Gume na pogonu mišelinke,stare možda 6 meseci,nisu kramponkeGaginh0 napisao: 13 Jan 2026, 04:35 Glupo pitanje, ali kakve gume imaš na pogonskoj trenutno? Nešto mi ovaj sneg izgleda dubok, kaki si prošao posle prazan?
Ja trenutno imam dva meseca stare gume (svih 6) sa letnjom šarom, ali imaju znak planina/pahuljica šta već, ali opet mi se ne sviđa kako to ide po snegu. Možda sam ja razmažen ovde![]()
Stigla zima...
Re: Stigla zima...
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Sinoc videh lika, BMW trojka starija, nove zimske gume kaze, ne moze da mrdne na zaledjenom parkingu, jedva ga dvojica izgurase malo da se pomeri sa puta.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ne znaci mnogo guma ako je led ispod nje, tu samo spajkovi pomazu
- AleksandarAca
Ja prodjoh po istom putu sa zadnjim pogonom i allseason gumama.
U cemu je onda fora, taj jedino ako nije znao pa davao gas da tockovi vrte u prazno, secam se svojevremeno drugaru je novi bmw m3, naravno sa novim gumama, jedva isao po poledjenom putu a kad ga je parkirao na nizbrdici takodje na poledjenom delu puta auto otklizao sam nekih 10m nize i zaustavio se tik ispred nekog kanala, nismo verlovali kad smo videli, prvo je pomislio da mu neko ukrao auto a onda dolazi covek koji je sve video ocima i kaze auto samo krenuo da kliza
sreca zaustavilo ga neko nisko rastinje pre kanala
Poslednja izmena od OMP u 13 Jan 2026, 14:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Treba uzeti u obzir da je mnogo drugačija raspodela mase, mada ne verujem da je to glavni uzrok.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Da znaci i raspodela mase naravno, pre ce izaci neki auto sa vecom tezinom na pogonskim tockovima.
Imali smo nekad NSU 1000, ako se neko seca tog auta, zadnja vuca, motor pozadi i dobre zadnje gume taj je isao po snegu kao po suvom, ali zato prednji kraj ultra lagan, standardna boljka tih automobila, mnogi imali problema i udese zbog toga, kliza preko nosa i po mokrom kamoli po snegu, zato su nekad stavljai tegove napred u gepek ili dzak peska. Ja sam po snegu sa njim prolazio bukvalno gde sam hteo, veci problem skrenuti u krivinu
Imali smo nekad NSU 1000, ako se neko seca tog auta, zadnja vuca, motor pozadi i dobre zadnje gume taj je isao po snegu kao po suvom, ali zato prednji kraj ultra lagan, standardna boljka tih automobila, mnogi imali problema i udese zbog toga, kliza preko nosa i po mokrom kamoli po snegu, zato su nekad stavljai tegove napred u gepek ili dzak peska. Ja sam po snegu sa njim prolazio bukvalno gde sam hteo, veci problem skrenuti u krivinu
- AleksandarAca
Mislim da je u tome kvaka, ID.3 ima 1850kg i mislim da je centralno rasporedjena masa zbog baterije. Ali mi ne ide u glavu da nove zimske gume vrte onako u prazno.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Vozio sam na tetenu Mitsubisi L200, prazan, mali nagib po vlaznoj travi... proklizava pozadi i vrti se... kad smo ga opteretili pozadi ide ko zmaj... Tezina ima mnoogo veze
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nisu džaba vozači starih BMW na prvi pomen zime stavljali džak dva cementa u gepek.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Jutros je bilo zeznuto. Kad sam morao preko leda da idem, klizao sam se kao bambi. Sa autom isto malo zezancija po ledu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ne samo BMWa, i vozači Lada isto, neki su stavljali i betonske žardinjere u gepek po snegu radi trakcije.
Dok sam vozio Alfu 75, zimi u gepek sam stavljao 4 tega po 20 kg iznad zadnje osovine. To plus nove Michelin Alpine gume, izlazio sam bukvalno na neočišćene planine bez imalo proklizavanja.
Dok sam vozio Alfu 75, zimi u gepek sam stavljao 4 tega po 20 kg iznad zadnje osovine. To plus nove Michelin Alpine gume, izlazio sam bukvalno na neočišćene planine bez imalo proklizavanja.
Ne može na mnogim. Giulia npr, sem QV.BigMazzy napisao:ASR ili DTC ili TCS bi trebao na svakom automobilu da moze da si iskljuci.
Na nekim modelima mora duze da se drzi dugme, na BMW DTC kad se jednom klikne onda radi sa 50% funkcija, tj, i dalje komp pomaze ali manje, a kad se isto dugme drži duže, par sekundi, onda je DTC skroz iskljucen.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Retrofituje se taj selektor sa qv i onda moze na svakoj djuliji da se ugase kontrole.nidza napisao: 13 Jan 2026, 17:20Ne može na mnogim. Giulia npr, sem QV.BigMazzy napisao:ASR ili DTC ili TCS bi trebao na svakom automobilu da moze da si iskljuci.
Na nekim modelima mora duze da se drzi dugme, na BMW DTC kad se jednom klikne onda radi sa 50% funkcija, tj, i dalje komp pomaze ali manje, a kad se isto dugme drži duže, par sekundi, onda je DTC skroz iskljucen.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk