Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Re: Stigla zima...

Post od pedja »

Bax napisao:
I šta kažu?
Da vraćam letnje ili da nastavim na Ling Longu?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kažu da je letnja bolja
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Hvala MekDži.

Ništa, kod vulkanizera... pa da vidimo. Doduše, letnje mi nisu Michelin, ne znam kako bi Hankook prošao.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako pogledas, vise je problematika oko zadnje vuce, nego do guma, posto se o istoj diskutovalo pre toga. Nije akcenat na kineskim gumama.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jutros mi se tri puta aktivirao ABS! Wtf!? Svih ovih dana ništa i evo ga sad... Objasniću.

Sva tri puta se to desilo kada sam malo prikočio ispred ležećih policijaca. Bukvalno je bio onaj crni led na tim mestima, iako ništa nije slutilo na to. Napolju 2 stepena C...

Sinoć i jutros inače primećujem čudnu situaciju: bio sam juče na slavi kod kumova i vratili smo se dosta kasno, oko 23.00h. Kod njih je bilo 0 stepeni kada smo krenuli nazad (selo pored Vrbasa), a u NS-u, dakle u gradu 5 stepeni. Jutros idem prema garaži i primećujem pod nogama da je sneg opet zaleđen, takođe i barice vode i sve oko mene, stakla na automobilima zaleđena - znači negde tokom noći (oko 2-3 ujutro) je temperatura pala u minus, da bi se ujutro sa svitanjem i izlaskom sunca opet popela u plus... Snega više na cestama/ulicama nema, ali su vlažne i očigledno je dejstvo bačene soli prestalo jer je nekoliko dana bio plus i sigurno nisu ništa bacali. E... to su idealni uslovi za iznenadno stvaranje tog tzv. crnog leda (a i izašlo mi je naravno upozorenje na to na instrument tabli) i treba biti jako oprezan.

Sve u svemu - ABS mi je ispravan. :D Sa druge strane - u gume očigledno ne mogu više da se pouzdam kao ranije, ipak im je 4 zima... Mada, na ledu teško da nešto pomaže... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U BG su jutros neke sporedne ulice bile sa tankim slojem leda. I strugale se šoferke.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I u NS-u su se strugale šoferke, kolega sa posla mi se žalio da je jutros morao da struže na njegovom Cliu.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Jeste, bilo je 0 kad sam ja krenuo na posao jutros i bila su stakla zaledila.
Kod nas na parkingu deo nije očišćen i zaledio je, ali se to juče otopilo preko dana. Jutros je opet bio led, tako da je noćas očigledno lepo steglo čim se stiglo zalediti baš..
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sve logično, još su i ova otapanja snega po ulicama dodatno razredila dejstvo bačene soli...
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Subotica je jutros okovana tankim slojem leda na kolovozu jer su mnoge saobracajnice prethodnih dana ociscene do asfalta koji se nije osusio pa se sad zaledio. Dosta je lakse bilo voziti ulicama koje nisu ociscene zbog debelog sloja utabanog snega pa moze led da se utisne u sneg. Jedino prometnije ulice koje su vise cistili su bile suve jer nije bilo padavina pa se nisu ni zaledile. Naravno brdo vozaca koji voze jedni drugima na braniku na fazon 2m rastojanja, svaka im cast u sposobnost, ja to nisam sposoban ni po suvom da radim. Svaki semafor sam stajao 8-10m dalje kako bih mogao da se pomerim napred ako ovaj iza nestigne da stane.

Inace juce videh auto sa semi slick gumama, ne mislim na skroz celave nego na sportske/trkacke gume, za one koji su vise u tim vodama i kako prepoznati, u pitanju je Yokohama A539, prilicno prepoznatljiva sara :loool: I nije bio na prikolici :rofl:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

539 nema nikakve veze sa polu slik gumama niti spadaju niti mogu da se nazovu tako, to sto ih kod nas na jugicima voze na trkama je samo zbog kompromisa dobre komercijalne gume da ne kosta puno a inace klasicna letnja guma sa bogatom šarom samo sto je asimetricna i ima malo bolju performansu od nekih standardnih guma, da kazem sportskija guma ali nije polu slik daleko od toga, dok npr. A048, 50 ili 52 jesu polu slik gume i skroz druga prica.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Saša napisao:Sve logično, još su i ova otapanja snega po ulicama dodatno razredila dejstvo bačene soli...
Valjda je jos bolje? U sustini je slana voda

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Videh pre intervju nekog iz zimske službe u Bosni, što reče da im ozbiljan problem predstavlja led koji se topi i koji spira so koju su prethodno posuli da bi se taj led otopio. :kezo:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Saša napisao: 15 Jan 2026, 08:56 I u NS-u su se strugale šoferke, kolega sa posla mi se žalio da je jutros morao da struže na njegovom Cliu.
Gde vi zivite, kod mene sve zivo otopljeno, nit leda na autima, nit leda vise na ulicama, vec drugi dan... black ice mozda ima tamo oko Lidla i Mega Maksija, po centru nigde nisam video (osim pesackih zona) na kolovozu...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

U BG dobar broj udesa zbog leda jutros.

Gde nije bilo sunca bila je katastrofa sa ledom.
Odgovori