Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Post od Heinz »

Pa srednja jer jer Hankook premium po njima.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Pa iskreno iz mog iskustva Hankook ja ga ne bih svrstao u premijum, ali s obzirom da neke druge proizvodjace svrstavaju u premijum, a ne pruzaju nista bolje nego Hankook, tom logikom mislim da vredi onda da bude tamo.

Za mene licno je premijum samo ako je konstantno svaki model pri vrhu po testovima sto ce neki da demantuju ali koliko sam ja ispratio poslednjih godina jedino Michelin, Continental i Goodyear mogu da se pohvale time, srednja klasa je kada proizvodjaci imaju dobrih i losih modela. Naravno treba biti realan da se poredi prema tipu gume, ako je eko guma naravno da ce biti uzas u globalu naspram neke normalne letnje gume.

Mnogi stavljaju Pirelli i Bridgestone u premijum i oni jeste da imaju neke super modele, cesto u nekim UHP verzijama, ali mnogi modeli tih proizvodjaca guma ne pruzaju nista specijalno. Istom logikom i Toyo ima jako dobre stampane slikove, ali regularna ponuda je prilicno meh. Recimo ja kad sam uzimao Hankook all season, za modele u mojoj dimenziji gume, Hankook je bio ubedljivo iznad svih po svojim karateristikama sem Michelina. To je i razlog sto sam ga uzeo jer je u moru proizvodjaca slicne cene bio primetno bolji i Michelin nije bio toliko bolji koliko je veca cena. Ali nije svaki Hankook model dobar da bude u top rezultatima. Imam i letnje Hanook na drugom autu i iako sam prilicno zadovoljan istim, definitivno nisu na nivou nekih drugih brendova. Mada opet to sto ja cenim je UHP, a ovo je samo standardna letnja guma.

Niza klasa je za su proizvodjaci koji jednostavno nikad nisu pri vrhu, cak i da naprave 1 model koji bude iole ok, ne menja puno ako to ne mogu da odrze konstantno.

Naravno sta ja mislim je totalno ne bitno, ali smatram da Hankook vise ima veze sa premijum klasom nego Laufren sa srednjom.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

ZeljkoBG napisao: 29 Jan 2026, 16:12 Posle 3 godine Laufenn AS loše. Nisu za srednju klasu, kakvu ja zamišljam.
To sad taman kad sam ja kupio sve četiri Laufenn all season.😁 Kupim gume, i odjednom, kako je pao sneg, odmah ipak intenziviranje priče da ipak AS nije ni blizu kao zimska guma, a Laufenn pogotovo nešto ne valja.😅

Volimo mi svi da kažemo da je to što koristimo (barem) srednja klasa, kao što voliš da kažeš i da si i ti sam srednja klasa čak i kad si sirotinja - dok u svetu srednja klasa nestaje. Ali i ja sad kad sam kupovao gume (kod našeg kolege ovde s foruma), priča mi je bila da hoću neke jeftinije, a koje nisu krš. I tako sam "izvukao" Laufenn.😁 Ne tako što sam tražio "srednju klasu". Tako da se ne zavaravam da je to srednja klasa, prosto se nadam da će biti dovoljno pouzdane tokom narednih godina.

Jedino ako bi srednju klasu definisao kao nešto što ljudi U NAŠEM OKRUŽENJU najčešće kupuju, al nije da bi to imalo baš smisla.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

ZeljkoBG napisao:Posle 3 godine Laufenn AS loše. Nisu za srednju klasu, kakvu ja zamišljam.
AS menjas na 3 god i ok bude manje vise.
Mislis da je Muchelin bolji posle 2 3 leta?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori