VW Golf VII
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: VW Golf VII
Da i Leon isto ima u toj varijanti torziju a za pretpostaviti je da ce i dolazeca Oktavia tako proci.
Korak unazad u odnosu na prethodnu generaciju,meni licno out !
HTC
Korak unazad u odnosu na prethodnu generaciju,meni licno out !
HTC
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: VW Golf VII
Ono sto sam citao kaze da je torzija nesto laksa.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jel to ista torzija kao ranije ili?
Apsolutno mi je neverovatno da to rade zbog ustede (para, a ne kg, naravno)
Apsolutno mi je neverovatno da to rade zbog ustede (para, a ne kg, naravno)
- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
morali su da kompenzuju ono izbacivanje atmo motora ..mene iznenadjuje ovaj enterijer u dva paketa opreme sa ovim silver resenjima ..to Golf nikad nije imao da se ja secam..sto se tice torzije i udobnosti ova sedmica je cak nadmasila vw 6 (koji sam i sam testirao) ..i udobnost je nestvarna ..verujem da torzija ne menja znacajno dozivljaj osim sto omogucaba da taj mali 1.2 bude na nekom za,isljmeom nivou efikasnosti i potrosnje....ali enterijer me je razocarao ..
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jeste taj slabiji 1.2 preradjen i unapredjen, jaci od 105 je i dalje isti. Bar isti kao sto ja imam i dalje ide u Leona, Yetija. Za njih znam, ne znam za ostale. Jel ima uopste sedmica jaci 1.2 u ponudi? Lako se proveri u salonu, ako je turbina odmah uz hladnjak, onda je isti, ako je sa strane kabine u odnosu na blok motora, onda je to novi.
Gde je tačno ta akcija za 6 sa zaliha ? Ima li nekih detalja ?mirko alvirko napisao:
Ps. inace trenutno vw 6 sa zaliha 12.990 ..treba cekati ovakve sanse ko kupuje ipak je ovaj tek sisao sa trake
Samo u najslabijem 1.2 tsi je torzija a meni je na test vožnji čak i sa 15icama ležao zadovoljavajuće i bio je udoban. Pričaju o tome ko da je ne znam šta a honda šljivik type R je imala gredu.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma da, nije to nesto sad eliminatorno. Nego, verzije sa motorima od 85-105 konja imaju taj tip oslanjanja, tako pise u nemackoj brosuri. Kod nas su to koliko vidim prva dva benzinca i dizela po snazi.
- Prikačeni fajlovi
-
- Untitled.jpg (39.17 KiB) Pogledano 2153 puta

ako je 205 gti lezao onako sa torzijom pozadi, pre 20 godina, ne vidim sta ce golfu da fali 
al s druge strane, sad sve svi kurce sa zadnjim vesanjem, pocev od focusa pre 10 god i stalno se unapredjuje, da bi se ovi vratili torziji
mozda ponovo prave narodni auto?

al s druge strane, sad sve svi kurce sa zadnjim vesanjem, pocev od focusa pre 10 god i stalno se unapredjuje, da bi se ovi vratili torziji

mozda ponovo prave narodni auto?

