Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Not malno, mi sve platimo to
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Ok, ali ja sam ziveo pre u ulici koja nikad nije ciscena, a kad sam bio klinac bilo je i po 30+cm snega, komsiluk je kolektivno lopatao ulicu da bi mogao autom ici na posao. Ja kad sam poceo da vozim, radio sam isto pred svojom kucom i komsije su mi zahvalile komentarima da sam mentalno nestabilan i pored cinjenice da bi koristili oslobodjen prostor za bezbedno mimoilazenje. Takodje mnogi ne ciste ni pred svojom kucom sto je bila sramota do pre deceniju, a sad bi da kukaju na gradske sluzbe... Da ne spominjem stoku koji ciste svoj prilaz tako sto sneg nabacaju na kolovoz.McGruja napisao: 09 Jan 2026, 10:01 Nije stvar pekmezarije, i opšteg nazadovanja građana
Radi se o obavezama službi da odrzavaju puteve
A to se ne radi
Radikali su banalizovani sve, ukinuli posledice, ukinuli obaveze, uveli “pa šta” momenat, i to je strasno šta mi dozvoljavamo
Da sluzbe treba da rade bolji posao i da opada kvalitet usluge, slazem se, ali brate i ljudi preteruju sa ocekivanjima, a mogli bi poraditi i na svojim sposobnostima. Ja bih radije vozio po ociscenom utabanom snegu nego da mi neko soli i baca rizlu na tone u uslovima gde to nije neophodno za dozvoljenu brzinu kretanja. Em trosak za drzavu, a samim tim i gradjane, em unistava vozila
Being second is to be the first of the ones who loose...
A utaban sneg na autoputu je ok jer je i ranije bilo utabanog snega u sporednim uličicama? Nije poenta šta ti možeš ili želiš, nego šta odgovorna lica moraju da urade. Ja sam do kuće na Rudniku slučajno izašao pre neki dan, generalno taj prilaz ne koristim zimi(više sam probao iz dosade) i to znači da je ok da bude 5cm leđa i preko sneg i da su svi ostali razmaženi, jer je jedan auto prošao?
Имам једно потпитање...
pozdrav
postoji li iole solidna prognoza za potez od granice do beograda (autoput) za period oko 20. januara?
hvala
postoji li iole solidna prognoza za potez od granice do beograda (autoput) za period oko 20. januara?
hvala
- YUgisa
- Kontakt:
Gde sam ja to rekao? Ja govorim o tome da ljudi ocekuju da svi putni pravci budu jednakog prioriteta i na jednakom nivou ocisceni. Prituzbi kako glavni putni pravci nisu ocisceni cujem isto koliko i neko ocekuje da ce njegova ulica Bogu iza nogu treba isto tako da bude ociscena. Ili da neke medjugradske deonice koje nisu od interesa za transport na drzavnom nivou treba da budu ociscene na nivo suvog asfalta.elMaestro napisao: 09 Jan 2026, 10:52 A utaban sneg na autoputu je ok jer je i ranije bilo utabanog snega u sporednim uličicama? Nije poenta šta ti možeš ili želiš, nego šta odgovorna lica moraju da urade. Ja sam do kuće na Rudniku slučajno izašao pre neki dan, generalno taj prilaz ne koristim zimi(više sam probao iz dosade) i to znači da je ok da bude 5cm leđa i preko sneg i da su svi ostali razmaženi, jer je jedan auto prošao?
Ali valjda je lakse selektivno citati, nego priznati da nismo sposobni ni da uradimo nesto na licnom nivou, a kamoli na drzavnom.
Kao sto sam rekao, totalno se slazem da sluzbe podbacuju iz godine u godinu, ali i konstantno cujem prituzbe na neke stvari koje su krajnja nebuloza da se ocekuje i od najbolje moguce sluzbe. Ja mislim da nasi ljudi zamisljaju da bi trebali ko Island da razvucemo podzemno grejanje svaku mogucu asfaltiranu povrsinu.
Poslednja izmena od YUgisa u 09 Jan 2026, 11:02, izmenjeno 1 put ukupno.
To sto se ne čisti ispred kuće, to ti je refleksija države, ako cistis svi ti se smeju, jer niko ne čisti, a niko ne čisti jer nema posledice
Bio sam u Rumuniji, 20ak izletanja sa puta je bilo do granice, i dva direktna sudara
Kako pređeš granicu, mokar asfalt, nula izletanja i sudara
Jezivo šta mi dozvoljavamo, i koja kurcobolja na svim nivoima
Operi auto od soli nakon vožnje
Bio sam u Rumuniji, 20ak izletanja sa puta je bilo do granice, i dva direktna sudara
Kako pređeš granicu, mokar asfalt, nula izletanja i sudara
Jezivo šta mi dozvoljavamo, i koja kurcobolja na svim nivoima
Operi auto od soli nakon vožnje
- YUgisa
- Kontakt:
Ako mislis da za svako delo treba da postoji represija kako bi bilo ucinjeno, onda nam treba ozbiljnija diktatura. Mozda da pitamo Hrvatsku da nam pokloni jedno specijalno ostrvo.
Poslednja izmena od YUgisa u 09 Jan 2026, 11:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Možda sam ja razmažen i nesposoban, ali stvarno nisam imao lopatu kod sebe preksinoć.
Ovo je slika u 11 sati uveče, a sneg je počeo ajde da kažemo u 3 popodne, da ne bude da neko očekuje "sad za sad"
Poslednja izmena od elMaestro u 09 Jan 2026, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Имам једно потпитање...
To je tako projektovano , da bude kolotrag uglacan , onda manje trosi , manja potrosnja manje zagadjenje .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Autoputevi moraju biti čisti (sem kad je trenutno mećava, naravno), tu nema opravdanja. Šta im plaćamo onda?
Inače, ako vam je za utehu, ni Englezima nije bolje, pogotovo što većina verovatno ima letnje gume...
Inače, ako vam je za utehu, ni Englezima nije bolje, pogotovo što većina verovatno ima letnje gume...
- YUgisa
- Kontakt:
Ne smem ni da vam kazem da je moja ulica ociscena
I to pre nego sto sam ja stigao da ocistim pred kucom 
Sto je meni licno nebuloza jer ima prometnijih deonica koje bi imalo vise smisla da se cisti i trebalo bi. I to je o onome sto ja govorim, ne o tome da li auto put treba da ima sloj snega.
Meni u mojoj ulici ne smeta ako sneg ne prelazi jedno 15cm.
Sto je meni licno nebuloza jer ima prometnijih deonica koje bi imalo vise smisla da se cisti i trebalo bi. I to je o onome sto ja govorim, ne o tome da li auto put treba da ima sloj snega.
Meni u mojoj ulici ne smeta ako sneg ne prelazi jedno 15cm.
Poslednja izmena od YUgisa u 09 Jan 2026, 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Fun fact to veče, od blokova duž obilaznice, pa na ibarsku, ukupno 4 grtal'ce do Ljiga. Ako vam se taj broj čini malo, reći ću samo da sam dve prošao da su u pogonu, jedna pokvarena na orlovači stoji u brzoj traci i jedna imala coffee time na OMV-u u Ćelijama
Имам једно потпитање...
Vetar i povremena kiša, temperatura u plusu.zigZag napisao: 09 Jan 2026, 10:52 pozdrav
hvala
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mene lično vremenske (ne)prilike nikad ne bi odvratile od planiranog puta. Dobra oprema u autu i na autu, pun rezervoar goriva i lagano ako treba...
Gledam trenutno neke mini lopate za auto - moraću jednu kupiti i to ubaciti zimi u auto...
Gledam trenutno neke mini lopate za auto - moraću jednu kupiti i to ubaciti zimi u auto...
Poslednja izmena od Saša u 09 Jan 2026, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Ceo Voždovac, a nadam se da znate da se radi o velikoj opštini sa brdima i jednom planinom, ima dve (2) grtalice.
A što se tiče bacanja snega na kolovoz: dokle god grtalica meni zatrpava prilaz ja ću to da vraćam na kolovoz jer drugačije ne mogu da uđem u to dvorište.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A što se tiče bacanja snega na kolovoz: dokle god grtalica meni zatrpava prilaz ja ću to da vraćam na kolovoz jer drugačije ne mogu da uđem u to dvorište.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk