalne bande koje se finansiraju od prodaje te droge. Vreme će pokazati šta će biti sledeće, situacija je još sveža.
Sent from my SM-S731B using Tapatalk
Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
Re: Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...
Имам једно потпитање...
Pa koliko sam čuo sledeća intervencija ovog tipa bi mogla biti u Meksiku, tako da nije samo Venecuela u pitanju. A što se tiče nafte, natfa svakako igra ulogu u ovome. Mada mislim da nije u pitanju otimanje nafte za potrebe Amerike, već da će gledati gleda da ugrozi interese Rusije koja ima saradnju sa Venecuelom.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kobajagi je i predsedniku Kolumbije rekao da kupi prnje polako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
To je onda skroz ok, milosrdno nema šta. Ne znam o kakvoj agresiji pričaju, to mu dođe kao humanost na delu.A170T napisao: 04 Jan 2026, 02:12 Mada mislim da nije u pitanju otimanje nafte za potrebe Amerike, već da će gledati gleda da ugrozi interese Rusije koja ima saradnju sa Venecuelom.
Ljudi su sve gluplji i gluplji, zatucaniji, još se držimo komunizma i veličamo diktatore koji otimaju i okupiraju susedstvo.
Btw, @A170T ovo si ti napisao u drugoj temi, a ovo što sad pišeš o Trampu malo ne pije vodu spram tog citata.
Имам једно потпитање...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Gde je ona tema Najgluplji postovi na forumu?A170T napisao: 04 Jan 2026, 00:44Geza napisao:Danas pun internet poznavalaca i navijača proameričke politike i stila delovanja...
Šta smo to dobili od istoka? U kojoj državi je nastao internet? Rusiji? Gde je kompletna dijaspora sa balkana? Čiji jezik se koristi kao dominantni u svetu? Čije filmove i serije gledamo? Da li koristimo Ruske računare, smart telefone, televizore, belu tehniku? Da li da uopšte pominjem automobile koje vozimo?
Kakve ti gluposti pišeš, ja ne mogu da verujem.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hmm, a šta je sa onim delom Venecuelanaca koji se raduju odlaskom Madura? (Mada, naravno da sam skeptičan prema tim izveštajima, neko isticati jedno, neko drugo, zavisno od propagande.) Mislim da Maduro nikome ovde nije bio dobar, ni Venecueli, ni Amerima. Oni su zemlja koja je godinama izolovana i u krizi, a zbog svoje zatvorenosti. Čak i da je kao čuvao interese Venecuele, to je činio na loš način. Maduro je prošle godine trebao da izgubi izbore, a nije hteo da im ode s vlasti. Njegov glavni cilj bio je da ostane na vlasti. Pa imamo i mi iskustva s jednim takvim!
I osim toga, trebaš biti svestan da, kad si mala zemlja, ne možeš da radiš šta hoćeš, pa samim tim da igraš mudrije. Neki narodi su pametniji, pa ne turaju prst u oko jakim susedima, a neki - jbg. Finci nisu turali preterano prst u oko SSSR-u, i pregrmili su Hladni Rat, danas su jedna od najrazvijenih i najbogatijih zemalja. Ukrajina je našla da se k**či protiv Rusije, i sad imaju ovaj j***ni rat. Isto tako se i Maduro sa k**čio. Pa i mi smo se isto tako k**čili.
Ljudi, otvorite udžbenike istorije, i kad pogledaš Srbiju u 19. i 20. veku, videće da se stalno spominje "velike sile", i koliko su uticale na razvoj događaja. Nisu oni radili stvari umesto nas, ali sve što uspeli, uspeli smo kad smo imali i njihovu podršku. Mi sad ovo kao da se igramo nečega, a zaboravili kako se igra igrica.
I osim toga, trebaš biti svestan da, kad si mala zemlja, ne možeš da radiš šta hoćeš, pa samim tim da igraš mudrije. Neki narodi su pametniji, pa ne turaju prst u oko jakim susedima, a neki - jbg. Finci nisu turali preterano prst u oko SSSR-u, i pregrmili su Hladni Rat, danas su jedna od najrazvijenih i najbogatijih zemalja. Ukrajina je našla da se k**či protiv Rusije, i sad imaju ovaj j***ni rat. Isto tako se i Maduro sa k**čio. Pa i mi smo se isto tako k**čili.
Ljudi, otvorite udžbenike istorije, i kad pogledaš Srbiju u 19. i 20. veku, videće da se stalno spominje "velike sile", i koliko su uticale na razvoj događaja. Nisu oni radili stvari umesto nas, ali sve što uspeli, uspeli smo kad smo imali i njihovu podršku. Mi sad ovo kao da se igramo nečega, a zaboravili kako se igra igrica.
U prevodu: kolonijalizam i dalje postoji, samo je lepše upakovan. 
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Naravno, male države su valuta za potkusurivanje velikih sila. Uvek bilo i biće.
Kad se slonovi tuku, trava nastrada najviše.
Lično mislim da je Trump oteo Madura zbog Venecuelanki, jer je poznato svima da su upravo one šampionke u Miss World titulama. Kakva nafta i naftne rezerve, koje po rečima pokojnog Huga Čaveza, Venecuela ima za oko 100 godina eksploatacije.
KINA i SAD su pravi rivali. Na jednoj strani Petro Dolar, na drugoj Petro Juan. Na jednoj strani prljava igra, stara tehnologija i sila, na drugoj obnovljivi izvori energije, ucenjivanje i tiha kolonizacija bez (vidljive) sile i prisile.
Šta će biti dalje, to ni milicija ne zna, što bi rekao moj školski drug Miloš Radivojević zvani Dronja iz sela Dragovac.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Kad se slonovi tuku, trava nastrada najviše.
Lično mislim da je Trump oteo Madura zbog Venecuelanki, jer je poznato svima da su upravo one šampionke u Miss World titulama. Kakva nafta i naftne rezerve, koje po rečima pokojnog Huga Čaveza, Venecuela ima za oko 100 godina eksploatacije.
KINA i SAD su pravi rivali. Na jednoj strani Petro Dolar, na drugoj Petro Juan. Na jednoj strani prljava igra, stara tehnologija i sila, na drugoj obnovljivi izvori energije, ucenjivanje i tiha kolonizacija bez (vidljive) sile i prisile.
Šta će biti dalje, to ni milicija ne zna, što bi rekao moj školski drug Miloš Radivojević zvani Dronja iz sela Dragovac.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Da li je ovo provereno ? Gde si cuo , pretpostavljam neki legitimni izvor ? Imas li kakvu dojavu za berzu ?A170T napisao: 04 Jan 2026, 02:12 Pa koliko sam čuo sledeća intervencija ovog tipa bi mogla biti u Meksiku
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Mnogo ozbiljno diskutujete
za naslov teme…
Ne bih sad bio u koži vladajuće strukture u Danskoj. 
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sam Tramp je to rekao, sad tačno gde sam to video ne znam.Milos napisao:Da li je ovo provereno ? Gde si cuo , pretpostavljam neki legitimni izvor ? Imas li kakvu dojavu za berzu ?A170T napisao: 04 Jan 2026, 02:12 Pa koliko sam čuo sledeća intervencija ovog tipa bi mogla biti u Meksiku
I jel ti sad sebe smatraš sve glupljim i glupljim i zatucanijim jer se diviš diktatoru koji leči komplekse i otima šta poželi?
Имам једно потпитање...
Tramp nista nije zavrsio za 3 dana. To je proces koji je krenuo od trenutka kad je Hugo Čavez nacionalizovao naftne kompanije, samo je sad pravi trenutak, jer potencijalni saveznik Rusija ne može ni svoje dvorište da završi, a ne da se gura hiljadama kilometara daleko, a Kinezi, teško da bi se oni direktno suprostavili.
Ono šfo je apsolutno postalo jasno, međunarodno pravo ne postoji - Evropljani su mogli da se teše ranije to je Afrika, ma to su Srbi i u isto vreme da morališu Rusima, a ignorišu Izrael. Sad im dolazi to na naplatu. Takođe, slobodna trgovina više ne postoji. Ovaj dođe i kaže ako ne prihvatite uvoz GMO, ja blokiram vašu robu. Vi imate suficit u trgovini sa nama, eto dodatnih carina. Uvek se setim kad sam pričao sa nekim studentkinjama ekonomije sa prestižnih evropskih univerziteta, koje su bile u fazonu, koga briga ako naš seljak ne može da konkuriše poljskom, slobodna trgovina tako funkcioniše.
Ono šfo je apsolutno postalo jasno, međunarodno pravo ne postoji - Evropljani su mogli da se teše ranije to je Afrika, ma to su Srbi i u isto vreme da morališu Rusima, a ignorišu Izrael. Sad im dolazi to na naplatu. Takođe, slobodna trgovina više ne postoji. Ovaj dođe i kaže ako ne prihvatite uvoz GMO, ja blokiram vašu robu. Vi imate suficit u trgovini sa nama, eto dodatnih carina. Uvek se setim kad sam pričao sa nekim studentkinjama ekonomije sa prestižnih evropskih univerziteta, koje su bile u fazonu, koga briga ako naš seljak ne može da konkuriše poljskom, slobodna trgovina tako funkcioniše.
elMaestro napisao:I jel ti sad sebe smatraš sve glupljim i glupljim i zatucanijim jer se diviš diktatoru koji leči komplekse i otima šta poželi?
Kad sam to rekao mislio sam na jednog drugog "čoveka", nešto nižeg rasta, proćelav. Onog koji je poslao u smrt preko milion ljudi u nameri da okupira ono što nije njegovo, onaj što je vratio rat i smrt na Evropsko tlo. Mi se divimo takvim diktatorima, jer imamo taj mentalitet paljevinskog naroda. Ono fazon, sa "braćom" dogodine krećemo u Prizren dok su tenkovi zagrejani