Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od Gazu »

Više zvuči kao hobi nego nešto o čemu je neophodno misliti. Kao i svi mi što volimo da imamo razne stvari kod sebe.

Moja torbica puna raznih stvari, od ključeva, novčanika i dokumenata, do multitula, USB kablova i raznih adaptera... Da me neko napadne, mogao bi torbicu da iskoristim kao buzdovan.

Ne kažem da te sitnice ne posluže dobro tu i tamo, ali valja da priznam sebi o čemu se radi. Nakupim tako tih stvari više jer volim zapravo.

Ako sam dobro razumeo, naravno.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sledeca stavka je kopanje bunkera i osposobljavanje u slucaju nuklearnog rata. Obilne zalihe konzervi, pitke vode, oruzja da ne menjka...
To tu negde do 50-e godine

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Prilično koristan video.
Ja, koji vozim automobil star 22 godine želim da imam nešto slično u svom autu. Barem dok putujem na more.
Imam neke osnove, ali trebaće dosta vremena (Slika) da se ovako nešto kompletira.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Jel može neka preporuka za remont letve volana , servo motora i generalno servis upravljačkog sistema?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Servis Dragi, Sopot
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jel moze negde da se sredi touch screen za fiat 500l, ne reaguje uopste na dodir?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

I ja da se ubacim sa mojim nekim pitanjem.

Radimo kuhinju, i napravismo fejl - mislili smo da je sudomašina koju smo uzeli sa svojim frontom, a zapravo nije. Izeš ga, al jednostavno rešiv problem - treba samo još dodatno i front da mu stavimo u istoj boji i svemu istom, i to je to.

E sad, kako bi front trebao da stoji na sudomašini? Ona ima gore na vrhu vrata one tastere, a kad je mašina nepodignuta, onda ima još 4-5 cm lufta do radne ploče. Da li se u tom slučaju sudomašina podiže? Jer, u suprotnom, ako bi stavili front da ide do visine kao za ostale elemente, oni vrh vrata i vrh fronta se ne bi poklapali, i čak bi i tasteri za komande stajali (po meni) nekako zavučeni iza fronta. Stolar me ubeđuje da je bolje ne podizati sudomašinu, a da front ide tako iznad njenih vrata, al kontam da bi trebao da je podignem, pa da kraj vrata sudomašine i vrh fronta dopiru do iste visine. I onda i donji deo da se nekako prilagodi.

Da li neko od vas ima sličnu sutuaciju sa ugradbenom sudomašinom, a na koju se ugrađivao front kuhinje, pa eventualno i sa tim da je radna ploča na malko većoj visinu u odnosu na potpuno spuštenu sudomašinu?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta kaže uputstvo od mašine?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Imam ja takvu, i tako treba. Cim pocnes da koristis videces da se lepo uklapa i da nije problem ni sa dugmicima ni sa radnom plocom. Samo dobro postavite masku (u visinu i sirinu :). Meni jedino kada se otvori masina neposredno posle pranja izbacuje paru direktno u radnu povrsinu pa sam postavio aluminijumsku foliju ispod "kao" zastitu :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ugradna bi mozda trebalo da ide u svoju "kutiju", fali ti "pod", i otud je visina problem.
Uz pod bi trebalo da ide lajsna celom duzinom pa i ispod masine...

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Da, to bi bilo idealno, da se ugradna mašina stavi na svijet postolje.

Ali mislim da ova ima i moguće da čak može i da se podigne za tih 4-5 centimetara, a onda joj se samo napravi ta donja maska da bude viša. Valjda. Mislim to nas onaj dole što kao dasčica obično stoji ispod kuhinje, pa da se ne vidi ispod nje.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kolika je visina tog radnog dela? Mašini ne treba pod. Daj da vidimo šta kaže uputstvo za montažu.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja sam je podigao na nogice da bi mi dugmići bili bliže vrhu, da ne budu zavučeni kako kažeš. E sad, to isto sam imao sa prethodnom mašinom i sve se uklapalo. Ali kad sam pre 5-6 godina uzeo drugu mašinu, nešto se razlikovalo za po neki santimetar. Namestio sam da bude isto sa gornje strane, međutim kad sam krenuo da otvaram vrata ta ploča od iverice je počela da udara lajsnu dole. Matematički rečeno, tačka rotacije (koja je jel'te na dnu mašine) je sad podignuta malo više, pa je taj donji krak frontalnog dela sad duži i kako se vrata otvaraju pravi veći luk.

Najlakše mi bilo da isečem centimetar od lajsne, to se ni ne vidi. Ali ako sad planiraš uzmi i to u obzir, mada računam da nije lako unapred znati te dimenzije, tj. tačnu tačku rotacije, debljinu fronta, koliko je lajsna dole uvučena... Ima tu dosta parametara a na kraju može par milimetara da čini razliku.

Slika

Edit: nisam se proslavio sa crtežom a mrzi me da ponovo crtam. Nisu problem sama vrata od mašine, nego kad staviš front na njih, a front bude duži na dole nego sama vrata, onda taj produžetak dole može da pravi problem kod otvaranja.
Boss
Reactions:
Pridružio se: 20 Apr 2023, 22:00

Post od Boss »

Da pitam i ovde, možda promaklo na VW temi...

Dajte preporuku za neki ozbiljni Skoda/VW servis.
Treba da radim remont manuelnog menjača, tj zamenu ležajeva, pa bih da to bude maksimalno dobro.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sve mašine koje sam ugradio do sada imale su podešavanje visine bilo putem nogica (koje se rukom okreću) bilo putem sa prednje strane "šrafa" za štelovanje koji pomera ugradjene nosače gore dole u zadnjem delu mašine dok su napred obične nogice.

Podrazumeva se da se mašina libelom niveliše po obe ose.

Front se postavlja (prema uputstvu svakako za tu mašinu pogledati) prema dimenzijama vrata, dakle nikako preko visine jer izlazi vrela para tamo gde ne treba i pravi se bespotrebno kondenz.

Dalje, ispod mašine, kao i ispod celom dužinom donjih elemenata kuhinje se stavlja ukrasna, oko 5cm +- namenska lasjna (ista kao frontovi dizajn) koja se samo uglavi u prethodno montirane nosače (sistem je isti kao što se montiraju cevi PE razvoda vode npr).

Uglavnom, posao je jednostavan, minimalni alat treba i samo RTFM, kao i uvek tu se kriju svi odgovori :)
Odgovori