Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
Poštanska štedionica najavila izmenu tarifa od 1. septembra:

Ђенерал Јанковић
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
A nikada jedna banka ne menja sama...mada ovi jesu slučaj za sebe...
Tapa
Tapa
U godinu, godinu i po dana sve podignu cene i taman posle započne novi krug.
iRačun apsolutno sam zadovoljan sve sve besplatno sem provizije od 1% ka inostranstvu i u inostranstvu.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Obaveštenje u vezi sa uvođenjem naknade za plaćanje na rate kreditnim karticama Raiffeisen banke
Poštovani,
Naknada za podelu plaćanja na rate kreditnim karticama je jednokratna u visini od 5% od iznosa
transakcije, minimum 500 dinara.
U skladu sa zahtevom Narodne banke Srbije Raiffeisen banka Vas ovim obaveštenjem još jednom
upoznaje da je u skladu sa obaveštenjem od 25.06.2025 godine, od 1. septembra 2025. godine u primeni
naknada za podelu plaćanja na rate kreditnim karticama u visini od 5% od iznosa transakcije, minimum
500 dinara.
Dodatno, u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije, Raiffeisen banka će za prvi mesec u kom ste
koristili plaćanje na rate, a zaključno sa datumom ovog obaveštenja - stornirati naplatu ove naknade, a
ako je naknada plaćena izvršiće povraćaj te naknade na partiju kreditne kartice.
Mogućnost podele potrošnje na rate može na Vaš zahtev biti ukinuta u bilo kom trenutku, a na
raspolaganju Vam je i mogućnost raskida Okvirnog ugovora o izdavanju i korišćenju kreditne kartice bez
plaćanja naknade i drugih troškova, osim onih koji su dospeli do dana raskida ugovora, a u skladu sa
Opštim uslovima poslovanja Raiffeisen banke a.d. Beograd koji se primenjuju na izdavanje kreditnih
kartica klijentima fizičkim licima.
Ako želite da ukinete funkcionalnost podele na rate bez dolaska u ekspozituru Banke, možete poslati
zahtev putem opcije Inbox u okviru Moja mBanka aplikacije, a ako hoćete da raskinete Okvirni ugovor
potrebno je da podnesete zahtev u najbližoj ekpozituri Banke, odnosno pošaljete zahtev potpisan
naprednim elektronskim potpisom na mail adresu Banke: contact@raiffeisenbank.rs.
Napominjemo da se ovo obaveštenje odnosi samo na kreditne kartice ugovorene zaključno sa 31.08.2025.
godine.
Srdačno,
Vaša Raiffeisen banka a.d. Beograd
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Poštovani,
Naknada za podelu plaćanja na rate kreditnim karticama je jednokratna u visini od 5% od iznosa
transakcije, minimum 500 dinara.
U skladu sa zahtevom Narodne banke Srbije Raiffeisen banka Vas ovim obaveštenjem još jednom
upoznaje da je u skladu sa obaveštenjem od 25.06.2025 godine, od 1. septembra 2025. godine u primeni
naknada za podelu plaćanja na rate kreditnim karticama u visini od 5% od iznosa transakcije, minimum
500 dinara.
Dodatno, u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije, Raiffeisen banka će za prvi mesec u kom ste
koristili plaćanje na rate, a zaključno sa datumom ovog obaveštenja - stornirati naplatu ove naknade, a
ako je naknada plaćena izvršiće povraćaj te naknade na partiju kreditne kartice.
Mogućnost podele potrošnje na rate može na Vaš zahtev biti ukinuta u bilo kom trenutku, a na
raspolaganju Vam je i mogućnost raskida Okvirnog ugovora o izdavanju i korišćenju kreditne kartice bez
plaćanja naknade i drugih troškova, osim onih koji su dospeli do dana raskida ugovora, a u skladu sa
Opštim uslovima poslovanja Raiffeisen banke a.d. Beograd koji se primenjuju na izdavanje kreditnih
kartica klijentima fizičkim licima.
Ako želite da ukinete funkcionalnost podele na rate bez dolaska u ekspozituru Banke, možete poslati
zahtev putem opcije Inbox u okviru Moja mBanka aplikacije, a ako hoćete da raskinete Okvirni ugovor
potrebno je da podnesete zahtev u najbližoj ekpozituri Banke, odnosno pošaljete zahtev potpisan
naprednim elektronskim potpisom na mail adresu Banke: contact@raiffeisenbank.rs.
Napominjemo da se ovo obaveštenje odnosi samo na kreditne kartice ugovorene zaključno sa 31.08.2025.
godine.
Srdačno,
Vaša Raiffeisen banka a.d. Beograd
Posetite www.garaza.rs !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
A ja se nesto mislim da apliciram za kreditnu, do sad sam uglavnom cekove koristio za rate. Inace nove kartice su im hit. Nikakav podatak sem imena nema, sve je u aplikaciji
Znaci jos malo telefon ce mi biti bitniji od novcanika i dokumenata.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci jos malo telefon ce mi biti bitniji od novcanika i dokumenata. Sent from my iPhone using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Inače ovo za kreditnu se primenjuje već od letos, samo što nisu ovako lepo najavili nego su provukli negde sitnim slovima pa ih je NBS nagazila i sad će to unazad morati da vrate. Sve preko 5000din se deli na rate i dobija taj 5% (min 500din) trošak. Ne vidim da će im to doneti neku sreću, sad će svako da posmatra da im je u startu 5% skuplje kad tako plaćaju i izbegavaće takvu karticu a pre su uvek mogli da štrpkaju od onih koji ne plaćaju celu ratu kad pristigne, tu je mnogo lakše potrošaču da se "oklizne".
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam dosta koristio kreditnu, ali ovo me baš odbija od daljeg korišćenja.
Posetite www.garaza.rs !
Kamate za stambene kredite su bile ograničene do 31.12.2025. Šta se sad dešava sa kamatama?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
https://www.nbs.rs/export/sites/NBS_sit ... nja_ks.pdf
Narodna banka Srbije (NBS) ograničila je kamatnu stopu na postojeće stambene kredite sa promenljivom stopom na maksimalno 5% do kraja 2025. godine. Ovo privremeno ograničenje važi za kredite odobrene pre stupanja na snagu odluke, a nakon tog perioda primenjivaće se formula ograničenja (prosečna ponderisana stopa + 1/5) radi sprečavanja naglog rasta.
Ključne informacije o ograničenju kamata (NBS):
Period važenja: Ograničenje do 5% važi do 31. decembra 2025. godine.
Obuhvaćeni krediti: Stambeni krediti sa promenljivom kamatnom stopom odobreni pre 13. septembra 2023. (datum stupanja na snagu odluke).
Fiksne kamatne stope: Ograničenje se ne odnosi na stambene kredite sa fiksnom kamatnom stopom odobrene pre stupanja na snagu zakona.
Nakon 2025: Po isteku ovog perioda, primenjuje se trajno ograničenje koje sprečava nagle skokove, zasnovano na prosečnoj ponderisanoj stopi uvećanoj za jednu petinu.
Ove mere su deo mera NBS za zaštitu korisnika finansijskih usluga i stabilizaciju tržišta.