Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od trojanac »

Možda u blagoj. Opet zavisi šta ti je bitno.
Posetite www.garaza.rs !
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Kabal napisao:Nije telefon samo specifikacija, ima nesto u u softveru, a tu je One UI ipak u prednosti

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Posle godina nosenja kineza sa androidom, tvrdim da je samsungov One UI tri koplja iznad svakog drugog OSa.
Ajd sto je vrhunski upeglan al ima funkcija koje jos ni posle godinu dana nisam sve otkrio iliti koristio, pogotovo u kombinaciji sa samsungovim GoodLock alatom.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

+1 @BigMazzy

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koji kinez koji Samsung?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Hajde sada da vas vidim, dokumentaciju na videlo!

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Bilo koji Samsung, jer svi imaju UI, samo najniza klasa ima neke ogranicene opcije jer ne moze da ih "potera".
Kinezi , koje sam dugo godina koristio, iz razloga sto sam imao averziju prema samsungu, kao neki ovde, , prvo je to bio Huawei dok nije izgubio podrsku od googla, Xiami, koristio do skoro, OnePlus Nord isto (mada mi se njegov OS najvise svideo od svih kineza i po meni najbolji kinez), ali sam na njima imao instaliranu placenu verziju NOVA lančera, cisto da bi imao vise funkcoja koje su mi nedostajale.
NOVU imam i dalje, ali kod UI na samsungu mi mije potrebna.
Šta mi se jos svidja kod samsunga, samsungove aplikacije tipa , beleske, kalendar itd se ekstra sinhronizuju sa googlovim aplikacijama a i sa microsoftovim. NPR Samsung Notes mi se sinhrinizuje sa microsoftovim OneNote momentalno. Nisam imao nikakvih bagova kao sto mi se desavalo sa kinezima po tom pitanju.
To su neka moja licna zapazanja , da ne govorim o personalizaciji samog izgleda okruzenja , precica i ostalih stvari, bukvalno ko voli da se igra sa tim stvarima ima materijala na tone.
Posedujem samsung A54, koji sam prosledio klincu, eno fercera odlicno i sad S24+. Ultra mi je prevelika.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Da skratim priču:
Prelazak sa jeftinijih Huaweija, na tadašnji njihov flegšip (normalne veličine) P10, bio je pravi skok za mene. Kasniji prelazak na Samsunge (S serije) baš i ne.

Međutim, nema nekog izbora među telefonima prihvatljivih dimenzija. Trebao sam probati Xiaomi 14/15, ali mi je bilo lakše da pustim sinhronizaciju podataka sa jednog na drugi Samsung. Ionako ne volim da menjam telefone.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Nije baš vezano za mobilne telekomunikacije ali ne znam imamo li adekvatniju temu.
Poslednjih 5-6 dana sam poprilično počeo da maltretiram Google Gemini a sve u cilju da što više automatizujem moj deo posla kada izrađujem elaborat i ono je ludilo šta sve može da napravi.
Prvo sam napravio neke lispove za AutoCad i samo to bi mi dosta značilo ali nisam se zaustavio samo na tome. U stanju je da mi napravi desetine a možda i stotine layouta, da podesi okvire, uradi koordinatne opise, automatski povuče podatke koji su meni bitni i spremi mi listove za štampu. A podatke mi povlači iz excela i autocad modela (npr. običan tekst) koji se vidi u viewport i tu sam se baš pomučio da namestimo da radi.
Potom sam odradio automatizaciju svih obrazaca i izveštaja, sve prebacio u excel, koristio obilato makroe i sa svim tim takođe radi odlično.
I za kraj mi je pravio powershell skripte koje mi spajaju sve u 1 pdf elaborat (baš sam skoro testirao na elaboratu od 500+ strana u pdf-u) i radi proveru podataka.
Sa svim ovim uštedeo sam sigurno 1 radni dan po elaboratu a pri tom nisam stigao još uvek sve da automatizujem i sredim.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da se nadovežem. Ko želi može da testira kineskog asistenta - https://chat.z.ai
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Gemini razbija. Svaki posao će se potpuno izmeniti i to jako brzo tj. već se izmenio tako da treba biti u toku.

Ja svoj posao sad ne mogu da zamislim bez cursora a koristim ga tek 6 meseci. Taskove koje sam nekad rešavao po bar 5 dana sada često rešim za dan, samo čekam da se neko zapita kolko bi radnih mesta moglo da se ukine.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sami sebi secemo granu na kojoj sedimo. Ko nas *ebe, brzo ce 2029

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

BigMazzy napisao: 28 Jan 2026, 00:56 Posle godina nosenja kineza sa androidom, tvrdim da je samsungov One UI tri koplja iznad svakog drugog OSa.
Potcenio si Samsung :)

Koristim paraleno Samsung i Xiaomi (službeni telefon, izbor firme), razlika je ogromna u korist Samsunga.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Nisam nikad bio zagrizeni fan nekog brenda, niti sam i sad, al cinjenicno stanje je takvo kakvo je.
Sto se baterije npr tice, imam Exynos novije generacije, koji je poprilicno ispeglan al opet napljuvan od pristalica Snapdragona, a opet, danas sam morao da buljim u telefon, otprilike sve vreme je ukljucen BT i povezan sa bezicnim slusalicama, ekran je podesen na QHD+ 3120x1440, dakle najjaca rezolucija, osvezenje ekrana je adaptivno od 1-120Hz ,rezultat je na slici.
Realno dnevno je oko 6 sati SOTa i retko se desi da moram da ga dopunjavam u toku dana.
Inace se baterija puni adaptivno do 90%Slika

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Isplivali još neki unapređeni asistenti.

https://www.kimi.com/

https://clawd.bot/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ovo smeće od iPhonea nakon zadnjeg updatea na 26 je utišao tonove za sve notifikacije i obaveštenja 🤣 i nema trika da se pojača.
Za poruke i sms je sve ok, ali za sve aplikacije je jačina tona na minimumu. Nema šta mu nisam radio i nosio u servise, i niko ništa.
Odgovori