Preporuke za sve i svašta
Re: Preporuke za sve i svašta
Iznenađujuće loše iskustvo sa sajtom prodajadelova.rs . Pre mesec dana sam poručio neke delove ali jedna sajla nije bila dostupna (na sajtu je stajalo da jeste). Nedelju dana mi nisu poslali delove niti javljali bilo šta. Kad sam ih pozvao, rekli su da se čekalo jer tu sajlu nemaju pa smo se dogovorili da pošalju sve osim nje, a da za nju vrate pare. Ni posle nekoliko urgencija mejlom nisu mi još vatili pare.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Meni jednom isto nisu vracali neko duze vreme pa kada sam pozvao i podsetio ih brzo su upaltili. Inace sve cesce se desava da nemaju na stanju nesto sto pise da imaju. Neverovatno mi je da su i dalje jedini (polu)ozbiljni sajt za narucivanje delova kod nas.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ima li neko ideju postoji li neka trakasta brusilica (ili tako neki što manji/ručni uređaj) na koji bi se mogli staviti brusni papiri granulacije P800 i P2000?
Našao sam u "Uradi sam" neku jeftinu trakastu brusilicu ali najfinija šmirlga koju oni imaju je P100 (negde sam video i P140) a meni je to previše grubo...
https://uradi-sam.rs/brusilice/brusilic ... -400w.html
Mogu li se te brusne trake nekako napraviti/iseći/zalepiti u kućnoj režiji od komada šmirgle koji su u prodaji? Pretpostavljam teško...
Treba mi da precizno obrusim/prilagodim nešto na odgovarajući prečnik (a da pritom ne "oduvam" previše materijala čim "pipnem"), recimo da skinem bukvalno 3 stota dela milimetra (0.03 mm).
Ide to i ručno, ali dugo traje i bole ruke (dosta komada koje treba obrusiti)... 
Našao sam u "Uradi sam" neku jeftinu trakastu brusilicu ali najfinija šmirlga koju oni imaju je P100 (negde sam video i P140) a meni je to previše grubo...
https://uradi-sam.rs/brusilice/brusilic ... -400w.html
Mogu li se te brusne trake nekako napraviti/iseći/zalepiti u kućnoj režiji od komada šmirgle koji su u prodaji? Pretpostavljam teško...
Treba mi da precizno obrusim/prilagodim nešto na odgovarajući prečnik (a da pritom ne "oduvam" previše materijala čim "pipnem"), recimo da skinem bukvalno 3 stota dela milimetra (0.03 mm).
mozes da kupis tabak vodene smigle i izrezes trakice u sirini koja ti odgovara samo je upitno da li ces imati duzinu da kad zalepis krajeve trakica mozes da montiras na trakastu brusilicu, inace krajeve zalepis super lepkom drzace to jedino brzina brusilice da ne pokida smirglu posto one nisu predvidjene za papirne smirgle nego za one jace platnene zato i nema u prodaji tih finijih ganulacija koje se samo na papiru rade.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Tako sam nešto i ja razmišljao. Postoji čak i polirna traka koja se može postaviti na takvu brusilicu pa možda na nju zalepiti vodenu šmirglu (da traka bude ojačanje)... Moraću eksperimentisati... Hvala za savet.
Bijaks brusilica ne može da završi posao?
Inace ima da se kupi nastavak za tracnu smirglu a koji se kaci na klasicnu brusilicu umesto diska, to nije skupo bolje nego kupovati celu tracnu brusilicu ali opet se postavlja pitanje smirgle koje nema u tako finim granulacijama da se kupi
- Saša
Imam je ali mislim da nije dobro rešenje jer isto su previše grubi ti brusni kamenovi (ili kako se već zovu) i teško je zadržati cilindrični/okrugli oblik površine. Realno, najbolje je to ručno odraditi ali je količina toga što se radi prevelika pa zato tražim neku mašinsku opciju...
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Jel ima nekp za BG preporuku za vodovodziju sa elektricnom sajlom za odgušenje?
Sve ostale opcije su propale... muka..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sve ostale opcije su propale... muka..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni je ovaj čovek radio - Emko 063208125. Prvo je probao ručno pa kad nije moglo tako tek je onda radio mašinski - stekao sam utisak (možda grešim - nisam pitao čoveka) da je sa mašinskom sajlom veći rizik da se nešto zezne pa je ne koristi ako baš ne mora.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Da li imate svoje EDC set up-ove?
Primetio sam da je u ovo neizvesno vreme, puno ljudi u tom nekom vojno - policijskom fazonu, počev od izbora garderobe, pa sve do izbora aksesoara u "slučajevima nužde".
Na YouTube mi je izašao kanal HICONSUPTION koji se bavi tim stvarima, satovima, džepnim alatom, britvama, novčanicima, torbicama, karabinerima. Dosta velika zajednica i prilično je veliki raspon sume koja može sa potroši da se napravi jedan EDC za današnjeg čoveka u ranim četrdesetim.
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Primetio sam da je u ovo neizvesno vreme, puno ljudi u tom nekom vojno - policijskom fazonu, počev od izbora garderobe, pa sve do izbora aksesoara u "slučajevima nužde".
Na YouTube mi je izašao kanal HICONSUPTION koji se bavi tim stvarima, satovima, džepnim alatom, britvama, novčanicima, torbicama, karabinerima. Dosta velika zajednica i prilično je veliki raspon sume koja može sa potroši da se napravi jedan EDC za današnjeg čoveka u ranim četrdesetim.
Prevod na Srpski?
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
EDC = Everyday Carry
Stvari koje svakodnevno nosite.
Novčanik, ključevi i privesci, alat, torbice...
Stvari koje svakodnevno nosite.
Novčanik, ključevi i privesci, alat, torbice...
Moćna stvar.Milos napisao: