Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Servis - Razno

Post od sebekkg »

Hepu nemačke su odlične. Nekad budu skuplje jer imaju metalna peraja, a drugi plastična.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dare4x4 napisao: 20 Jan 2026, 12:30 Koju pumpu vode uzeti: Ina ili Hepu? Razlika u ceni je 600din, Hepu je skuplja.
Hepu ide u prvu ugradnjiu, Ina je zamenska.
Ali, Hepu ima u zadnje vreme loše gumice koje isporučuje uz pumpu, To sam lično imao siutaciju a onda i pročitao da su drugi imali isto zapažanje i preporuku da se kupe zasebno gumeni delovi od nekog drugog dobavljača.
Ispucaju vidno nakon kratkog vremena, već unutar godinu dana.

I kažu da se od Hepu ne očekuje kao nekada 300,000+km minimum radnog veka.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tu bi mogao onda elring mogao da se koristi.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Čuje mi de ta pumpa na Ladi kad upali ujutru, prvih nekoliko sekundi. Ništa strašno ali ja je čujem. Fabrička je izdržala 177 hiljada, onda sam stavio neku rusku Птимаш ako se dobro sećam. Evo je na nešto preko 30 hiljada i čuje se. Nikakav problem, lako se menja, ali uzeo bih neku bolju. Hepu ima potpuno isto radno kolo kao ta fabrička koju sam skinuo. Crno je, možda plastika ili bakelit. Ova koji sad vozim, kao i Ina, ima alu radno kolo sa malo drugačijom geometrijom propelera. Radi i ona kako treba, ne fali joj to, ali je treba da se zameni. Verujem da će izdržati dok nabavim novu i uhvatim neki topliji dan.
Evo je fabrička i ta koju sada vozim.

Slika

Inače ona zaptiva na dihtung, nema gumice ako ste na tu gumicu mislili. Unutra verovatno ima semering.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Hepu pravi za razna vozila, napisao sam generalno jer neke pumpe imaju i dodatne cevne priključke na samom telu.
Hepu je (da li još?) važio za jako visok kvalitet i dugotrajnost.
Vidi da li ima Aisin (Toyota) u ponudi pumpu za Nivu, to bi takodje trebao da bude viši nivo kvaliteta.
Odgovori