Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Za kineze komercijalisti obilazili firme. Kod brata uzeli jednog Chery Tigo 7 Pro valjda, za probu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I kod drugara bili. Naučili ih Kinezi kako se radi, a ne sedi i čeka da ti padne sa neba kupac.
Kad jedan Apple ima komercijaliste i obilazi po Srb da nudi punjače, šta reći, kad je to Apple radio?!
Kad jedan Apple ima komercijaliste i obilazi po Srb da nudi punjače, šta reći, kad je to Apple radio?!
Ispada Kinezi ako spuste na 11l super potrošnja. To je dosta, pa Q7 sa 3.0 manje troši u gradu (jeste blagi hibrid i malo ga gura struja, ali opet 3.0 i 280KS).BigMazzy napisao:Al koliko vidim na forumima i grupama vlasnika istih, super im je kad spuste potrosnju tih benzinaca ispod 11 litara
Ipak je dizlo za te gabarite mama.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
A to je Volvo motor
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne, nije. U pitanju je OEM Geely-jev motor 1.5, ali nema skoro nikakve veze s' Volvom, osim što su članice iste grupacije.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Evo sta kaze AI overview
Geely and Volvo 1.5L engines share a common development foundation (Volvo Engine Architecture - VEA) created by both companies. While sharing similar technology, the primary differences lie in tuning, materials, and application: Volvo focuses on premium performance/hybrid efficiency, while Geely optimizes for cost-effective, high-output turbocharged performance in models like the Coolray.
This video provides a first-hand look at the driving experience of a Geely car with a 1.5L engine:
Key Differences and Shared Features: Development & Origin: Both 1.5T engines are designed within the Volvo Engine Architecture (VEA) framework, with development input from both Geely and Volvo.Performance (1.5TD):Geely (e.g., Coolray/Binyue): Often tuned for higher output, delivering roughly \(177\text{\ PS}\) and \(255\text{\ Nm}\) of torque, optimized for sporty, compact applications.Volvo (e.g., XC40 Recharge): Often used in plug-in hybrid (PHEV) configurations, focusing on a mix of efficiency and power.Engine Type: Both are generally 3-cylinder turbocharged engines.Platform & Build: The engines are built at similar facilities, including Zhangjiakou, China. Geely vehicles, such as the Starray, may share the same platform as Volvo's XC40.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Malo se preteruje. Vozio sam taj isti CityRay. Evo šta sam zapisao u testu, ništa izmišljeno već ono što se vidi na putnom računaru.
Prema informacijama dostupnim u okviru putnog računara, na uzorku od 585km, pri proečnoj brzini od 26.8km/h, prosečna potrošnja iznosi 9,75 l/100 km.
Ja sam lično beležio proseke od 9-9.5 litara na prosečnoj brzini 26-27kmh.
Troši 11 na prosečnoj brzini od 20kmh. I to imam zabeleženo.
Tako da kao i svaki drugi auto, što je više gradske vožnje trošiće više. I suprotno.
Ali da je neki veliki potrošač, nije.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Prema informacijama dostupnim u okviru putnog računara, na uzorku od 585km, pri proečnoj brzini od 26.8km/h, prosečna potrošnja iznosi 9,75 l/100 km.
Ja sam lično beležio proseke od 9-9.5 litara na prosečnoj brzini 26-27kmh.
Troši 11 na prosečnoj brzini od 20kmh. I to imam zabeleženo.
Tako da kao i svaki drugi auto, što je više gradske vožnje trošiće više. I suprotno.
Ali da je neki veliki potrošač, nije.
Posetite www.garaza.rs !
Poenta je da kinezi debelo lazu.
Evo sa zvanicnog sajta Gilija za srbiju za Citiray.
Ili sam ja nesto pomesao, ali sumnjam,

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Evo sa zvanicnog sajta Gilija za srbiju za Citiray.
Ili sam ja nesto pomesao, ali sumnjam,

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Svakako nije 6,3 potrošnja data za gradsku kreni stani vožnju o kojoj je priča.
Benzinac te snage koji u Beogradu troši manje od 10tak litara čiste gradske kreni stani je pre bih rekao izuzetak, i to možda u nekim okolnostima.
Benzinac te snage koji u Beogradu troši manje od 10tak litara čiste gradske kreni stani je pre bih rekao izuzetak, i to možda u nekim okolnostima.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Daj specifikacije za bilo koji evropski, isto će da lažu, po WLTP-u i ne znam kojim standardima. Mere ga nizbrdo, na nekoj deonici bez gužve, po idealnim vremenskim uslovima. Ja verujem da taj auto može lagano da se vozi sa 7 litara na otvorenom, uz malo pažnje.
I moj može da troši 5.5, ne zanm šta piše u fabričkoj deklaraciji, ali znam da može. Ali ipak na bordu stoji već mesecima zakucano 9. Kad izađem van grada tri puta godišnje.
I moj može da troši 5.5, ne zanm šta piše u fabričkoj deklaraciji, ali znam da može. Ali ipak na bordu stoji već mesecima zakucano 9. Kad izađem van grada tri puta godišnje.
Posetite www.garaza.rs !
Ovo je do Trojketa, njemu svaki auto troši 9l, on je tako podesio nogu 
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Može biti.
Posetite www.garaza.rs !
Bome sam ja taj auto (1.4) bas testirao i spustio ispod 4.5 (sramota me da pisem, i meni zvuci nerealno). Ali naaaaravno magistrala noc, bez saobracaja, bez tipa ijednog kocenja. Sto se tice Kineza, ovi moji drugari se svi zale. Prodavac u NS gde se prodaje i Kia takodje kaze da vise trose od evropljana/korejanaca.