Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od elMaestro »

Eh da je pola gepeka, ljudi hoće auto koji je "unfallfrei", sa malo kilometara, da bude sedi i vozi i da ne mora ništa da uloži u njega i da bude među jeftinijima kod nas. Ali onda idi na sve te strane oglase i nađi takav auto, uzmi cenu, uzmi troškove i "nečiju" zaradu između i vidi ima li matematike. Apsolutno ništa nije nepošteno ako neko uveze auto koji je bio havarisan pre 2 godine, tj. da carvertical i ostala sranja to pokažu. On prodaje taj auto i nije on lično ugradio gps u njega kad je kupljen nov pa da zna gde je, kad i koliko vožen. Problem su ove ciganske varijante gde su stvari lako dokazive i ljudi bez blama to rade. Ako je taj auto pre dva meseca imao veću kilometražu, a on ga sada prodaje, jedino logično objašnjenje je da je on tu umešao prste.

A i generalno ta "garancija da je km prava i da auto nije havarisan", čime prodavac može da garantuje? Pritom su i preko ta kola skupa, logično.
Имам једно потпитање...
S388
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2022, 14:07

Post od S388 »

Dzona napisao: 17 Dec 2025, 21:00 Definišite 'udareno'?
Velika je razlika između 'čukanja' branika i havarije kada ti neko razvali pola gepeka...
Mislim da nisu jeftine popravke u inostranstvu čak i kod nekih manjih oštećenja i da ima i takvih auta (obično starijih) koji se kod nas sređuju dosta jeftnije, takvim se isto vrati km. Pod "udareno" mislim i na manja oštećenja i na havarije.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Auto koji nije udaren sigurno je naći samo u salonu nov. Ako nađeš polovan takav onda očekuj da košta dosta više nego ostali, košta da je svaki zavrtanj na svom mestu i nije ništa pomerano, znači treba da se plati. A onda vidite da tamo ima jeftiniji pa se kaže ima jeftinije, onda prestatnte da tražite nov polovan auto i kupite nešto realno sa mogućnostima. Najbitnije da je dobro urađeno, to je parče lima. U BG te neko zakači dok se guzi da uđe na parking, i sad jbg ti uradiš vrata da ne gledaš izguljena i odmah udaran. To je parče lima i prestao sam sa tim da se opterećujem, ako nije lepo urađeno i izgleda kao da su farbali četkama zaobiđi i gledaj dalje, izbor je bar velik.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ni za salon nije sigurno. Nažalost.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Danas sam otisao da pogledam za sebe Audi S3 koji je uvezen iz Svajcarske i prodaje se na ime kupca. Najjeftiniji na oglasima(sumnjivo), al ajde opet reko da idem da vidim u cemu je caka. Auto je korektan bio ali km na satu kao 150kkm. Imate li neke servisne papire:,,Nemamo nista sve elektronski,,. Mozete to sami da proverite,,. Ok, odem da proveravam i u ovlascenom i u CV zadnji servis na 295kkm!! Au brate, sta reci koju poruku poslati osim:,, Bezite od jeftinih oglasa i ne zalecite se dok sve dobro ne proverite,,!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Proveris samo koliko taj Audi sa tom km koju napisu kosta u CH i bice ti jasnije o cemu se radi. Jedino su losi/hvarisani/pokvareni ili automobili sa mnogo km isplativi za uvoz. Sve sto valja i ima tehnicki moze se prodati i u CH i drzi cenu, sve i da je matoro. Oni uvoze uglavnom auta sa jako visokom km i vracaju sat.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ne bih se slozio bas da se samo takva kola isplate za uvoz, jeste mozda slucaj za novija kola i sto se tice audi, vw i merc automobila jbg oni su i tamo skupi a da valjaju tako da to jeste rizicnija grupa za kupovinu kod nas ali za kola 10+ godina starosti apsolutno ne vazi, da nije tako ja ih ne bih ni uvozio kao ni mnogi koje poznajem, ne kazem da se ne kupuju kola sa ostecenjima i sa kvarovima i sl. ali bez problema moze da se nadje sasvim solidan auto za pristojne pare bez ostecenja i sa normalnom km i da se zaradi na njemu.
Skoro sam imao swifta 2012. sa 210.000km realno kupljen za smesne pare daleko ispod trzisne cene u CH, prosto coveku nije vise bio potreban auto, kupio nov i ovog hteo da se resi sto pre, ne kazem da takvih oglasa ima stalno ali nalecu pa sad ko svakodnevno prati i brzo reaguje moze dobro prodje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa to je to, 200kkm tamo, narocito za manji auto je vec ekstremna kilometraza u CH. Ne isplati se jednostavno odrzavati auto star 15 godina koji vredi par hiljada. Posle 200kkm mu pada cena bas jako, zato ga i dobijes za dobru cenu. Ja sam gledao Clia do maks. 140kkm, i tuje cena vec dosta jaca. Zato sam i rekao, uzme se za nas "dobar" auto sa preko 200kkm ili jos bolje 300kkm, premota se na 150 i vozi. Drugo je auto sa defektom, izgreban, ostecen od grada, havarisan.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Par puta sam uvozio iz CH Q5, jedan je imao bas dobru cenu zamajac je bio problem, km oko 150k km. Drugi je sve bilo ok samo prednja vuca km oko 170k, treci za sebe 180k km kao nov je bio(beli neko se i seca vrv), ocuvaniji nego ovi sa 100k km po oglasima. Izasao me 20k dobijao odmah 24k.Uvek je cena bila top. Jedino sto nije top je treba ubosti.:)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

ima svašta i u CH, i tamo se uveliko vara na kolima sa niskom cenom. ne očekujte čuda ali to pogoduje preprodavcima odavde. ako kupujete za sebe ili prihvatite rizik ili otvorite četvore oči. ja sam tako uvezao vozilo kupljeno na reč prodavca nemca koje je imalo intervenciju na vratima, barem da je bilo loše ofarbano. kada sam ga zvao da ga napušim lik je rekao pa to nema veze, ne utiče na vozno stanje. što je istina ali je jadno da ne kažeš. mada se može reči da je dobro što mi nije rekao jer bi sigurno odustao a evo mi već 7 godina da ga vozim u zdravlju.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

dag81 napisao: 20 Jan 2026, 10:53 Par puta sam uvozio iz CH Q5, jedan je imao bas dobru cenu zamajac je bio problem, km oko 150k km. Drugi je sve bilo ok samo prednja vuca km oko 170k, treci za sebe 180k km kao nov je bio(beli neko se i seca vrv), ocuvaniji nego ovi sa 100k km po oglasima. Izasao me 20k dobijao odmah 24k.Uvek je cena bila top. Jedino sto nije top je treba ubosti.:)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ok, to uvek vazi da ubodes dobru priliku, ima ljudi koji nece da daju auto u bescenje preprodavcima, a hoce brzo da zavrse prodaju i daju ga po manjoj ceni.
SlikaSlika
Odgovori