Dare4x4 napisao:Nije mi jasan ovaj mehanizam prevare.
carov2 napisao: 08 Feb 2026, 14:23
Dare4x4 napisao:Kako?
Najverovatnije ovako:
https://n1info.rs/biznis/subota-prevari ... 00-dinara/
Petak je bio, a mi smo bili odsutni, na nekom putu, tako da je bio u potpunosti sam. U subotu primetio SMS gde se vidi odliv, a u ponedeljak otišao u policiju.
Poštanska štedionica je u pitanju, kada sam se vratio, nije bilo moguće ući u mbanking aplikaciju, bila je poruka da je instalirana na nekom drugom uređaju.
Tast ima 86 godina, čisto da situacija bude malo jasnija.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Kako mogu da prenesu pare na tuđ račun? Jasno mi je šta se dešava ako ukradu podatke platne kartice, ali po ovoj priči sa linka ispada da su pare ukradene sa računa. Da li je opasno onda deliti broj računa ?
Najverovatnije su uz pomoć nekog linka došli do pristupa telefonu, znači pristupa aplikacijama(Notes recimo), pristupu SMS porukama i OTP kodu i to im je verovatno sve što je potrebno, oni su good to go.
U mom slučaju je sve nagađanje, ne znam šta se tačno desilo.
Po meni, moglo je da se spreči, samo da je banka imala malo stroži kriterijum za instalaciju aplikacije na drugom uredjaju.
Dovoljni su bili podaci i OTP kod iz SMSa.
Za različite stvari, tipa dodavanje kartice u Apple Pay, često je potreban razgovor ili slično, a ovde su dozvolili lagano, kao i tri transakcije, ukupno 3 miliona dinara.
A da sada odneses 3 miliona dinara sa poreklom, bilo bi "sačekajte, da proverimo, ne znam da li možemo da Vam uplatimo na račun."
Supruga je nosila dividendu iz Crne Gore, imala nalog sa isplatu iz CG banke, ali su tražili i carinsku deklaraciju, tako da su odbili.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk