Auto sedišta za decu
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Auto sedišta za decu
Ja sam oba Cybexa kupio u HR. Prvo je bilo neki najbolji model i njega sam platio, ako se dobro sećam 180e. Drugo je malo jeftiniji model plaćen 100-110e.
Ovde na akciji retko da su bili ispod 200e. Ono prvo i 300.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Ovde na akciji retko da su bili ispod 200e. Ono prvo i 300.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Sadašnji i nekadašnji roditelji bebica
šta preporučuje za bebi sedišta za novorođenčad... Ako Bog da, aprila, pistajemo roditelji dva dečaka (jednojajčani blizanci) pa su nam potrebna x2.
Sada mesto nije baš ogranicavajući faktor, ali verujem da se u početku mama mora nekako smestiti između sedišta...
Oba vozila spadaju u red srednje većih (Arteon i XTrail), ali u SUV-u će verovatno biti komfornije jer je zadnja klupa "profilisana" za 3 osobe i vrata se otvaraju skoro pod uglom od 90 stepeni
Cena takođe nije presudna, bitna je jednostavnost i da nam ne zadaje mnogo glavobolja
šta preporučuje za bebi sedišta za novorođenčad... Ako Bog da, aprila, pistajemo roditelji dva dečaka (jednojajčani blizanci) pa su nam potrebna x2.Sada mesto nije baš ogranicavajući faktor, ali verujem da se u početku mama mora nekako smestiti između sedišta...
Oba vozila spadaju u red srednje većih (Arteon i XTrail), ali u SUV-u će verovatno biti komfornije jer je zadnja klupa "profilisana" za 3 osobe i vrata se otvaraju skoro pod uglom od 90 stepeni

Cena takođe nije presudna, bitna je jednostavnost i da nam ne zadaje mnogo glavobolja

- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Preporuka za Cybex Cloud seriju, ne znam koja oznaka je trenutno aktuelna. Mi smo pre skoro 3 godine imali Cloud Z2 + isofix bazu, koju i sad koristimo za Sirona sediste. Jaje se razvlaci u blago lezeci polozaj i udobnije je nego bilo koje drugo na trzistu za taj uzrast. Takodje, uz adaptere "pasuje" na Cybex Priam kolica, verovatno i na neki drugi model jos.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Neka je sa srećom!
Računam da će oni sa blizancima imati bolje savete
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Računam da će oni sa blizancima imati bolje savete
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Kod mene u avensisu na na isofix sedišta nema šanse da neko sedi između. Sa druge strane na corolli verso, koja pozadi ima 3 sedišta, mogu i ja između da sednem a ima me.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Od Cybexa je trenutno aktuelno Anoris T i-Size i jako dobro ocenjeno kod ADAC-a.
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... rsitztest/
https://www.cybex-online.com/en/sk/p/cs ... dsqrdzKWZ9
Ima ga kod nas u Aksi, Ako je kao na slici, prodaje se za 60k sve sa bazom, što je korektna cena. https://www.aksa.rs/auto-sediste-od-76- ... -soho-grey
Samo da ne bude da je cena bez baze.
Tu negde sa cenom ili malo preko je i Cloud sa bazom koja se kupuje odvojeno. https://www.aksapremium.rs/autosedista/cybex/
Gledao sam cene u HR, za Anoris T i-Size. Tamo je 250e sedišta i isto toliko baza, tako da u ovom konkretnom slučaju nema matematike da se kupuje tamo.
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... rsitztest/
https://www.cybex-online.com/en/sk/p/cs ... dsqrdzKWZ9
Ima ga kod nas u Aksi, Ako je kao na slici, prodaje se za 60k sve sa bazom, što je korektna cena. https://www.aksa.rs/auto-sediste-od-76- ... -soho-grey
Samo da ne bude da je cena bez baze.
Tu negde sa cenom ili malo preko je i Cloud sa bazom koja se kupuje odvojeno. https://www.aksapremium.rs/autosedista/cybex/
Gledao sam cene u HR, za Anoris T i-Size. Tamo je 250e sedišta i isto toliko baza, tako da u ovom konkretnom slučaju nema matematike da se kupuje tamo.
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Oblik vozila dosta znači, kao i oprema.
Npr, u Scenicu nisam mogao da ostavim sedište okrenuto ka vratima i da zatvorim vrata. U Vitari to mogu da uradim. Okrenem sedište, izvadim dete i zatvorim vrata bez da vraćam sedište.
Scenic ima deblja sedišta, vrata...
Čak i u dužinu je komotnije u Vitari, kako za sedište, tako i za moju ženu koja sedi ispred, kao suvozača. To je bitno, jer dete još uvek vozimo "kontra", što zauzima mesta...
A Scenic je duži, širi...
Zanimljivost:
Koji god sam auto pogledao, nosio sam metar sa sobom, da merim mesto pozadi. Svi prodavci, ali SVI, bez izuzetka, bili privatni ili plac, nisu mogli čudu da se načude zašto bi koji Q vozio dete u suprotnom smeru, posebno kada je izašla iz sinteze/jajeta.
Edit:
I slažem se sa Acom, najbolji je kombo kada iskoristip istu bazu za jaje i naredno sedište.
Naše sedište je G i-Size, i odvojivo je + se okreće na obe strane. Sa uloškom, može se koristiti i za bebe. Međutim, nije zgodno za nošenje, a bebe se često nose.
Podrazumevano, jaje bi trebalo da može na odgovarajuća kolica, koja ne moraju biti istog proizvođača, ali moraju imati odgovarajući adapter, ukoliko postoji
Npr, u Scenicu nisam mogao da ostavim sedište okrenuto ka vratima i da zatvorim vrata. U Vitari to mogu da uradim. Okrenem sedište, izvadim dete i zatvorim vrata bez da vraćam sedište.
Scenic ima deblja sedišta, vrata...
Čak i u dužinu je komotnije u Vitari, kako za sedište, tako i za moju ženu koja sedi ispred, kao suvozača. To je bitno, jer dete još uvek vozimo "kontra", što zauzima mesta...
A Scenic je duži, širi...
Zanimljivost:
Koji god sam auto pogledao, nosio sam metar sa sobom, da merim mesto pozadi. Svi prodavci, ali SVI, bez izuzetka, bili privatni ili plac, nisu mogli čudu da se načude zašto bi koji Q vozio dete u suprotnom smeru, posebno kada je izašla iz sinteze/jajeta.
Edit:
I slažem se sa Acom, najbolji je kombo kada iskoristip istu bazu za jaje i naredno sedište.
Naše sedište je G i-Size, i odvojivo je + se okreće na obe strane. Sa uloškom, može se koristiti i za bebe. Međutim, nije zgodno za nošenje, a bebe se često nose.
Podrazumevano, jaje bi trebalo da može na odgovarajuća kolica, koja ne moraju biti istog proizvođača, ali moraju imati odgovarajući adapter, ukoliko postoji
Nemam bolju sliku ali je između sedišta baš tesno. Na stranu što mi je pod ravan mogla bi između samo neka manekenka.

