KIA Ceed 1.4 CVVT benzinac mlati kao dizel

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: KIA Ceed 1.4 CVVT benzinac mlati kao dizel

Post od trojanac »

G4FAEZ je oznaka sa broja šasije. Gamma motor, Reklo bi se da je to taj. Nisam nigde naleteo na taj problem.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ima dosta toga na YT i stranim forumima , kucaj na YT "g4fa knocking sound" ili samo sound, nagledao sam se i nacito mnogo toga a da sam to sve znao i pre kupovine ne bih sigurno taj motor uzeo makar i da je lepo radio :) znao sam da se ovaj cuje, imao sam i video kako radi ali na snimku to drugacije izgleda a ovaj sto mi doteruje kola je ubio dodatnih 300e prodavcu na konto toga plus je i sam auto bio jeftin dosta a top stanje sto se ostalog tice pa me kao to malo privuklo da kupim, kontali smo lanac je to ili ventili resice se za tih 300e manje cifre ali jbg ne bese tako :) no dobro sta je tu je bice neka zarada svakako kad se proda.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Uvek sam bio ubedjen da su uspesno prekopirali Mitsubishijev dizajn motora, i da je to sve neprobojno, mada opet i 300k je ozbiljna kilometraza, ne bih bio nezadovoljan ako me toliko posluzi motor bez problema....

Nisam siguran da li je i realno ocekivati vise od benzinca.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Bax napisao: 09 Feb 2026, 18:28 mada opet i 300k je ozbiljna kilometraza, ne bih bio nezadovoljan ako me toliko posluzi motor bez problema....

Nisam siguran da li je i realno ocekivati vise od benzinca.
Ljubitelj čita i ne veruje šta čita.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Renault je tu ubedljiv sa blokovima, mislim da praveubedljivo najbolje i najizdrzjivije bukvalno da prece 500k km da se ne vide risevi. Za dosta slucajeva sam video, cuo kad je Reno u pitanju.
A istok kao istog, dobro dok je novo, posle 150k km ih treba izbegavati po meni. Nije to Mazda 626 2.0d koja je gazila vecno. Toyote, Mazde, Honde su "neunistive" kao Golf dvojke sto je bio mit. Tada se nisu prelazile velike km, pa su kao bili super i znao je svako da ih popravi, mada realno i sta su imala tadasnja auta osim motora. A iskreno nisam cuo da je Golf dvojka npr presla 500k km bez generalne. To sto se vozi je jedno, ali koliko je motor ispravan i klopovi su drugo. Da ne pricamo o japancima, oni nestanu u presi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori