Dobro veče
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Dobro veče
Haos!
Mi smo pre 15tak godina imali jednu kupolu sa SPENS-a (konveksno parče pleksiglasa cca. 2m x 2m ili 2,5m x 2,5m koje pokriva SPENS) koju je drugov tata nekad davno doneo kući iz nekog razloga jer je radio na održavanju SPENS-a pa mu to "pripadalo". Probušili rupe na njoj, zakačili kanapima i vukli se po onim putrvevima gde se pravi skup na Fruškoj Gori noću. Drug stavio na Pola nove Wintere koji dan ranije, nema proklizavanja
Lepo klinačko iskustvo.
Mi smo pre 15tak godina imali jednu kupolu sa SPENS-a (konveksno parče pleksiglasa cca. 2m x 2m ili 2,5m x 2,5m koje pokriva SPENS) koju je drugov tata nekad davno doneo kući iz nekog razloga jer je radio na održavanju SPENS-a pa mu to "pripadalo". Probušili rupe na njoj, zakačili kanapima i vukli se po onim putrvevima gde se pravi skup na Fruškoj Gori noću. Drug stavio na Pola nove Wintere koji dan ranije, nema proklizavanja
Lepo klinačko iskustvo.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Jbt, udari ovaj iza decu na kraju klipa... Još u početku pomislio "dobro da su stavili svog nekog da vozi iza da pazi na decu". Jadna deca pored ovakvih odraslih, trebalo je konstantno paziti ako neko padne sa sanki.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- Gazu
Evo jednu lepu stvar da podelim za naše kolege kamiondžije.
https://vm.tiktok.com/ZMHEKRdoUpHp3-KAn93/
This post is shared via TikTok Lite. Download TikTok Lite to enjoy more posts: https://www.tiktok.com/tiktoklite
(TikTok smarač, možda ne može da se izbori link bez aplikacije.
)
https://vm.tiktok.com/ZMHEKRdoUpHp3-KAn93/
This post is shared via TikTok Lite. Download TikTok Lite to enjoy more posts: https://www.tiktok.com/tiktoklite
(TikTok smarač, možda ne može da se izbori link bez aplikacije.
)Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- Gaginh0
Ne može, a to i X neću da instaliram jer svakako provodim previše vremena na telefonu 
- Gazu
Podržavam.
Da li ovaj link radi?
Da li ovaj link radi?Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Sedi.Gaginh0 napisao: 10 Jan 2026, 21:57 Haos!
Mi smo pre 15tak godina imali jednu kupolu sa SPENS-a (konveksno parče pleksiglasa cca. 2m x 2m ili 2,5m x 2,5m koje pokriva SPENS) koju je drugov tata nekad davno doneo kući iz nekog razloga jer je radio na održavanju SPENS-a pa mu to "pripadalo". Probušili rupe na njoj, zakačili kanapima i vukli se po onim putrvevima gde se pravi skup na Fruškoj Gori noću. Drug stavio na Pola nove Wintere koji dan ranije, nema proklizavanja![]()
Lepo klinačko iskustvo.
Te kupole su i u serijskoj proizvodnji skupe.
Kada smo ih kupovali za Fabriku transmisija »14. oktobra« nakon bombardovanja prva ponuda je bila 48.000 maraka po komadu. Doduše, naše su veće. Naravno, zatvorili smo privremeno nekim sopstvenim konstrukcijama, ali i kada smo došli do starih zaliha pa potom i jeftinije proizvodnje, i dalje su to bile baš visoke cene.
- Gazu
Ne ostajem dužan.Gaginh0 napisao:

https://1drv.ms/v/c/cfc34d14984d4eda/IQ ... XWncT3YueU
- Gaginh0
@Gazu moja ćerka obožava kamione. Kad idem nešto kratko da odradim u firmi (zakačim drugu prikolicu ili slično) uvek je povedem "da ona vozi kamion"
@motorista ne znam jel mislimo na isto, ali nemoguće da su ove bile 48k DEM po komadu. Mislim konkretno na ove kupolice, kao što se vidi na slici bilo je raznih dimenzija, ne mogu da tvrdim koje tačno dimenzije je bila ova sa kojom smo se mi vukli

@motorista ne znam jel mislimo na isto, ali nemoguće da su ove bile 48k DEM po komadu. Mislim konkretno na ove kupolice, kao što se vidi na slici bilo je raznih dimenzija, ne mogu da tvrdim koje tačno dimenzije je bila ova sa kojom smo se mi vukli

Takve, ali ne identične — naše imaju i mali okvir za postavljanje na konstrukciju koji ovde ne uočavam. Nabavili smo ih kasnije za dosta nižu cifru koje ne mogu da se setim, ali je i dalje to bilo skupo, sigurno nisu bile tipa 1.000 maraka nego mnogo više.
- Gazu
@Gaginh0 To sam i ja voleo kao klinac.
Na temu sličnu ovome s klipa, ćale je imao jaču sirenu na kamionu, i kad je stizao kući, on bi tako izdaleka svirno, a mi bi klinci odmah znali da dolazi. I osim što smo se i s ćaletom vozili, znao je ćale i one što su vozili kamione od Beočinske fabrike cementa do, da li je to tad bilo Bešenovo... Gde su im utovarali laporac, pa se to prevozilo ka fabrici. I tamo smo išli. Kontam da to klincima ostanu posle baš lepe uspomene.
Sad, onu scenu što sam poslao naravno sam posmatrao iz ugla "matorca", a ovo drugo kažem iz ugla nekadašnjeg klinca kamiondžije.

Na temu sličnu ovome s klipa, ćale je imao jaču sirenu na kamionu, i kad je stizao kući, on bi tako izdaleka svirno, a mi bi klinci odmah znali da dolazi. I osim što smo se i s ćaletom vozili, znao je ćale i one što su vozili kamione od Beočinske fabrike cementa do, da li je to tad bilo Bešenovo... Gde su im utovarali laporac, pa se to prevozilo ka fabrici. I tamo smo išli. Kontam da to klincima ostanu posle baš lepe uspomene.
Sad, onu scenu što sam poslao naravno sam posmatrao iz ugla "matorca", a ovo drugo kažem iz ugla nekadašnjeg klinca kamiondžije.

Moj stric je vozio kamione po Iraku, Libiji i Iranu.
A kasnije je bio vozač u Zastava Kamioni i redovno vozio nove kamione na probnu vožnju i posle na voz za otpremu. I dalje mi ostao miris novog zastavinog (iveko) kamiona.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
A kasnije je bio vozač u Zastava Kamioni i redovno vozio nove kamione na probnu vožnju i posle na voz za otpremu. I dalje mi ostao miris novog zastavinog (iveko) kamiona.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Danas oko 15h ukljucenje na autoput kod Rume naletim na punta PA table kako ide u rikverc u kontra smeru. Sreca pa sam primetio na vreme i reagovao inace da sam ga spucao zguza ne smem ni da zamislim sta bi bilo..