Јаје нам је Авионаут Козмо за друго дете - уколико желиш могу да ти измерим и пошаљем тачне димензије, а прво возимо у ротационом Сванду Марие 2 или 3, ротационо. Сајбекс које је дошло са колицима смо брзо бацили јер је детету падала глава и у колицима и у ауту, након чега је добио Сванду ротационо, али је оно баш баш големо седиште. Ми смо ишли у радње Буба у ауту и Сигурна беба (Земун и код Аутокоманде) и тамо ти седиште пробају, намештају, штелују итд., људи су баш стручни и немаш обавезу куповине. Можда није лоша опција са тим пробањем, јер и ја сам мерио и мислио да можемо сад друго дете из јајета да пребацимо у седиште на задњој клупи што нас ускоро чека, а тренутно се вози напред, али неће да може јер кад смо пробали на лицу места најмање могуће седиште (Авионаут Скај) и возач не може никако да седне напред (жена и ја смо 184цм и 192цм). Иначе, подржавам вожњу деце у супротном смеру што је дуже могуће.
Ja imam od rođenja deteta Lorelli Aviator I dobro mi se pokazalo. isofix je, ima 360 stepeni rotaciju (po meni najbolja stvar kad je dete malo), od 40-150cm visine je, radi tako što kako dete raste vadis jastuke. Oko 150 evra je koštalo. Ne zauzima mnogo mesta u X3, mislim da bi sa dva kom mogao neko da sedi u sredini, slikacu ti. Mana mu je što ne može na kolica da se montira kao Cybex neki modeli ali to nam nije bilo ni potrebno, niti smo mnogo putovali van grada dok je dete bilo malo.
U Cayenne imam neko Porsche sedište koje je Britax, sa Isofix, onom nogom ispod, lepo izgleda ali je ogromno, nema 360 i dete je preblizu do mog sedišta (a ja nisam veliki) pa udara nogama
(https://www.design911.co.uk/p/porsche-j ... -18-kg-_2/)
Meni je ovo Loreli mnogo bolje a vidim da i detetu više odgovara, u ovom drugom jedva čeka da skine pojaseve sa ramena, ali to je već individualna ocena. Kontam da je ovo Britax bolje na svim testovima
U Cayenne imam neko Porsche sedište koje je Britax, sa Isofix, onom nogom ispod, lepo izgleda ali je ogromno, nema 360 i dete je preblizu do mog sedišta (a ja nisam veliki) pa udara nogama
(https://www.design911.co.uk/p/porsche-j ... -18-kg-_2/)
Meni je ovo Loreli mnogo bolje a vidim da i detetu više odgovara, u ovom drugom jedva čeka da skine pojaseve sa ramena, ali to je već individualna ocena. Kontam da je ovo Britax bolje na svim testovima
Hvala puno svima!
Moraću da pretresem malo više - sada smo najbliži Cybex modelima (isto zbog kolica)
I drago mi je da ima radnji gde može i da se proba i vidi na licu mesta kako se uklapa u auto
Moraću da pretresem malo više - sada smo najbliži Cybex modelima (isto zbog kolica)
I drago mi je da ima radnji gde može i da se proba i vidi na licu mesta kako se uklapa u auto
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
@Puzo81 bi trebalo da je prava adresa za blizance... 
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Čestitke!
S obzirom da imas (mislim) istu zadnju klupu kao i ja, samo malo zavaljeniju, što se tiče širine i prostora mogu ti napisati moje iskustvo.
Mi smo imali kombinaciju jaje i 3u1 sedište, sad je kombinacija 3u1 i 3. U oba slučaja supruga je mogla da se smesti između, čak smo putovali do Srbije tako, jer smo napred sedeli moja mama i ja. Na kraju krajeva uvek može suvozačevo da se pomeri ka napred pa da supruga ima više mesta za noge. E sad, glavni faktor je kolika je supruga, jer je moja 165cm i 55-6kg
U svakim slučaju dok su u jajetu mislim da neće biti problema, a posle Touran i to ti je to od života
S obzirom da imas (mislim) istu zadnju klupu kao i ja, samo malo zavaljeniju, što se tiče širine i prostora mogu ti napisati moje iskustvo.
Mi smo imali kombinaciju jaje i 3u1 sedište, sad je kombinacija 3u1 i 3. U oba slučaja supruga je mogla da se smesti između, čak smo putovali do Srbije tako, jer smo napred sedeli moja mama i ja. Na kraju krajeva uvek može suvozačevo da se pomeri ka napred pa da supruga ima više mesta za noge. E sad, glavni faktor je kolika je supruga, jer je moja 165cm i 55-6kg
U svakim slučaju dok su u jajetu mislim da neće biti problema, a posle Touran i to ti je to od života
Hvala 
Od kombija samo Espace priznajem, ali i on je sada SUV

Od kombija samo Espace priznajem, ali i on je sada SUV

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Izvolt'e
I member isto.