Da li je moguće da tako treba?

DilatacijaDare4x4 napisao: 01 Maj 2025, 21:34 Može li neko da objasni šta traži ova daska kroz stub gore?
Da li je moguće da tako treba?![]()
Posle 5 godina, prelazim i ja na TP vazduh-voda, bilo je lepo dok je trajalo.carov2 napisao:Iskren da budem, nisam čak ni imao neku dilemu, hteo sam voda-voda i to je to...a to je bilo pre jedno dve godine, omađijan sam bio time: imam vodu, pored Nišave sam, to je efikasniji sistem, manji će troškovi da budu u eksploataciji, jeftinija je TP osetno što mu dodje jeftinija implementacija sistema i slično.
Čak sam ove sa vazduh-voda gledao u stilu, vidi, mukica, baš mi je žao što nema vodu...sad će struju da plaća dosta više od mene kad napolju bude minus 10.
Sada iz ove perspektive bih verovatno odabrao vazduh - voda i poštedeo sebe ovih briga.
...Iako sam i dalje optimista da će i ovo kod mene da radi dobro kada se sve utegne.
Ima jedna stvar koju nisam detaljno proveravao, ali lako dostupne TP vazduh-voda idu do 16 kWa.
Kod mene ova Alfa Clima 72 ima oko 20 kW kod grejanja.
Moj projektant za nešto veće objekte bez problema preporučuje dve TP vazduh-voda.
Skoro je jedan čovek za kuću sa izolacijom iznad proseka(znam da je izolacija 20cm stiropor) za nešto manje od 200 kvadrata stavio 14 kW Viessmann TP vazduh - voda, koja mu radi posao.
Kod mene je malo predimenzionisan sistem...a grejem nešto manje od 160 kvadrata, od toga imam podno grejanje samo u kupatilima, kojih ima 3, a ostalo su fenkojleri kojih ima 6.
Nisam ljubitelj podnog grejanja i keramike u celom prostoru.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk

a za Gree cene znam samo preko interneta.