Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
propeler
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4

Re: Stigla zima...

Post od propeler »

U kakvom je stanju autoput SU-BG? Jel očišćeno ili je klizavo+kolotrazi? Trebalo bi danas da krenem za BG na slavu sa ženom i dvoje dece ali se razmišljam zbog uslova i ledene kiše koje najavljuju. Idem u žarkovo pa sam mislio obilaznicom do isključenja za Obrenovac pa obrenovačkim nazad do žarkova. Isto razmišljam i da li se vraćati noćas ili prespavati pa sutra nazad, Baš mi se ne ide nigde po ovom vremenu...
Gde pratite prognozu vremena tako detaljniju malo? Meni aplikacija na fonu prikazuje trenutnu temperaturu gde sam u tom trenutku (-12 trenutno u SU, sve je zaleđeno).
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Gaginh0 napisao: 09 Jan 2026, 06:05 Stvar je u tome da se "Oci" busaju u grudi, mažu narodu oči kako su zimske službe na vrhuncu zadatka, kako je sve prohodno, a vamo 90% puteva pod snegom i dalje. Mislim da nije neka nauka u 2026. godini imati dovoljno "grtalica" i soli makar za puteve prvog i eventualno drugog reda. Naravno da narod očekuje da budu ti putevi očišćeni, a ne samo centri većih gradova. Kao što očekuju 5G na celoj teritoriji Srbije, a ne samo u "krugu dvojke". :kezo:

Često nailazim na primere Srbija vs Rumunija, nisam nikada bio u Rumuniji ali ovo što vidim po slikama oni su ispred nas 20 godina. Nije više Čaušesku na vlasti... Mi možemo da se poredimo sa Makedonijom, Bosnom, Moldavijom, Bugarskom, to je naša takmučarska grupa.
Jeste ali nivo vozaca mi se cini da je sve vise za poredjenje sa amerikancima :D Kupovina automatika i kojekakvih SUVova, nesposobnost voznje u svim uslovima sem po suvom i da je pravac :D
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

U BG juče ništa nije očišćeno bilo, čak ni centar, ima delova gde uopšte do uveče ni jednom nije prošlo čišćenje, ljudi se sprdaju i slikaju po BG i to je realno i užasno stanje.
Kraljice Natalie (Narodni Front), iza mene je porodilište, po meni sramota da nije očišćeno :

Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Eh sad, nije baš da nije ništa. Ne treba preterivati.

Može (i treba) bolje, ali da nije ništa, daleko je od toga, bar kada su glavne ulice u pitanju.

Iznenadio me je Bulevar KA, s obzirom na frekvenciju saobraćaja, ali ostalo (kuda sam prošao) je bilo OK. I na kamerama je sve dosta dobro bilo, osim Nemanjine.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

pedja napisao: 09 Jan 2026, 08:43 Eh sad, nije baš da nije ništa. Ne treba preterivati.

Može (i treba) bolje, ali da nije ništa, daleko je od toga, bar kada su glavne ulice u pitanju.

Iznenadio me je Bulevar KA, s obzirom na frekvenciju saobraćaja, ali ostalo (kuda sam prošao) je bilo OK. I na kamerama je sve dosta dobro bilo, osim Nemanjine.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Ja sam navikao da ja budem bukvalista.😁 Mislim, da, očigledno se čisti, ni za onakvu ulicu sa slike se ne može reći da se nije prošlo i čistilo, ali za jednu od ulica pri centru to ne bi smelo tako. Pri čemu ovih poslednjih dana i nije bilo puno snežnih padavina.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ako nastave da ne ciste ulice od snega, pomislice Tramp da smo Grenland.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

propeler napisao: 09 Jan 2026, 07:50 U kakvom je stanju autoput SU-BG? Jel očišćeno ili je klizavo+kolotrazi? Trebalo bi danas da krenem za BG na slavu sa ženom i dvoje dece ali se razmišljam zbog uslova i ledene kiše koje najavljuju. Idem u žarkovo pa sam mislio obilaznicom do isključenja za Obrenovac pa obrenovačkim nazad do žarkova. Isto razmišljam i da li se vraćati noćas ili prespavati pa sutra nazad, Baš mi se ne ide nigde po ovom vremenu...
Gde pratite prognozu vremena tako detaljniju malo? Meni aplikacija na fonu prikazuje trenutnu temperaturu gde sam u tom trenutku (-12 trenutno u SU, sve je zaleđeno).
Kreneš ranije i prespavaš.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

I kod nas (NL) ode sneg kao da ga nikada nije bilo :)
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

propeler napisao:U kakvom je stanju autoput SU-BG? Jel očišćeno ili je klizavo+kolotrazi? Trebalo bi danas da krenem za BG na slavu sa ženom i dvoje dece ali se razmišljam zbog uslova i ledene kiše koje najavljuju. Idem u žarkovo pa sam mislio obilaznicom do isključenja za Obrenovac pa obrenovačkim nazad do žarkova. Isto razmišljam i da li se vraćati noćas ili prespavati pa sutra nazad, Baš mi se ne ide nigde po ovom vremenu...
Juce su autoputevi i magistrale cisceni prvi po prioritetu. Vwrujem da do sad ima ogromne kolicine soli na istima pa led ne bi trrbao da bude problem.
Sto se tice glavnih ulica u BGuSlikaSlikaSlika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

U sredu veče, na Božić.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2026-01-09_09-16-21-297.jpg
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve je to ok odnosno podnošljivo, nismo mi odavno videli pravih zima i snegova... Kad te zatrpa pa se nedelju dana probijaju do tebe... :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Juče sam oko 17h napravio fin krug i ništa nije bilo do crnog očišćeno: Kumodraška, Autokomanda, B. Oslobođenja, Slavija, Kralja Milana, Terazije, Trg Republike, Makedonska, Svetogorska, 27. Marta, BKA, Živka Davidovića, onda poplava dole ka semaforu pored Đerdana, Mis Iribijeve, tek u V. Ilića bilo malo bolje. Moju favelu ne spominjem.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

YUgisa napisao:Nije da branim cinjenicu sto nije ociscen sneg, ali cini mi se i da su se ljudi bas raspekmezili poslednjih 10 godina, svi bi da svaka ulica u sred zime bude suva i prohodna. U Subotici danas sam video asfalt samo na par najpramotnijih ulica, sve ostale su ili ociscene sa utabanim slojem snega od par cm ili nisu ni ociscene i ja nisam video licno nikakav specijalan problem da se vozi auto. Dubina snega je oko 10cm, sto bi zakonski svaki auto trebao da zadovoljava, samim tim ne bi trebao da bude problem da se vozi po snegu te dubine.

Sa druge strane ni jedno vozilo na koje sam naisao nije se kretalo preko 30kmh, dosta vozila su isla oko 20km/h, do te mere da je moj cale sa 78 godina bio u fazonu zasto se toliko otezu, on nije hteo da vozi jer je mislio da su puno gori uslovi nego sto su bili, ja sam bez mnogo cimanja vozio 50km/h cim bih uspeo naci ulicu bez vozila ili dovoljno siroku da mogu fizicki da preteknem sporija vozila... Naravno vodio sam racuna da povecam rastojanje i da ne forsiram nagla kocenja i usporio sam gde je losija vidljivost oko kolovoza ako nesto iskoci da mogu stati, ali ono nikad prazniji grad, nikad sporiji saobracaj.

Ili pre neki dan na otvorenom, izlazim iz naselja posle nekih kilometar naletim na kolonu od 4 vozila, nabijeni jedni drugima na 10 do 15m razmaka na braniku, voze 40-50km/h (svaka cast ljudima sto to mogu da rade kilometrima, ja nisam sposoban da vozim toliko na braniku ni po suvom), na kraju sam morao da ih preteknem tehnicki ilegalno u jednom potezu jer nema mesta nigde da se ubacim jer sam ja vozio 80km/h. Inace u tom pravcu kretanja smo nas petorica bili jedina vozila na deonici od cini mi se 7-8km, tako da je cista nebuloza voziti toliko nekome na braniku. Posle toga je jedan iz kolone kilometrima forsirao da me sustigne. Uslovi su bili takvi da je na kolovozu bilo nekih 3cm rastopljenog snega i da je provejavao sneg. Nije bas da bih vozio 130km/h u takvim uslovima da sam naleteo na tako nesto na autoputu, ali nije ni da je na 80km/h bio stalni rizik od izletanja.
Nije stvar pekmezarije, i opšteg nazadovanja građana

Radi se o obavezama službi da odrzavaju puteve
A to se ne radi
Radikali su banalizovani sve, ukinuli posledice, ukinuli obaveze, uveli “pa šta” momenat, i to je strasno šta mi dozvoljavamo
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Meni je najzesce, "a vidi sta je u drugoj zemlji". Sta me briga sta je u drugoj zemlji, meni zanima da drzimo isti nivo ili da napredujemo, u odnosu na to sto smo imali. Od 2012 sam vozio svaki dan i mogao da primetim opadanje u nivou usluge. Prvo su krenuli sa pricom, pa ne cisti se sneg dok jos uvek pada (ne, nego ces da cekas da napada 1m, pa onda da cistis), pa su krenuli da daju poslove privatnim firmama i onda smo dosli do ovoga da jedan dan snega paralise zemlju.
P.S. na twitteru procitah da su neki gradovi u Nemackoj uveli zabranu bacanja soli na trotoare. Kao zbog ekoloskog uticaja. Ako je to tacno, ne znam sta da kazem.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

McGruja napisao: 09 Jan 2026, 10:01 Radikali su banalizovani sve, ukinuli posledice, ukinuli obaveze, uveli “pa šta” momenat, i to je strasno šta mi dozvoljavamo
I na sve to poskupeli troskove tog odrzavanja .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori