Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od mix024 »

A kakav je sada taj 1.6 motor?

Ranije je bio baš problematičan, ako ne grešim?
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Odličan je, zadnje iteracije su baš bile dobre
Nebo i zemlja u odnosu na prve 1.6THP

Znam jer mi Dejan (Svileni) preporučio da gledam taj motor kada sam razmatrao 508. Bukvalno mi rekao da gledam njega pre nego 2.0HDi (samo što u mom slučaju sa ~>40k km godišnje, razlika u potrošnji igra bitnu ulogu)

Znači ovo neka fora kao ranije sa Superb-om sa 1.4TSI motorizacijom
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dzona napisao: 29 Jan 2026, 14:26
DukeNS napisao:
Vozio sam ga kratko, nekih 20-ak minuta, i mogu reći da je ostavio odličan utisak. Sem što je motor slabašan, naravno. Šteta što nema nešto malo jače, a isto pristupačno.
Šteta, ali tako je kako je.
Jedini sledeći izbor je full hibrid koji je baš dobrano skuplji.

Inače prijatelj otišao da pogleda i 3008, da bi na kraju uzeo nešto po šta nije ni pošao Slika
408 sa 1.6 puretech za 29k eur, ukoliko sam dobro razumeo. Ne znam kako (jer već neko vreme ne nude isti), ali izgleda da 408 ima i tu motorizaciju.

Tako sam i ja svojevremeno završio sa autom koji nisam išao da gledam. :D

Odličan C5, da se ponovim...
Korisnikov avatar
gosn'prirodni
Reactions:
Pridružio se: 23 Sep 2013, 22:17

Post od gosn'prirodni »

grujicd napisao:Ako gledamo Yaris Cross kao auto koji se kupuje za grad onda je koeficijent otpora vazduha zanemarljiv parametar. I ovih 11,3s ne mora da bude problem ako je živahan na startu, ako elektromotor pomaže u polasku i prelaznim režimima, a gubi koji sekund posle 70-80kmh. Ne kažem da je tako, ne znam, nisam vozio, samo kažem da cifra 0-100 ne mora da prikazuje kako se auto ponaša do 60. Ali ako će se često vozi izvan grada onda zamerke stoje.

Meni je veći problem što je slab sa mestom kad za volan sedne muškarac balkanskih gabarita...
Sedeo u prvoj generaciji i meni je baš bio tesan, a nisam dvometraš mada sam poširok :) Sedalni deo, razmak između sedišta - sve mi je nekako bilo poprilično skučeno. Tada sam vozio Nissan Note i on mi je bio znatno prostraniji i sa udobnijim sedištima. E sad, nadam se da je restilizovani bolji kako @trojanac kaže, ja se tad baš bio razočarao... Ali imam poznanike koji ga srećno voze i jako su zadovoljni, naročito potrošnjom po gradu.

Sent from my BRP-NX1M using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Stvar navike :) Ja vozim aktuelnog Jarisa, za koga je Yaris Cross po pitanju ponude prostora pravi gorostas :)
Za gradsko-prigradske namene načelno ne bih imao ništa protiv jednog (hibridnog) Yaris Cross-a umesto tog Yarisa, mada mi je YC estetski baš mnogo gadan.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

milanns napisao: 28 Jan 2026, 22:40 Bome sam ja taj auto (1.4) bas testirao i spustio ispod 4.5 (sramota me da pisem, i meni zvuci nerealno). Ali naaaaravno magistrala noc, bez saobracaja, bez tipa ijednog kocenja. Sto se tice Kineza, ovi moji drugari se svi zale. Prodavac u NS gde se prodaje i Kia takodje kaze da vise trose od evropljana/korejanaca.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovor na moju potrošnju je ovde -> https://forum.garaza.rs/viewtopic.php?p ... 6#p1161506
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori