Stigla zima...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Stigla zima...
Pada kiša ali nije strašno za vožnju, bar na autoputu i drugim putevima gde je bar nešto očišćeno. Od NS ka BG temperatura negde 1 stepen iznad, negde 1 stepen ispod nule ali može da se vozi. Doduše ja sam bio na 80-90, bilo je i hrabrijih ali uglavnom nešto slabiji tempo. Vidim ovde u naselju da su uličice sa malo saobraćaja zaleđene. Ma samo nek ne pada više.
Posetite www.garaza.rs !
Ali zato sa strane... Ugrinovci - Krnjesevci ili Simanovci - Dec. Ono je horor. Jedva sam prosao ka tami i nazad 16 i 17h. To nije voznja.
Bukvalno za zabranu saobracaja.
Bukvalno za zabranu saobracaja.
Nas gaatos koji zivi u Svedskoj i radi upravo na ciscenju puteva, između ostalog, kaze aledece, citiram:
Ako mogu da objasnim posto radim taj posao...
Cisti se po prioritetima
1.Auto putevi i tkzv motorway
2.glavne gradske sabracajnice,tram.sine i stanice gradskog prevoza ali samo kolovoz
3.Svi vlasnici nekretnina drzavni ili privatni su duzni da ociste svoje vlasnistvo,ispred i oko zgrada,stepenista,prolaze itd
Komune samo javne povrsine,trgove i saobracajnice po utvrdjenom rasporedu....
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ako mogu da objasnim posto radim taj posao...
Cisti se po prioritetima
1.Auto putevi i tkzv motorway
2.glavne gradske sabracajnice,tram.sine i stanice gradskog prevoza ali samo kolovoz
3.Svi vlasnici nekretnina drzavni ili privatni su duzni da ociste svoje vlasnistvo,ispred i oko zgrada,stepenista,prolaze itd
Komune samo javne povrsine,trgove i saobracajnice po utvrdjenom rasporedu....
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Slažem se da je OK da se čisti ispred svoje kuće, pa i svoje zgrade. Malo je tužno pogledati kako, u komšiluku gde sam odrastao, ispred svoje kuće su čistili samo neki stariji i/ili siromašnji ljudi, prosto neko ko se drži nekog starog običaja. I svima nam je super kad dođemo ispred tog dvorišta gde mogu da stresem sneg s patika, al niko ispred sebe ne očisti. I ne samo tu gde sam odrastao, već i inače - kad god vidim da neko čisti ispred svoje kuće, to je neki dekica.
I sad, kako taj dekica može da ispred svoje KUĆE izlopata, a u zgradi sa minimum dvadeset muškaraca (mada i žena - ako su feministkinje, neka i one lopataju
) koji mogu konju rep da isčupaju, a ne umeju da izađu s lopatom da počiste malo snega. Važno da su silni kad treba da se svađaju s komšijama oko parkinga ili kojih već debilana i bezobrazluka.
I može sad neko da mi kaže da treba krenuti od sebe, al ne slažem se. Ovde imamo očigledan problem - čim neko krene da čisti, on je budala. Pa niko neće da bude budala. E sad, šta je rešenje - možda da se plaćaju kazne kad nisi očistio ispred svoje kuće? A sa druge strane, kako da plaćamo kazne kad ne očistiš ispred kuće kad ovi bilmezi u NS-u tipično ostave SMRZNUT trotoar u Stražilovskoj. Svake godine, koliko tu prolazim od početka studija, uvek isto: sneg padne, ne očisti se, utaba se, sve drugo se vremenom otopi, a tu ostane pista za lomljenje ruku i kukova. Sistem vala treba da nam da primer.
I sad, kako taj dekica može da ispred svoje KUĆE izlopata, a u zgradi sa minimum dvadeset muškaraca (mada i žena - ako su feministkinje, neka i one lopataju
I može sad neko da mi kaže da treba krenuti od sebe, al ne slažem se. Ovde imamo očigledan problem - čim neko krene da čisti, on je budala. Pa niko neće da bude budala. E sad, šta je rešenje - možda da se plaćaju kazne kad nisi očistio ispred svoje kuće? A sa druge strane, kako da plaćamo kazne kad ne očistiš ispred kuće kad ovi bilmezi u NS-u tipično ostave SMRZNUT trotoar u Stražilovskoj. Svake godine, koliko tu prolazim od početka studija, uvek isto: sneg padne, ne očisti se, utaba se, sve drugo se vremenom otopi, a tu ostane pista za lomljenje ruku i kukova. Sistem vala treba da nam da primer.
To reci u svoje ime. Zakon postoji s razlogom, previše je onih koji ne bi mogli da budu ljudi bez zakon - što se kod nas u društvu i vidi.
Stigla zima...
Rešenje čak i na nivou zgrade mora biti sistemsko. Ako se oslanja na dobru volju pojedinca to je osuđeno na propast, prvo će taj jedan što je izašao da očisti kad tad da se buni što niko drugi to ne radi, a ako se i javi neko drugi biće problem što nema trećeg, dakle mogućnosti za loš ishod ili bar loš komentar ili energiju su neograničene.