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: VW Golf VII
Isao je 205 al ovo je 2013 god.
Moze bez njega ali licno ga nikad ne nih menjao za gredu.
HTC
Moze bez njega ali licno ga nikad ne nih menjao za gredu.
HTC
- mirko alvirko
Ide vec godinu dana za 1.4 atmo za ove pare i 1.6 tdi sa opremom nesto izmedju trendline(prve) i comfort(druge) to zovu flash..okreni autokomerc..jocas napisao:Gde je tačno ta akcija za 6 sa zaliha ? Ima li nekih detalja ?mirko alvirko napisao:
Ps. inace trenutno vw 6 sa zaliha 12.990 ..treba cekati ovakve sanse ko kupuje ipak je ovaj tek sisao sa trake
Jos duze ide na autokomerc polovna vozila i welt auto vw 6 presle od 5-150 za osetno manje pare ..vecina do 30km u granaciji
I jeftinija. Ono sto sam citao Golf 7 je jeftiniji pri izradi oko 20+%.dragvorl napisao:Ono sto sam citao kaze da je torzija nesto laksa.
Nije ovo torziona opruga, koriste se klasicne spiralne opruge, na Golfu je tradicionalna VW H polukruta greda.NexT napisao:ako je 205 gti lezao onako sa torzijom pozadi, pre 20 godina, ne vidim sta ce golfu da fali![]()
Samo su se vratili na osnove VW i Audija kada su izasli iz senke i postali vozila masovnije prodavana tokom 80tih.
Nista ne fali tom konceptu, posebno ne na malim automobilima kakav je Golf i ekono klasu gde ionako komfor putnika nije prioritet pri konstrukciji vozila.
Ali na milionima komada usteda se umnozava, ekonomija velikih brojki na delu.
Pasat je imao isto resenje mnogo godina i mnogo miliona komada a koji je po pravilu vise cenovne kategorije u odnosu na Golfa.
Poslednja izmena od ljubitelj u 18 Jan 2013, 18:18, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma, Civic svemirko je isto presao na torziju, a Trojanceva ima multilink pozadi, strasno, strasno...

- mirko alvirko
Mislim da se ne oseti neka velika razlika u odnosu na ove jace modele ..bar sam tako procitao do sad.Sedmica je toliko udobna da ni torzija ne moze znacajno da promeni dojam.Ja ne znam puno komfornijih modela u klasi ..tu je Astra ..drugih e mogu da se setim verujem da to nije ni Megane .Focus isl.takav je omer snaga bio i sa vw 6 ..a ovde su otisli jos dalje auto je siri ,nizi ..
Ima tu i kompromisa ..mada gledajuci recimo osnovni trebndline paket -tu su se za razliku od proteklih godina otvorili
VW Golf sa 1.2 litarskim TSI motorom opremljen je osnovnim paketom Trendline koji uključuje sigurnosne sisteme ESP, sa ABS i ASR (sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova), vazdušne jastuke za vozača i suvozača i vazdušne zavese, i električnu parkirnu kočnicu (sa Auto Hold funkcijom).
Osim toga paket sadrži i sedište vozača podesivo po visini, daljinsko otključavanje, elektropodizače prozora napred i pozadi i elektropodesive spoljne retrovizore sa grejačem.
U Trendline opremu, pored ostalog, spada i stop/start sistem, automatski klima uređaj, kožni volan i ručica menjača, svetla za maglu napred i pozadi i statičko i dinamičko osvetljenje skretanja. Golf koji je na akciji opremljen je i multimedijalnim uređajem sa 5 inčnim ekranom osetljivim na dodir, CD/MP3 plejerom, čitačem SD kartice, AUX-IN priključkom i 8 zvučnika.
Isti paket opreme očekuje i kupce koji se odluče za 1.6 litarski TDI model.
Ima tu i kompromisa ..mada gledajuci recimo osnovni trebndline paket -tu su se za razliku od proteklih godina otvorili
VW Golf sa 1.2 litarskim TSI motorom opremljen je osnovnim paketom Trendline koji uključuje sigurnosne sisteme ESP, sa ABS i ASR (sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova), vazdušne jastuke za vozača i suvozača i vazdušne zavese, i električnu parkirnu kočnicu (sa Auto Hold funkcijom).
Osim toga paket sadrži i sedište vozača podesivo po visini, daljinsko otključavanje, elektropodizače prozora napred i pozadi i elektropodesive spoljne retrovizore sa grejačem.
U Trendline opremu, pored ostalog, spada i stop/start sistem, automatski klima uređaj, kožni volan i ručica menjača, svetla za maglu napred i pozadi i statičko i dinamičko osvetljenje skretanja. Golf koji je na akciji opremljen je i multimedijalnim uređajem sa 5 inčnim ekranom osetljivim na dodir, CD/MP3 plejerom, čitačem SD kartice, AUX-IN priključkom i 8 zvučnika.
Isti paket opreme očekuje i kupce koji se odluče za 1.6 litarski TDI model.
Dosadan auto, Golf 4 & 5 su za mene najlepsi.