Stigla zima...
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Re: Stigla zima...
Kod mene se postar skoro prosuo na trotoaru sa motorom pre neki dan
Ostao trag u snegu kad mu prednji tocak iskliznuo.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Ja ovih dana vidjam bicikliste po ovom snegu i ledu, ne razumem zasto, zar je toliko moranje, pre neki dan postar na bajsu
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Ja vidim svaki dan, danas video nekog dedu jedno 65 godina i neku babu ja bih rekao barem 70. Iskreno meni krivo sto nemam gde da idem jer ja obozavam voziti, a glupo mi da se vozam u prazno
Ja sam u srednju skolu prve tri godine isao iskljucivo bajsom svaki dan nekih 4km u jednom pravcu, nema veze jel sunce, kisa, sneg
U decembru sam u jednom danu izvozao nekih 25 do 30km dok sam obavio sve po gradu, ali nije bil osnega i leda tada, samo temperatura oko 0 stepeni.
Being second is to be the first of the ones who loose...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pa je li Bax ono pre x godina stavljao eksere u gume za bajs.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Toga se nisam setio. Al onda šta, ljudi da misle kako mi je neko podigao brisače jer sam nešto bio bezobrazan...blaugrana napisao:Zasto jednostavno pre snega ili kad se "oslobode", ne podignete brisace?
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Nisam video da iko oko mene to i radi. I što bi to meni bio koristan savet - jedino zbog ovih ledenih kiša. Da je bio samo normalan sneg, ne bi bio problem. Ono u utorak kad sam se vozio, tad mi se voda smrzavala na šoferci ZA VREME VOŽNJE! Istina, kraća gradska vožnja, ali ipak. Jednostavno, bolje bilo ne voziti.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Kod nas je to stalna praksa da se dizu brisaci da ne zalede.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ih, pa meni je ko klincu to bila glavna zezancija. Jedva cekam da padne sneg, pa na bicikl da slajfuje.YUgisa napisao: 11 Jan 2026, 14:24 Ja vidim svaki dan, danas video nekog dedu jedno 65 godina i neku babu ja bih rekao barem 70. Iskreno meni krivo sto nemam gde da idem jer ja obozavam voziti, a glupo mi da se vozam u praznoJa sam u srednju skolu prve tri godine isao iskljucivo bajsom svaki dan nekih 4km u jednom pravcu, nema veze jel sunce, kisa, sneg
U decembru sam u jednom danu izvozao nekih 25 do 30km dok sam obavio sve po gradu, ali nije bil osnega i leda tada, samo temperatura oko 0 stepeni.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ti, onda nemoj. JerBo sta ce ljudi reci....Gazu napisao:Toga se nisam setio. Al onda šta, ljudi da misle kako mi je neko podigao brisače jer sam nešto bio bezobrazan...blaugrana napisao:Zasto jednostavno pre snega ili kad se "oslobode", ne podignete brisace?
Nisam video da iko oko mene to i radi. I što bi to meni bio koristan savet - jedino zbog ovih ledenih kiša. Da je bio samo normalan sneg, ne bi bio problem. Ono u utorak kad sam se vozio, tad mi se voda smrzavala na šoferci ZA VREME VOŽNJE! Istina, kraća gradska vožnja, ali ipak. Jednostavno, bolje bilo ne voziti.
Sto je najgore to sam i uradio, ali ono zaledilo dole gde se brisac srafi, I jos sam svesno rekao da neću paliti brisace, i čim je palo par pahuljica ja nesvesno uključio i eto...blaugrana napisao:Zasto jednostavno pre snega ili kad se "oslobode", ne podignete brisace?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Zezam se, nisam toliko osetljiv. Koristan savet.blaugrana napisao:Ti, onda nemoj. JerBo sta ce ljudi reci....
Pre neki dan kad je padala ledena kiša, ja ostavio brisače podignute. Posle sam se namucio da ih spustim 
Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Ovo je Winter guma za bajs, ima spajkove i zimsku saru.
Ja izvadio spajkove pre mesec dana, reko nece vise padato sneg, sad me mrzi da ih vracam, veliki je posao. Ali imaju ozbiljne gume za sneg, npr ova moja na slici
Kad je teško - Bax !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Stigla zima...
Ja u petak umalo pokidah svoje.BigMazzy napisao:Pre neki dan kad je padala ledena kiša, ja ostavio brisače podignute. Posle sam se namucio da ih spustim
Krenuo kući sa posla i sedam u auto i pošto je sa drveća ispod kojih je bio parkiran palo malo snega po šoferci, upalim mahinalno brisače…
Samo sam video kako se poluge “nadimaju” na sekund-dva i ponovo opuštaju (nisu se pomakle po staklu ni milimetra!).
Ništa se nije polomilo tako da pomislih, “ode motor brisača”!
Uopšte nisam bio svestan da su se metlice toliko zalepile za vetrobran pošto je čitav auto bio suv i čist (uključujući i šoferku), samo par flekica snega koji je pao sa grana pre minut-dva verovatno. A brisači skriveni pod haubom i ne vidim ih iz auta.
Izađem napolje - jedva sam odlepio metlice, pa to je bio prst leda koji ih je zalepio. Očistim sve i probam - brisači rade kao da se ništa nije desilo. Imao sam baš sreće.

Verovatno se taj sneg koji je padao po šoferci topio i krajem dana kada je temperatura pala - to se zaledilo a ja nesvestan svega.
Novija kola su malo pametnija.
Nece da crkne motor brisaca olako ako se zalepe metlice. Cak ni ne iskace osigurac tek tako. Meni je skoro blokirao zadnji brisac. Mislio sam da je crkao motorčić. Dajem komandu da brise a on ne mrda. Cak sam vozio jedno pola sata sa "upaljnim" zadnjim brisacem, dok nisam skapirao da ne radi. Skinuo brisac, motor, zaribala osovina motrcica. Sve ocistio, podmazao i na kraju radi najnormalnije. Osigurac nije izbacio, vrv da i sam motoric ima neku zastitu