Alfa Romeo Stelvio

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Re: Alfa Romeo Stelvio

Post od ChobbyNS »

Ja sam gledao na djuliji od dole, maltene preslikan bmw 3.
Kardan od karbona mi je bio hit, kao i kompletni prednji deo auta od aluminijuma, nemas gde lampu da zakacis na magnet :D
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

I Stelvio i Djulia ozbiljno uradjeni automobili.
Na zalost Stelantis je kasnije uspeo da zasere sve sto valja u italijanskim redovima.
Secam se kad sam bio u ovlascenom na servisu, bio i jedan lik sa Djuliom. Radili mu mali servis, ili tako nesto. Pita on njih za neki zvuk tu oko trapa, kaze mu majstor da zna sta je (ja zaboravih naziv) , al nije hitno i nek saceka da crkne jos nesto pa da usput menjaju u kompletu , deo nije skup al da se zameni ide pola trapa napolje i nesto oko menjaca, posao ogroman. Rekose i neku cifru za ruke ludacku.
Vlasnik samo prevrnuo očima :)

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Dosta sam ih video sa raskopusanim prednjim krajem i povađenim motorima. Naravno sve 2.2 dizeli.
ChobbyNS
Reactions:

Post od ChobbyNS »

Da, dizeli imaju boljke koje se uglavnom zanemare i to dovodi do havarije, a dugacak servisni interval, inzenjerski promasaj kao i 0w20 voda koja se sipa u motor taj problem samo ubrzaju.
Prilicno los dizajn uljne pumpe i balansera kao i sam spoj uljne pumpe i lule koja povlaci ulje iz kartera su jedan od problema, odvrtanje srafova na uljnoj pumpi kao i odvrtanje srafova na balanserima je drugi problem, a oba dovode do gotovo neisplative popravke motora.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@ChobbyNS sta je onda za preporuku kod stelvia i giulie? 2.0 200ks?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

200ks ti je suštinski isti motor kao i onaj od 280ks. I da, oni bi trebalo da su pouzdani.
ChobbyNS
Reactions:

Post od ChobbyNS »

2.0 benzin se nekako pokazao kao motor koji je imao najmanje problema i reklamacija, ne racunam 2.9 v6 koji je isto dobar motor ali nije nesto sto vecina gleda i kupuje.
Ja sam uzeo 2.2 jer je budzet tako dozvoljavao trenutno, a i nisam vise mogao da tocim 13 po gradu a 10 na otvorenom, pocelo je da me nervira to.
Svestan sam tih boljki, sve sam vec porucio sta treba za otklanjanje tih problema pa cemo videti kako ce to sve biti.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Ako preduprediš probleme koje čekaju 2.2 u budućnosti, možeš dugo da ga lepo voziš. Viđao sam 2.2 sa 500+ k km bez problema ali je ovo što je Chobby napisao odrađeno na vreme a nije se čekalo da upali lampicu za ulje.
2.0 je ipak bolja priča ko može da proguta potrošnju. Kod njih je do restylea mogao da bude problem sa sistemom za hlađenje, posle 2020. se maltene i ne dešava ali ima primera ( kao npr. kod drugara od DjukaBg ).
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

ChobbyNS napisao: 06 Feb 2026, 11:29 2.0 benzin se nekako pokazao kao motor koji je imao najmanje problema i reklamacija, ne racunam 2.9 v6 koji je isto dobar motor ali nije nesto sto vecina gleda i kupuje.
Ja sam uzeo 2.2 jer je budzet tako dozvoljavao trenutno, a i nisam vise mogao da tocim 13 po gradu a 10 na otvorenom, pocelo je da me nervira to.
Svestan sam tih boljki, sve sam vec porucio sta treba za otklanjanje tih problema pa cemo videti kako ce to sve biti.

Ti si se ponovio, nisam ispratio? Đulija?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Zaprati ga na IG :D
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

@ChobbyNS

Na koliko je km auto? Šta si sve poručio od od delova ? Ovori temu ako ti nije problem, to će biti veoma korisne informacije za sadašnje, a i buduće vlasnike Giulia/Stelvio .
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Prava boja za Giuliu :)
Odgovori