@Bax
Ja sam pomenutog Citroena dovozio iz Uzica do Beograda bez ikakvih problema.
Potrosnja skroz normalna, auto normalno isao. Nikakvi dimovi apsolutno.
I na kraju bio dihtung glave. Odradjeno zajedno sa hidrotestom i poliranjem sedista ventila, sad je sve kao i pre.
Taj 1.6 hdi ima drugih bagova al jos nisam cuo da se neko zali na dihtung glave sto je recimo simptomaticno za neke njihove benzince, svakako nije to neki trosak i bolje sto je tako nego nesto ozbiljnije sto moze da napravi igranku
Upravo, dihtung kod ovih motora nije boljka.
Citroen je na 270.000km (pravih, provereno), kod nas je oko 3-4 godine. Inace odrzavan redovno, ulje na svakih 10k km.
Vozi se uglavnom magistralom (UE-ZL), tako da je bas cudno sto je zveknuo dihtung.
I dalje mi se povlači problem da mi se jede prednja desna guma po spoljašnjem rubu. Rađena je reglaža pre godinu dana ali sam u međuvremenu menjao ležajeve točkova i prednji desni homo zglob pa se to možda i poništilo. Mislim, baš je i vidljivo nakon vožnje da je ta strana gume kao poderana, dok se na levoj strani ne vidi. Jel može tu još nešto da utiče sem reglaže?
Kad budes otisao na reglazu videces kakva je situacija ne kontam sta hoces da cujes od nas, niko nije vidovit da zna dal ti se poremetio trap ili nije.
Koliko znam samo prednji desni tocak po spoljnoj ivici, Ja ranije nikada nisam imao problema sa potrosnjom guma, evo stare Wintere koje su skinute su sve jednako potrosene u mm, ali posle skidanja je dosta toga menjano na trapu. Menjane su obe prednje solje, amorti sa oprugama, stabilizatori, gumice balans stangle, nedavno lezajevi sa homo zglobom. Jesam radio reglazu trapa nakon toga ali opet mislim da tu nesto nije kako treba. Bas na toj desnoj strani imam lupkanje u voznji po grubom asfaltu. Pricao sam majstorima da provere da li postoji neki luft na relaciji solje/amortizeri/stabilizatori/balans stangle i navodno je sve maksimalno utegnuto. Neki gremlin definitivno postoji, ali ne znam gde je.
Edit: Lupkanje je prisutnije po hladnom vremenu, leti je osetno manje izrazeno.