Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Post od zdushan »

Da dodatno ne pomognem, mada je tema novo.
Jedan moj poznanik (čuveni "Zoki iz šume", majstor za Suzuki) uzeo neki dan novu Grand Vitaru, za nesto preko 23k. 4 cilindra, mild hibrid, sa lepom opremom.. Imao je istu 3 god, pa sad zamenio sa novom.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ftj napisao:
shandu90 napisao:Racunaj tu i novi gas za klimu koji je skup

Sent from my iPhone using Tapatalk
E gas za klimu ce ga spasiti, nece platiti punjenje nakon 10 godina dva nego tri soma :)
Kamiq (sestrin) je isao posle 2-3g na dopunu, oslo 150 ojra Slika

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Kabe napisao: 03 Feb 2026, 13:58 Ajd da uklizam i ja kao portparol Toyote, tačnije Yarisa Cross.

4000 km druženja, mesec dana, SOL paket...

Odličan višenamenski auto, a za dgra zbog hibrida stvoren. Prostor na zadnjoj klupi za mene od 2m - stativa (čitaj nizak krov), za decu taman. Napred gde mi je i mesto je odlična priča...

Ako treba još neke info, tu sam...
Imao bih ja neka pitanja, ali, ne smem mnogo da pitam. Bar ne na ovoj temi.
Zato ću ovde postaviti samo pitanje da li si pri nabavci Toyota vozila koristio ponudjeno „Pola-pola finansiranje“ ( tj. „beskamatni“ kredit Raiffeisen banke ili „beskamatni“ lizing Raiffeisen lizinga ) ili si koristio neko „svoje finansiranje“ ( tvoj novac ili kredit ili lizing neke druge banke ili druge lizing firme )?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

zdushan napisao:Da dodatno ne pomognem, mada je tema novo.
Jedan moj poznanik (čuveni "Zoki iz šume", majstor za Suzuki) uzeo neki dan novu Grand Vitaru, za nesto preko 23k. 4 cilindra, mild hibrid, sa lepom opremom.. Imao je istu 3 god, pa sad zamenio sa novom.

Gde je našao novu Grand Vitaru?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Na Kopaoniku u Grandu
Biće onda da je obična, mea culpa

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila
Kontakt:

Post od Kabe »

pedalaš napisao: 03 Feb 2026, 15:46
Kabe napisao: 03 Feb 2026, 13:58 Ajd da uklizam i ja kao portparol Toyote, tačnije Yarisa Cross.

4000 km druženja, mesec dana, SOL paket...

Odličan višenamenski auto, a za dgra zbog hibrida stvoren. Prostor na zadnjoj klupi za mene od 2m - stativa (čitaj nizak krov), za decu taman. Napred gde mi je i mesto je odlična priča...

Ako treba još neke info, tu sam...
Imao bih ja neka pitanja, ali, ne smem mnogo da pitam. Bar ne na ovoj temi.
Zato ću ovde postaviti samo pitanje da li si pri nabavci Toyota vozila koristio ponudjeno „Pola-pola finansiranje“ ( tj. „beskamatni“ kredit Raiffeisen banke ili „beskamatni“ lizing Raiffeisen lizinga ) ili si koristio neko „svoje finansiranje“ ( tvoj novac ili kredit ili lizing neke druge banke ili druge lizing firme )?
Nemoj da se ustežeš ionako će čovek na kraju da kupi Toyotu ili Vitaru :D :rofl:

Finansiranje je pola sada (lični novac), a još pola za tri godine kroz kredu kod Rajfera. Oko 300+e rata mesečno.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Post od Uroš S. »

pedalaš napisao:Manje će posle nekih 15-ak godina korišćenja ( tadašnji ) vlasnik Yaris Cross-a hibrida dati na zamenu visokonaponske hibridne baterije, nego li do istog trenutka vlasnik nekog vozila VW brenda samo na redovne servise DSG-a.
O razlici na ime cene potrošenog goriva u gradskim uslovima da i ne pričam.
Servis malog DSG-a nije predvidjen, a ja ga uradio u ovlascenom mislim da je bilo 8000 sa rukama pre par godina. U 1.5TSI bi trebalo da ide isti menjač.

Moj glas za Karoqa. Razmatrao sam Kamiq pre par godina, gledao, isprobavao. Da bude kako treba auto ispadne preskup.

Velika mana Monte Carlo modela su mi bila sedišta (184cm i tada oko 90kg), nisu mi se dopala, i druga velika mana panorama koja se ne otvara nikako.

Ako ti je tolika briga potencijalni eventualni kvar za 5 godina od 1-2k evra (najgori scenario), onda mislim da gadjaš mnogo iznad realnih mogucnosti.

Poslednja izmena od Uroš S. u 03 Feb 2026, 20:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Možda ja nisam dovoljno proračunat, ne gledam toliko kroz cifre i često impulsivno (da ne kažem glupo) kupujem stvari, ali... Neka bude da je svakom 50-om kupcu crko dsg van garancije (a daleko je od toga), stvarno mislim da ako je toliki problem šta će možda crći posle 5 godina, ne može se kupiti adekvatan auto a da glava bude mirna. Jednostavno, ako ti se sviđa neki auto i kupuješ ga novog (čak i da ćeš ga 10 i više godina voziti), ima toliko bitnijih stvari koje treba gledati pre izveštaja o pouzdanosti posle xy godina/kilometara.
Имам једно потпитање...
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Da, zato neki nude garanciju do 10 godina ili do 200.000 km, pa te, ako to izabereš, "zabole te ona stvar" ako se za 5 ili 6 godina pojavi kvar čije bi otklanjanje platio tih 2.000 evra, da taj kvar nije pokriven garancijom,

Neko je ovde pisao pre oko dva meseca sa Škodom Oktavijoim 1,5 TSI DSG, koja je tada imala oko 5 godina i oko 60 kkm, da ima kvar DSG-a, da je garancija istekla ( bila je 4 godine ili 120 kkm ), a da po rečima ovl. servisa potreban deo košta oko 2.000 evra, da treba da se poruči i čeka.
Posle nekog vremena je otišao kod nekog neovlašćenog i situacija je u tom trenutku rešena za 1.000 evra, bez zamene onoga što je ovl.servis rekao.

Ako to treba da prihvatim kao nešto normalno za DSG, za kola od 5 godina i 60 kkm, ja zaista ne znam kuda ide ovaj svet, pa taman i da sam najveći fan VW-a.

Ja recimo smatram da je sadašnja (hibridna) Honda Civic ili Jazz sveukupno mnogo bolji automobil nego sadašnja (hibridna) Corolla ili Jaris. Ali, sam i svestan čija je garancija sveukupno bolja. Što u nekim situacijama ima neke svoje benefite.

Sve je to stvar izbora. Pa i lošija ili bolja garancija. Nekome je to potpuno nebitno. Kupcu novog automobila teško da je nebitno.

Recimo, uzmeš nova kola na fin. lizing (ne na operativni). Ili na kredit. Tokom perioda lizinga ili otplate kredita dodje do kvara vozila. Zamisli da je lizing bio na 5 godina, garancija na kola 4 godine, a tebi se pojavio veoma skupocen kvar posle 4 godine i 1 mesec. Crk'o menjač. Motor ... Taman je garancija istekla. Kola ti "leže" mesecima. Skup ti kvar. Jedva za ratu imaš. Ne koristiš kola...

Ali, lizing ratu onog finansijskog lizinga ili ratu kredita moraš uredno da plaćaš ... kao da je sa kolima sve kako treba.

No, da si uzeo na taj lizing kola sa garancjjom od 5 ili 6 godina, taj isti kvar bi bio dužan da otkloni davalac garancije, a ako ga on ne bi otklonio u razumnom roku (i saglasno uslovima garancije ) ili ne bi došlo do zamene vozila, ti bi mogao čak da raskineš ugovor o finan. lizingu (bez saglasnosti davaoca lizinga ).

Tako da dužina garancije ( za nova vozila ) nije uvek tako nebitna stvar.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni nije jasno šta će ovde Yaris Cross. Smešan auto u odnosu na Karoq.

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Drushkan
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2017, 23:02

Post od Drushkan »

Koji je budžet uopšte?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Čovek je vozio Škodu godinama, bio zadovoljan, hoće opet Škodu. Razumljivo :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Yaris je kantica
Kamiq i Karoq otprilike vrede sad toliko koliko koštaju

Uzmi Karoq, znacajno je bolji od Kamiqa
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Drushkan napisao:Koji je budžet uopšte?
Planiram do 400 max. Ako samo moju platu opteretim. Pričamo o najskupljoj opciji zaduživanja - 84mesečni keš kredit.
Ali, sa ovakvom inflacijom, teško.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Odgovori