Ostavio auto parkiran na parkingu u Ohridu, ne znajuci da se placa.
Kad sam se vratio cestitka za brisacem.
Jel zna neko gde se to placa?
I da li, ako ne platim, mogu kasnije imati problema u smislu da me zaustave na granici ili mozda posalju kaznu na naplatu u SRB?
Kazne Makedonija i Albanija
Re: Kazne Makedonija i Albanija
Pozovi ih telefonom, napiši mejl, verovatno je iznos isuviše mali da bi se čovek brukao?
Sigurno može na neki način da se plati i iz Srbije, makar preko swift.
Sigurno može na neki način da se plati i iz Srbije, makar preko swift.
Ja sam kaznu iz Slo placao online tako da ne sumnjam da moze i iz MKD Severne
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nasao na kraju kaneclariju njihovog parking servisa i platio.
Jako lose postavljeni znakovi i ljudi kao ja su fakticki ne informisani da se placa parking.
Naisao sam na parking i parkirai se na drugo mesto po redu na parkingu. Na pocetku samo znal "P".
Nakon toga sam se vratio peske nazad odakle sam dosao kolima. Nigde table za parking.
Kasnije vidim da je tabla za parking negde na sredini prakinga i jako lose postavljena da se jedva i vidi direktno sa ulice.
Sve u svemu ceh 800 denara jer sam platio istog dana.
Jako lose postavljeni znakovi i ljudi kao ja su fakticki ne informisani da se placa parking.
Naisao sam na parking i parkirai se na drugo mesto po redu na parkingu. Na pocetku samo znal "P".
Nakon toga sam se vratio peske nazad odakle sam dosao kolima. Nigde table za parking.
Kasnije vidim da je tabla za parking negde na sredini prakinga i jako lose postavljena da se jedva i vidi direktno sa ulice.
Sve u svemu ceh 800 denara jer sam platio istog dana.
Za druge info, vozila koja odnese "pajak" se preuzimaju na placu kod bivšeg Rasadnika (pitati "kaj Rasadnik") odmah posle super marketa. Poslednji kružni tok na izlazu iz grada ka Biljaninim izvorima pa levo prema znaku za gradsku bolnicu i rutu ka Bitoli.
Gde god je obeležena zona plaća se parking, i nažalost samo SMSom sa domaćeg MKD broja.
A koja je konkretno ulica gde si bio parkiran?
Gde god je obeležena zona plaća se parking, i nažalost samo SMSom sa domaćeg MKD broja.
A koja je konkretno ulica gde si bio parkiran?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Hajde da oživimo temu, jer naslov donekle odgovara, iako je Grčka verovatno bitnija kada se sagleda celokupna slika 
Skoro je neka gđa iz Skoplja pričala kako su im uveli test sistem za prekršaje u saobraćaju. Plan je da pokrene u nekoliko gradova i na AP, pa da se širi. Kaže ona da joj je stiglo nekoliko obaveštenja o kazni, za prekoračenje, SMSom. To ne moraju da plate, sistem se samo testira.
Za strance, naplata je na graničnim prelazima. Tolerancija je nekih 7-8km/h.
--
Danas čitam da je prvog dana testiranja (01.12 2025), samo u Skoplju, evidentirano preko 100.000 prekršaja, od čega 1000 neregistrovanih i 5000 prolazaka na crveno?!
90% prekršaja je (naravno) prekoračenje.
Kako je vreme odmicalo, a SMSovi krenuli da stižu, broj prekršaja se smanjivao. I ova gospođa kaže da je počela da vozi po ograničenju.
--
Od 01.02. sistem je "u produkciji", tj navodno pišu redovne kazne, bez prisustva policije na terenu.
Tako da, vodite računa.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Skoro je neka gđa iz Skoplja pričala kako su im uveli test sistem za prekršaje u saobraćaju. Plan je da pokrene u nekoliko gradova i na AP, pa da se širi. Kaže ona da joj je stiglo nekoliko obaveštenja o kazni, za prekoračenje, SMSom. To ne moraju da plate, sistem se samo testira.
Za strance, naplata je na graničnim prelazima. Tolerancija je nekih 7-8km/h.
--
Danas čitam da je prvog dana testiranja (01.12 2025), samo u Skoplju, evidentirano preko 100.000 prekršaja, od čega 1000 neregistrovanih i 5000 prolazaka na crveno?!
90% prekršaja je (naravno) prekoračenje.
Kako je vreme odmicalo, a SMSovi krenuli da stižu, broj prekršaja se smanjivao. I ova gospođa kaže da je počela da vozi po ograničenju.
--
Od 01.02. sistem je "u produkciji", tj navodno pišu redovne kazne, bez prisustva policije na terenu.
Tako da, vodite računa.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Safe City im se zove taj sistem, treba ispratiti to do leta šta se dešava.
https://mvr.gov.mk/en-GB/odnosi-so-javn ... te-pravila
Sa FB:
Od danas su pocele da funcionisu kamere(Safe City) na Koridoru 10(Ima ih dosta) kroz Makedonije(put za Grcku). Kazne za brzu voznju se naplacuju na granicu.Kazne su sledece: za brzinu 20 km nad dozvojenu 20 eura, 20-30 km nad dozvoljenu 45 eura od 30-50 km nad dozvoljenu 300 eura., POSTUJTE BRZINU,. SRETAN PUT !!!(Update, za brzine pod 50 km limit je 6 km na primer ako ogranicenje je 5o a vozite 56 za brzine od 50-80 je 9 km na cas na primer ako ako ogrqnicenje je 80 a vozite 88 i za brzine 90-120 km, dozvolejni limit 12 km, ili na primer ako vozite 131, a ogranicenje je 120, kamere ne registruju kao prekrsaj)
https://mvr.gov.mk/en-GB/odnosi-so-javn ... te-pravila
Sa FB:
Od danas su pocele da funcionisu kamere(Safe City) na Koridoru 10(Ima ih dosta) kroz Makedonije(put za Grcku). Kazne za brzu voznju se naplacuju na granicu.Kazne su sledece: za brzinu 20 km nad dozvojenu 20 eura, 20-30 km nad dozvoljenu 45 eura od 30-50 km nad dozvoljenu 300 eura., POSTUJTE BRZINU,. SRETAN PUT !!!(Update, za brzine pod 50 km limit je 6 km na primer ako ogranicenje je 5o a vozite 56 za brzine od 50-80 je 9 km na cas na primer ako ako ogrqnicenje je 80 a vozite 88 i za brzine 90-120 km, dozvolejni limit 12 km, ili na primer ako vozite 131, a ogranicenje je 120, kamere ne registruju kao prekrsaj)
10% tolerancije, korektno. Sta se desava ako neko kroz mkd vozi kontantnom brzinom koja je prekrsaj, da li na kraju dobija onoliko kazni koliko ima kamera na tom putu ili samo jednu?
Secam se da je bilo neke price oko toga kod nas kad su uvodili merenje prosecne brzine.
Secam se da je bilo neke price oko toga kod nas kad su uvodili merenje prosecne brzine.