Ja sam je podigao na nogice da bi mi dugmići bili bliže vrhu, da ne budu zavučeni kako kažeš. E sad, to isto sam imao sa prethodnom mašinom i sve se uklapalo. Ali kad sam pre 5-6 godina uzeo drugu mašinu, nešto se razlikovalo za po neki santimetar. Namestio sam da bude isto sa gornje strane, međutim kad sam krenuo da otvaram vrata ta ploča od iverice je počela da udara lajsnu dole. Matematički rečeno, tačka rotacije (koja je jel'te na dnu mašine) je sad podignuta malo više, pa je taj donji krak frontalnog dela sad duži i kako se vrata otvaraju pravi veći luk.
Najlakše mi bilo da isečem centimetar od lajsne, to se ni ne vidi. Ali ako sad planiraš uzmi i to u obzir, mada računam da nije lako unapred znati te dimenzije, tj. tačnu tačku rotacije, debljinu fronta, koliko je lajsna dole uvučena... Ima tu dosta parametara a na kraju može par milimetara da čini razliku.
Edit: nisam se proslavio sa crtežom a mrzi me da ponovo crtam. Nisu problem sama vrata od mašine, nego kad staviš front na njih, a front bude duži na dole nego sama vrata, onda taj produžetak dole može da pravi problem kod otvaranja.