Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od BigMazzy »

noob napisao:Slika
Ne znam zasto, meni je taj cross jedna od ruznijih pojava na ulicama.
Sto se kineza tice, svi su u startu odusevljeni njima. Al koliko vidim na forumima i grupama vlasnika istih, super im je kad spuste potrosnju tih benzinaca ispod 11 litara :)
Ipak je dizlo za te gabarite mama.
Msm, toliko su zaljubljeni i svoje kineze da im ni random bagovanje, tj zamrzavanje, Android auta i entertejmenta nije neki problem. Sto rece jedan vlasnim istog "stanem, ugasim auto, upalim i on proradi"

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Kažem samo da treba pogledati sve ponude. Jer se ljudi nekako zalete

Postoje i te druge predrasude da su Kinezi uvek povoljniji - a možda nije baš uvek tako
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

+1

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dzona napisao: 26 Jan 2026, 10:52
Odmah posle toga je probao i novi C5 Aircross
I ma koliko Chery na papiru bio nešto, u vožnji Citroen ostavlja utisak dosta zaokruženijeg proizvoda (za istu cenu), čak i sa slabašnim 1.2 turbakom (električna asistencija dosta pomaže u gradskim uslovima)

Vozio sam ga kratko, nekih 20-ak minuta, i mogu reći da je ostavio odličan utisak. Sem što je motor slabašan, naravno. Šteta što nema nešto malo jače, a isto pristupačno. Ali za tu cenu deluje da je vrhunska kupovina. Ne znam samo kolika je garancija. Nešto mi je u glavi da Citroen daje samo dve godine. Ako je tako, to bi mi bio dil brejker...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A ti 1.2 motori su im i dalje problematicni

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

BigMazzy napisao: 26 Jan 2026, 11:14Ne znam zasto, meni je taj cross jedna od ruznijih pojava na ulicama.
Takođe. Pre neki dan sam vozio iza jednog, vidi se da je nov. Ali isto tako vidi se ceo zadnji trap, kuka za šlepanje pozadi viri ispod branika sigurno preko 10cm... Kao da fali deo branika. Od napred takođe ništa posebno. Dnevna svetla kao maglenke, bez ikakvog dizajna.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

shandu90 napisao: 26 Jan 2026, 12:57 A ti 1.2 motori su im i dalje problematicni

Sent from my iPhone using Tapatalk

Navodno su ispravili nedostatke...
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Sad je lanac umesto kaisa

Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Trebalo bi da su resili i njega i 1.5HDi

Kod 1.5HDi valjda sada resavaju trajno sve modele zamenom bregaste i debljeg lanca (koji su dolazili fabricki na serijama od 2020 (ili 21e))

Takodje kod Evopskih proizvodjaca je i dalje odrzavanje dosta jak adut - jer i za najproblematicnije modele postoje delovi i resenja... Dok za kineze i dan danas je muka sa logistikom i osudjen si na ovlascene servise i upitna je dugotrajsnost kod SUS modela.

Jednostavno kineze bih gledao samo tamo gde su stvarno ulozili dosta i gde im je primarni fokus, a to su elektricna i (mozda*) hibridna vozila....
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

BigMazzy napisao: 26 Jan 2026, 11:14
noob napisao:Slika
Ne znam zasto, meni je taj cross jedna od ruznijih pojava na ulicama.

Meni je dizajn vozila relativno nebitan. Ali, kod YC-a mi nije nebitan koeficijent otpora vazduha ( 035/036, verovatno najgori u klasi ), a i relativno loše ubrzanje u varijanti sa sinergijskih 116 ks ( mislim da je 11,3 / 11,8 sekundi ), dok je onaj sa 130 ks dosta skup ( 3.800 evra razlike u odnosu na 116 k u Sport opremi ), a onda počne i da mi smeta da za 130 ks treba da daš bar 33-39 hiljada (zavisno od opreme, jer i onaj od 33 nema park. senzore), a i dalje voziš kola od samo 418 cm i sa motorom od 3 cilindra.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako gledamo Yaris Cross kao auto koji se kupuje za grad onda je koeficijent otpora vazduha zanemarljiv parametar. I ovih 11,3s ne mora da bude problem ako je živahan na startu, ako elektromotor pomaže u polasku i prelaznim režimima, a gubi koji sekund posle 70-80kmh. Ne kažem da je tako, ne znam, nisam vozio, samo kažem da cifra 0-100 ne mora da prikazuje kako se auto ponaša do 60. Ali ako će se često vozi izvan grada onda zamerke stoje.

Meni je veći problem što je slab sa mestom kad za volan sedne muškarac balkanskih gabarita...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jeziv je sa mestom. Kako rade sa njim na taxiju nije mi jasno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ništa to ne valja.
Toyota Motor Europe announced Tuesday that it sold a record 1,229,038 vehicles in Europe in 2025, marking the company's strongest annual performance in the region. The results, released from the automaker's Brussels headquarters on January 14, confirm Toyota's position as the second best-selling passenger car brand in Europe for the fifth consecutive year.

The sales milestone was driven by surging demand for electrified vehicles, which reached 948,042 units and accounted for 77 percent of total sales, up from 72 percent in 2024. Within that electrified mix, battery electric vehicle sales climbed 46 percent year-on-year, while plug-in hybrids jumped 76 percent and traditional hybrids grew 3 percent.

"We are very proud to deliver another strong sales performance in Europe during 2025, which is testament to our multi-pathway approach," said Till Conrad, TME Executive Vice President for Sales. "We have continued to introduce new, exciting models to our line-up including among them the Aygo X Hybrid and new RAV4 and zero tailpipe emission battery electric Toyota C-HR+ and Urban Cruiser."

The Yaris Cross emerged as a standout performer, becoming the best-selling car in the competitive B-SUV segment with an 11 percent market share and 200,477 units sold. The model was followed by the Yaris at 167,019 units and the Corolla range at 155,643 units.
https://www.perplexity.ai/page/toyota-m ... OHj1ndWBUw
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U odbranu mogu samo da kažem da je, meni lično, facelift ostavio značajno bolji utisak. Sveukupno gledajući.

Prostor nije vau, ali nije baš ni očajan ako nisi dvometraš.

Slika

Slika

Gepek od skoro 400 litara je odličan za tu klasu.

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: Tiguan

Post od noob »

Kod vozača je nezgodno što se volan ne pomera u dva pravca, možeš negom udarati u volan. A na tvojoj slici se vidi da pozadi ne može da uđe i sedne odrasla osoba, kako neko na taksiju tu uđe ne znam, verovatno mu kaže da sedne napred.
Prostor jeste jeziv u tom autu, a kada ga pogledaš misliš vidi koliki auto. Led sijalice su dodatni minus.
Sve u svemu, za taj novac Kinezi deru, viđam ih sve više na ulici.
Odgovori