Gazu napisao: 27 Nov 2025, 20:09
Dare4x4 napisao: 27 Nov 2025, 11:32
Nije samo da ne krate. Mnogi su dovoljno glupi da ne primećuju da im svetla biju u nebo umesto na put.
Al isto tako kontam i da mnogi od njih namerno voze dugim svetlima jer vide da je tako put pregledniji ZA NJIH. Stoji da se s dugim svetlima bolje vidi, samo treba promisliti kuda bi vodilo da svi tako koristimo duga - onda niko ne bi video bolje, već bi vozili naslepo.
Problem je sto ocekujete ikakvu logiku od prosecnog vozaca

Mnogi voze kao da su oni jedini u saobracaju, pa normalno i da smatraju da oni treba voznju da ucine sto laksom po njih, ne po druge ucesnike. Drugo mnogi ljudi uopste nisu upoznati sa cinjenicom da uopste postoji zakonski propisan "pad" za osvetljenje farova. Mnogi steluju logikom kako meni odgovara ili dok mi drugi ne blicaju.
Ja relativno cesto vozim na otvorenom putu izmedju 21 i 23h i prilicno je konstantna situacija da sam ja prvi koji gasi duga svetla prilikom mimoilazenja.
Nekad su druga vremena bila, ljudi su odrzavali svoje aute, citali knjige za odrzavanje pa su mogli neku logiku i znanje o autima da steknu. Ja imam na zidu od garaze nacrtano za stelovanje farova, nesto sto sam cesto nalazio u starim prospektima i knjigama o autima kao savet da svako uradi u svojoj garazi, kad ste culi da neko to ima u danasnje vreme? Sve veci broj ljudi koje ja znam ne znaju ni tocak da zamene ili da objasne osnovne istrumente u vozilu sta prikazuju i u kojim uslovima su optimalni sem brzinometra.