Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Ako se vidi da je zona, nisi bacio
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Da li imas pravo prvesntva prolaza ako je stop linija prekrivena snegom?grujicd napisao: 08 Jan 2026, 15:05 Da li parking servis ima pravo da naplaćuje kazne kad su parking mesta neočišćena? I dalje se vidi tabla na početku ulice, ali se ne vidi gde su iscrtana mesta. Kako da znaš da li je to gde si stao obeleženo mesto ili ne?
Razmišljam da li sam bacio 45din![]()
Pitanje je kako oko sokolovo radi u sneznim uslovima kada je na vecini vozila sneg prekrio tablice.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ovo za stop mi se u stvari i desilo jedne zime na izlasu iz Topole prema Mladenovcu.

Tu gde stoji znak stop ima neki put sa desne strane. Kako je sve pod snegom i još po mraku, i ako ne znaš tu raskrsnicu nemaš pojma šta je to desno, da li odatle mogu da ti dođu kola? Uzgred i mogu da dođu, nije to samo da ti skreneš desno nego i odatle mogu da naiđu. Ja sam protumačio da je to baš to tu kod znaka raskrsnica zbog koje postavljen stop, a ne ono desetak metara napred što je obeleženo stop linijom. Ta linija se naravno nije videla od snega. I ja stao tu na tom prvom mestu, i onda produžio pravo i nisam stao na zaustavnu liniju malo kasnije. I zaustave me panduri. Malo me cimali, ali na kraju pustili.
A realno i sad kad gledam ovu sliku, pa kako možeš da imaš stop ispred jedne raskrsnice, a da ti važi u stvari za onu deset metara posle?

Tu gde stoji znak stop ima neki put sa desne strane. Kako je sve pod snegom i još po mraku, i ako ne znaš tu raskrsnicu nemaš pojma šta je to desno, da li odatle mogu da ti dođu kola? Uzgred i mogu da dođu, nije to samo da ti skreneš desno nego i odatle mogu da naiđu. Ja sam protumačio da je to baš to tu kod znaka raskrsnica zbog koje postavljen stop, a ne ono desetak metara napred što je obeleženo stop linijom. Ta linija se naravno nije videla od snega. I ja stao tu na tom prvom mestu, i onda produžio pravo i nisam stao na zaustavnu liniju malo kasnije. I zaustave me panduri. Malo me cimali, ali na kraju pustili.
A realno i sad kad gledam ovu sliku, pa kako možeš da imaš stop ispred jedne raskrsnice, a da ti važi u stvari za onu deset metara posle?
Vozio sam GY UGP3 i to prvi put vozim rwd auto. Nikakvih problema, cak i kada pokusam namerno da ga izbacim jako brzo se ispravlja auto.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
U Krusevcu recimo kad su neociscena parking mesta onda ne naplacuju parking, to mi rekao jedan drugar odavno sto radi u park. servisu, zato nekad oni angazuju i njihove radnike da sto pre ociste sneg kako bi nastavili sa naplacivanjem
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Aaa, zato voze onaj sneg na krovu automobila. Dođe do parkinga, istrese sneg i parkira na isti, za dž 

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kod mene po planu bilo da se sutra ide na slavu pa auto ne pomeram već danima. Kad ne lezi vraže, hitan slučaj i hitno očisti sneg, ali ispod auto okovan ledom. Upalio ga i pustio da radi u mestu oko pola sata, upalio zadnji grejač, a napred pustio da duva u šofeku. I lepo ga je ugrejao kad se uđe u auto, ali šoferka sva u ledu i to debelom. Malo pomalo odvajao sa dečijom plastičnom lopatom i relativno lako skinuo led, kad je krenulo. No treba izaći iz dvorišta. Nije beton, zemlja, od vode blato, pa se steglo u led. Ma nisam ni 2 metra napravio, zaglavio. Ajmo lopata pa svu oko točkova i ispod auta koliko može da se dohvati. Isključio kontrolu proklizavanja, zaneo ga malo napred nazad na kvačilu i nekako se iščupam. Samo što sam krenuo opet neko blato i stanem, zaglavim. Pa probaj levo desno, napred nazad i nekako se iščupam i pun gas da izađem iz dvorišta. Posle je sve već bila pesma.
Nekako stigosmo do Medigoup u Pariske komune, tamo na parking. Sedim u autu i čekam, gledam kako ljudi voze i parkiraju. Kako dolaze sa 30cm snega na krovu. Obično ovi što voze malo veće SUV/Crossover modele, ne čiste krov. Uglavnom svega sam se nagledao dok sam čekao tamo. Zanimljivost je jedna devojka koja je došla da očisti svoj Golf V. Četka, grebalica i kantica. Dobrih sat vrmena je ona obilzila oko njega i čistila dok nije zadnju trunku snga i leda sklonila sa njega.I nije ga pomerila, samo da bude spreman kad bude potrebno.
ABS se pali na svako iole jače kočenje. Baš treba biti oprezan. Sutra ćemo preko Banstola do Sremskih Karlovaca pa videćemo kako će biti. Jesu zimske gume ali su uslovi nezgodni. Bar sam auto očistio i nadam se neće padati ništa noćas.
Nekako stigosmo do Medigoup u Pariske komune, tamo na parking. Sedim u autu i čekam, gledam kako ljudi voze i parkiraju. Kako dolaze sa 30cm snega na krovu. Obično ovi što voze malo veće SUV/Crossover modele, ne čiste krov. Uglavnom svega sam se nagledao dok sam čekao tamo. Zanimljivost je jedna devojka koja je došla da očisti svoj Golf V. Četka, grebalica i kantica. Dobrih sat vrmena je ona obilzila oko njega i čistila dok nije zadnju trunku snga i leda sklonila sa njega.I nije ga pomerila, samo da bude spreman kad bude potrebno.
ABS se pali na svako iole jače kočenje. Baš treba biti oprezan. Sutra ćemo preko Banstola do Sremskih Karlovaca pa videćemo kako će biti. Jesu zimske gume ali su uslovi nezgodni. Bar sam auto očistio i nadam se neće padati ništa noćas.
Posetite www.garaza.rs !
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Apropo absa asr i slicnoga, cudan vam neki sneg, meni sve lampice treperu po snegu, osim kad iskljucim esp i asr. Doduse ja dosta agresivno vozim po snegu i rucna isto dosta radi
. Doduse nemam Matador 
E tu gresis , kod matadora .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne idem u Banat no u Srem. Znam da je najavljen minus noćas. Padavine tek sutra popodne po prognozama koje pratim. Računam da su glavni putni pravci dovoljno čisti da se može proći. Ne žurim pa videćemo.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Nije da branim cinjenicu sto nije ociscen sneg, ali cini mi se i da su se ljudi bas raspekmezili poslednjih 10 godina, svi bi da svaka ulica u sred zime bude suva i prohodna. U Subotici danas sam video asfalt samo na par najpramotnijih ulica, sve ostale su ili ociscene sa utabanim slojem snega od par cm ili nisu ni ociscene i ja nisam video licno nikakav specijalan problem da se vozi auto. Dubina snega je oko 10cm, sto bi zakonski svaki auto trebao da zadovoljava, samim tim ne bi trebao da bude problem da se vozi po snegu te dubine.
Sa druge strane ni jedno vozilo na koje sam naisao nije se kretalo preko 30kmh, dosta vozila su isla oko 20km/h, do te mere da je moj cale sa 78 godina bio u fazonu zasto se toliko otezu, on nije hteo da vozi jer je mislio da su puno gori uslovi nego sto su bili, ja sam bez mnogo cimanja vozio 50km/h cim bih uspeo naci ulicu bez vozila ili dovoljno siroku da mogu fizicki da preteknem sporija vozila... Naravno vodio sam racuna da povecam rastojanje i da ne forsiram nagla kocenja i usporio sam gde je losija vidljivost oko kolovoza ako nesto iskoci da mogu stati, ali ono nikad prazniji grad, nikad sporiji saobracaj.
Ili pre neki dan na otvorenom, izlazim iz naselja posle nekih kilometar naletim na kolonu od 4 vozila, nabijeni jedni drugima na 10 do 15m razmaka na braniku, voze 40-50km/h (svaka cast ljudima sto to mogu da rade kilometrima, ja nisam sposoban da vozim toliko na braniku ni po suvom), na kraju sam morao da ih preteknem tehnicki ilegalno u jednom potezu jer nema mesta nigde da se ubacim jer sam ja vozio 80km/h. Inace u tom pravcu kretanja smo nas petorica bili jedina vozila na deonici od cini mi se 7-8km, tako da je cista nebuloza voziti toliko nekome na braniku. Posle toga je jedan iz kolone kilometrima forsirao da me sustigne. Uslovi su bili takvi da je na kolovozu bilo nekih 3cm rastopljenog snega i da je provejavao sneg. Nije bas da bih vozio 130km/h u takvim uslovima da sam naleteo na tako nesto na autoputu, ali nije ni da je na 80km/h bio stalni rizik od izletanja.
Sa druge strane ni jedno vozilo na koje sam naisao nije se kretalo preko 30kmh, dosta vozila su isla oko 20km/h, do te mere da je moj cale sa 78 godina bio u fazonu zasto se toliko otezu, on nije hteo da vozi jer je mislio da su puno gori uslovi nego sto su bili, ja sam bez mnogo cimanja vozio 50km/h cim bih uspeo naci ulicu bez vozila ili dovoljno siroku da mogu fizicki da preteknem sporija vozila... Naravno vodio sam racuna da povecam rastojanje i da ne forsiram nagla kocenja i usporio sam gde je losija vidljivost oko kolovoza ako nesto iskoci da mogu stati, ali ono nikad prazniji grad, nikad sporiji saobracaj.
Ili pre neki dan na otvorenom, izlazim iz naselja posle nekih kilometar naletim na kolonu od 4 vozila, nabijeni jedni drugima na 10 do 15m razmaka na braniku, voze 40-50km/h (svaka cast ljudima sto to mogu da rade kilometrima, ja nisam sposoban da vozim toliko na braniku ni po suvom), na kraju sam morao da ih preteknem tehnicki ilegalno u jednom potezu jer nema mesta nigde da se ubacim jer sam ja vozio 80km/h. Inace u tom pravcu kretanja smo nas petorica bili jedina vozila na deonici od cini mi se 7-8km, tako da je cista nebuloza voziti toliko nekome na braniku. Posle toga je jedan iz kolone kilometrima forsirao da me sustigne. Uslovi su bili takvi da je na kolovozu bilo nekih 3cm rastopljenog snega i da je provejavao sneg. Nije bas da bih vozio 130km/h u takvim uslovima da sam naleteo na tako nesto na autoputu, ali nije ni da je na 80km/h bio stalni rizik od izletanja.
Being second is to be the first of the ones who loose...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Stvar je u tome da se "Oci" busaju u grudi, mažu narodu oči kako su zimske službe na vrhuncu zadatka, kako je sve prohodno, a vamo 90% puteva pod snegom i dalje. Mislim da nije neka nauka u 2026. godini imati dovoljno "grtalica" i soli makar za puteve prvog i eventualno drugog reda. Naravno da narod očekuje da budu ti putevi očišćeni, a ne samo centri većih gradova. Kao što očekuju 5G na celoj teritoriji Srbije, a ne samo u "krugu dvojke".
Često nailazim na primere Srbija vs Rumunija, nisam nikada bio u Rumuniji ali ovo što vidim po slikama oni su ispred nas 20 godina. Nije više Čaušesku na vlasti... Mi možemo da se poredimo sa Makedonijom, Bosnom, Moldavijom, Bugarskom, to je naša takmučarska grupa.
Često nailazim na primere Srbija vs Rumunija, nisam nikada bio u Rumuniji ali ovo što vidim po slikama oni su ispred nas 20 godina. Nije više Čaušesku na vlasti... Mi možemo da se poredimo sa Makedonijom, Bosnom, Moldavijom, Bugarskom, to je naša takmučarska grupa.