Svetla budućnosti

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Svetla budućnosti

Post od Grujic »

sebekkg napisao: 27 Nov 2025, 11:59 Interesantno je da ni policija ne dira one koji imaju upaljene maglenke iako je nigde nema. Jer eto stavio je neko led sijalicu u maglenku pa da se vidi.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
To nije kaznjivo.

Makar nije bilo, ne znam za poslednjih x izmena
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Ma aj duga i nekako, uglavnom majmuna na isti nacin mozes da nateras da ugasi, ali kad vidim kineske ksenone u poluraspalim farovima krntije bez projektora, e to je za robiju i vozaca i tog sto ga je pustio na tehnickom.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Izvinjavam se za jezivu sliku, ali...
Ajde što su sve povezali led trakom, nego i znak sija. Neka mi neko kaže da ovo nije fabrički, nek me uteši. Kupra neka je u pitanju.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jeste fabrički. Trend jbg. Odvratno.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jel moze to da se iskljuci, da logo bar ne sija? Ako ne moze ja bukvalno zbog toga ne bih auto uzeo. Odvratne su mi i te led trake celom sirinom sto sad svi trpaju ali logo je jos visi nivo dziberluka.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Kada aam nešto gledao G8, prvo što sam pitao jeste može li se isključiti napred ona linija koja ide između farova, i moglo je. Mada ne u ovlašćenom.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Srecom ima i bez linije :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Meni je zanimljivo da ima linija i napred i nazad, na nekom modlima mi se sviđa, ako ništa bolje sam uočljiv u saobrćaju noću, vidite kako je primećena Kupra.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Svetla budućnosti

Post od Dzoni_m »

Koliko ja znam, norma je sada (ECE) da ako logo ili maska (i ovde od oblika zavis) svetli mora da ima stripe izmedju farova tj logo mora da bude deo “light assembly” i to je najlakse tako sto stavis logo u sredini svetleceg bar-a.

Zato ne bi trebalo da moze da se gasi.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Gazu napisao: 27 Nov 2025, 20:09
Dare4x4 napisao: 27 Nov 2025, 11:32 Nije samo da ne krate. Mnogi su dovoljno glupi da ne primećuju da im svetla biju u nebo umesto na put.
Al isto tako kontam i da mnogi od njih namerno voze dugim svetlima jer vide da je tako put pregledniji ZA NJIH. Stoji da se s dugim svetlima bolje vidi, samo treba promisliti kuda bi vodilo da svi tako koristimo duga - onda niko ne bi video bolje, već bi vozili naslepo.
Problem je sto ocekujete ikakvu logiku od prosecnog vozaca :D Mnogi voze kao da su oni jedini u saobracaju, pa normalno i da smatraju da oni treba voznju da ucine sto laksom po njih, ne po druge ucesnike. Drugo mnogi ljudi uopste nisu upoznati sa cinjenicom da uopste postoji zakonski propisan "pad" za osvetljenje farova. Mnogi steluju logikom kako meni odgovara ili dok mi drugi ne blicaju.

Ja relativno cesto vozim na otvorenom putu izmedju 21 i 23h i prilicno je konstantna situacija da sam ja prvi koji gasi duga svetla prilikom mimoilazenja.

Nekad su druga vremena bila, ljudi su odrzavali svoje aute, citali knjige za odrzavanje pa su mogli neku logiku i znanje o autima da steknu. Ja imam na zidu od garaze nacrtano za stelovanje farova, nesto sto sam cesto nalazio u starim prospektima i knjigama o autima kao savet da svako uradi u svojoj garazi, kad ste culi da neko to ima u danasnje vreme? Sve veci broj ljudi koje ja znam ne znaju ni tocak da zamene ili da objasne osnovne istrumente u vozilu sta prikazuju i u kojim uslovima su optimalni sem brzinometra.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

elMaestro napisao: 14 Jan 2026, 19:22
Ajde što su sve povezali led trakom, nego i znak sija. Neka mi neko kaže da ovo nije fabrički, nek me uteši. Kupra neka je u pitanju.
Jbg, meni se na ovom Formentoru baš sviđa ova zadnja traka.

Prvo sam bio protiv toga, ali sada mi se i na Golfu sviđa kada napred svetle i linija i znak. :pardon:

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Mnogo bolja od prve varijante gde svetli linija, a znak je crna rupa. Ono je bas uzasno.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Na ID.3 je traka prekinuta znakom, jes' malo truba..

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

I onda posle kuknjava kako su automobili sve skuplji. Jbt, hoćemo i da nam WV logo svetli, ko oni jabučari s MacBookovima.😁
Korisnikov avatar
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06

Post od Boky89 »

mix024 napisao: 16 Jan 2026, 12:32
elMaestro napisao: 14 Jan 2026, 19:22
Jbg, meni se na ovom Formentoru baš sviđa ova zadnja traka.

Prvo sam bio protiv toga, ali sada mi se i na Golfu sviđa kada napred svetle i linija i znak. :pardon:

Slika
O ukusima se ne raspravlja, sta je nekome lepo, drugome je odvratno. Ja ne bih komentarisao dalje tu traku i svetleći znak 😊
Odgovori