Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Dzoni_m »

NIsam hteo da komentarisem onaj tekst gore, ali je @rele napisao ono sto bih i ja odprilike.

Kad “nasi” i generalno stranci pocnu da se zale ja se odmah setim ovoga:

I po hiljaditi put, ko odlazi iz svoje zemlje u tudju samo zbog para, tu srece nema.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

@rele malo si ti na zapadu da bi mogao da vidis celu sliku… Ali generalno gledajuci ceo zivot je uzmi ili ostavi, a kukanje i zal je za gubitnike :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Znači pravo da ima da kaže kako mu je ima jedino ako je 30+ godina na Zapadu? :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne. Samo pricam o celoj slici, odnosno onaj deo o kukanju :)
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

ljuba napisao: 17 Jan 2026, 14:24 @rele malo si ti na zapadu da bi mogao da vidis celu sliku… Ali generalno gledajuci ceo zivot je uzmi ili ostavi, a kukanje i zal je za gubitnike :)
Suvise sam ja "mali" za celu sliku a misljenje koje sam izneo je veoma licno i vezano za iskustva moje porodice u zadnjih 8 godina provedenih u nemackoj.
Isto tako i komentarisani tekst mi deluje prilicno licno i zato sam i odgovorio.
Ceo System je iz mog ugla prilicno trom i ne efikasan ali kad ga koliko toliko shvatis moze da se pliva uz pravovremenu i adekvatnu pripremu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dodao bih da isto tako tesko moze neko ko zivi na Zapadu 20 i vise godina da razume situaciju obicnog smrtnika u Srbiji u ovom trenutku. Kao i obrnuto. Vide se uglavnom pozitivne stvari u Srbiji, a zanemaruju se neke vrlo vazne "nevidljive" stvari, kao na primer da mnoga mesta u Vojvodini nemaju ispravnu pijacu vodu, a naravno i kanalizaciju ili precistac (Novi Sad, BG), sto je prakticno i povezano, da Srbija bude cesto u ne crvenom, nego ljubicastom stepenu aerozagadjenja, vrlo ozbiljan problem zaposlenja, recimo i sa diplomom masinskog fakulteta, a i tad se cesto radi za 80k ili slicno, itd... Standardno administracija, zdravstvo i slicno. Ko se ususkao u zapadni sistem, i koji mu se vraca nakon par nedelja GO u Srbiji mozda i ne razume bas najbolje sve ove stvari. Jeste da se ceo sistem na zapadu polako topi, ali ima sta da se istopi. Kad nema sistema, nema ni sta da se raspadne.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tako je i meni Grcka vrh i rado bi se preselio tamo jer je teska ladovina, a kad pricas sa lokalcima i kad zagrebes malo dubilje onda shvatis da nisu nista bolji od nas, samo nisu bezobrazni i imaju more.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori