Sa malom dozom rezerve da je vozac mozda nevin, ali mi je interesantno da ljudi za vecinu nesreca imau neki izgovor sem cinjenice da je vozac mozda budala iako iz mog iskustva kad vidim situaciju u saobracaju mi se cini kao glavni faktor i siguran sam da ce ostati glavni faktor dok god je uvek neko drugi kriv. Za ovu nesrecu sam cuo od par ljudi pored ovog foruma i svi su imali neku svoju logiku sta se moglo desiti sem cinjenice da je vozac napravio glupost jer je potencijalno bio drogiran ili premoren ili prosto budala za volanom. Sa druge strane mi je smesno da onda isti ti ljudi koji krive tehnologiju ne mogu bez toga u svom autu.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Tehnologiju i uvode jer dominantnu količinu problema u saobraćaju kreiraju vozači kojima je neophodna. Oni nisu u većini, možda 20%, ali prave 80% štete. U početku su se sistemi lako isključivali, sad se ili teško isključe ili uopšte ne mogu - jer pogodi ko je prvi gasio sve asistencije.
Pa uvek lecimo posledice, a ne uzroke, ko nije sposoban da vozi, ne treba da ima dozvolu. Tehnologija nije pobedila ni zakone fizike ni ljudsku glupost.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Bas tako. Budale i nesposobne za voznju ne treba da ispravljamo tehnologijom, vec oduzimanjem privilegije: vozacke dozvole.
Ja necu da imam ugradjen alko-test u auto da bih mogao da startujem isti, zato sto nekolicina vozi pijana. Isto vazi za nesposobne koji ne umeju da voze po ogranicenju, drze traku ili rastojanje. Hocu auto bez toga a oni koji ne umeju bez toga da voze, neka idu javnim prevozom.
Grujic napisao: 01 Feb 2026, 15:13
A kako znas da je sistem dao?
Mozda je on dao levi ali slucajno jer se borio sa volanom koji je bio blokirao? Ne moze se nista uzeti kao cinjenica.
Bukvalno nijednu stvar ne mozemo uzeti kao sigurnu sem eto toksikologije, koja takodje mora lepo da se protumaci jer sam pozitivan nalaz ne znaci nuzno umanjenje sposobnosti.
Istraga ne znam ni kako moze da se sprovede u tom smeru kada je vozilo dezintegrisano
hvala za glas razuma, naročito s obzirom na hipotetičku intoksikaciju, svako ko je imao barem malo iskustva u životu zna da 2-3 dima apsolutno nisu ništa, ni za početnike ni za iskusne varioce. bez obzira na predrasude, potrebne su daleko ozbiljnije količine.
u međuvremenu se u grčkoj pojavila info da je kombi bio rentiran bez vozača i da su se momci smenjivali za volanom. sasvim izvesno opterećujući faktor, vožnja vozila na koje nisu bili naviknuti itd.
Stvar je u krajnjoj liniji prosta, kada se snimak pojavio, nije nam bilo jasno šta se tačno desilo, ali ako u matematiku ubaciš samo jednu reč ili vest, a to je korišćenje opijata, sve bude mnogo jasnije i priča se po meni, završava.
Grujic napisao: 01 Feb 2026, 15:13
A kako znas da je sistem dao?
Mozda je on dao levi ali slucajno jer se borio sa volanom koji je bio blokirao? Ne moze se nista uzeti kao cinjenica.
Bukvalno nijednu stvar ne mozemo uzeti kao sigurnu sem eto toksikologije, koja takodje mora lepo da se protumaci jer sam pozitivan nalaz ne znaci nuzno umanjenje sposobnosti.
Istraga ne znam ni kako moze da se sprovede u tom smeru kada je vozilo dezintegrisano
hvala za glas razuma, naročito s obzirom na hipotetičku intoksikaciju, svako ko je imao barem malo iskustva u životu zna da 2-3 dima apsolutno nisu ništa, ni za početnike ni za iskusne varioce. bez obzira na predrasude, potrebne su daleko ozbiljnije količine.
u međuvremenu se u grčkoj pojavila info da je kombi bio rentiran bez vozača i da su se momci smenjivali za volanom. sasvim izvesno opterećujući faktor, vožnja vozila na koje nisu bili naviknuti itd.
Ne, nisam mislio na kolicinu dimova, nego na vrstu testa, ne znamo koji su radili, a npr Dreger test pokaze pozitivan kanabis i posle 7 dana, zato toksikologija mora malo detaljnije da se tumaci, mada verujem da ovde pozitivan test znaci i dejstvo