Tako da sam uvek pre za čist račun i dugu ljubav, stambena zajednica lepo organizuje, naplati od stanara i svi srećni. Sad što u praksi često bude problem i nekoliko stotina dinara za regularno čišćenje je druga stvar.
Tako da sam uvek pre za čist račun i dugu ljubav, stambena zajednica lepo organizuje, naplati od stanara i svi srećni. Sad što u praksi često bude problem i nekoliko stotina dinara za regularno čišćenje je druga stvar.
Ima i za to resenje, samo niste upućeni!
Stambena zajednica, zgrada, se vodi kao pravno lice. Ako komunalni policajac napise kaznu da nije ocisceno ispred zgrade, novac za kaznu se skida sa racuna te zgrade, tj zajednickig racuna svih stanara iz stavke odrzavanje (kako god se to zove).
U mojoj zgradi konkretno, jedna komsinica je prijavila inspekciji da je hodnik u podrumu zakrcen trotinetima i ometa normalno prolazenje. Inspekcija izasla na teren, napravila zapisnik, izmedju ostalog zatekla u vesarnici (zajednickoj prostoriji) neke krevete, stvari itd i dala rok od 7 dana da hodnici moraju biti prohodni i da vesarnica mora biti prazna (sad su tu stolice, sto za odrzavanje kucnog saveta i otava za nicikle) u suprotnom će stambena jedinica biti novcano kaznjena!
Kao sto vec rekoh, zakoni postoje, samo se ne sprovode, na zalost.
Stambena zajednica, zgrada, se vodi kao pravno lice. Ako komunalni policajac napise kaznu da nije ocisceno ispred zgrade, novac za kaznu se skida sa racuna te zgrade, tj zajednickig racuna svih stanara iz stavke odrzavanje (kako god se to zove).
U mojoj zgradi konkretno, jedna komsinica je prijavila inspekciji da je hodnik u podrumu zakrcen trotinetima i ometa normalno prolazenje. Inspekcija izasla na teren, napravila zapisnik, izmedju ostalog zatekla u vesarnici (zajednickoj prostoriji) neke krevete, stvari itd i dala rok od 7 dana da hodnici moraju biti prohodni i da vesarnica mora biti prazna (sad su tu stolice, sto za odrzavanje kucnog saveta i otava za nicikle) u suprotnom će stambena jedinica biti novcano kaznjena!
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
U ovoj ‘novoj’ zgradi gde sam, nismo ni cistili jer je prizemlje uvuceno tj. terase su izbacene i sneg ne pravi problem. Staza je cista i cirkulisemo normalno. Dok sam bio kod mojih cistio sam par puta (bio moj red) a sada je komsa (upravnik sz) cistio posto niko drugi nece.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja zivim u novoj zgradi 3 godine. Nemamo ni upravnika niti iko zeli to da radi 
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mi smo ga dobili zajedno sa kljucevima izgleda
Ne mogu da se zalim na njega, maksimalno je hendlovao stvari, a ljudi ko ljudi pljuvali ga i hteli da ga menjaju. Od silne hajke skupili 4 potpisa (58 stanova) i odustali.
Ne mogu da se zalim na njega, maksimalno je hendlovao stvari, a ljudi ko ljudi pljuvali ga i hteli da ga menjaju. Od silne hajke skupili 4 potpisa (58 stanova) i odustali. Sent from my iPhone using Tapatalk
Dok vas ne rebnu kaznama i to po svakoj stambenoj jediniciInzaghi napisao:Ja zivim u novoj zgradi 3 godine. Nemamo ni upravnika niti iko zeli to da radi
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
U mojoj zgradi ima 6 stanova i menjamo se nedeljno po rasporedu. Svake nedelje drugi stan treba da očisti stazu ispred zgrade (cirka 20m x 1,5m) i izgura na ulicu kante od smeća. Međutim kada padane sneg treba dva puta dnevno (ili po potrebi) da se čisti ta staza, ali je čisti samo domaćinstvo čiji je red da inače čisti. Prođu tu službe, pobacaju so ili kamenčiće, ali to naravno često nije dovoljno. Treća stvar je što je ovde za 6 zima 3 puta pao sneg
Leti je to mlaćenje prazne slame, samo kante se iznose, ali s jeseni i zime ima šta da se očisti zbog lišća.
Leti je to mlaćenje prazne slame, samo kante se iznose, ali s jeseni i zime ima šta da se očisti zbog lišća.
Kod mene se placa odrzavanje zgrade 50e mesecno, i oni ciste sneg.
Kad je teško - Bax !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I, jel dosla inspekcija da proveri stanje nakon 7 dana?BigMazzy napisao: 09 Jan 2026, 23:19 Ima i za to resenje, samo niste upućeni!

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Solidna magla. Ljudi se oslone samo na dnevna svelta pa nazad nemaju ni obicna svetla ni ona za maglu.

Dosli nakon 10 dana , ako se donro secam. Uklonili obavestenje sa info table koje su postavili sa sve zapisnikom i pecatom.dragvorl napisao:I, jel dosla inspekcija da proveri stanje nakon 7 dana?BigMazzy napisao: 09 Jan 2026, 23:19 Ima i za to resenje, samo niste upućeni!