Što se veličine automobila tiče, i20 mi je bio sasvim OK. 99% vremena su jedna ili dve osobe u automobilu. Jedino gde mi fali malo prostora je mesto u gepeku za duža putovanja kad se nosi dosta stvari. Ponekad moramo da koristimo i zadnje sedište, a ne volim da ostavljam auto na parkingu sa stvarima na sedištima...
S obzirom da imam ozbiljne probleme sa leđima i da planiram da kupim auto koji ću voziti bar 6-7 godina, možda je bolja varijanta neki auto u koji se lakše ulazi/izlazi i sedi uspravnije, tj. neki SUV ili crossover.
Prva ideja je bio Hyundai i30 - u odličnoj opremi za 21.5k - mnogo kvalitetnije urađen od mog i20, motor klasičan atmosfrerski s 4 cilindra (1.5 dpi) - poznat ekosistem, servisi,...
Ako bih ipak gledao neki SUV/crossover do 25k, tu su Suzuki Vitara i S-Cross.
Kod sestrinske KIa-e, Sportage je sad na nekom popustu, mada preko 25k (stari model iz 2025. u početnim paketima), ali se ženi ne sviđa
Gledao sam Captur, ali u 2026. ne stiže sa 1.3 tce 140 motorom, samo 160 sa automatskim menjačem i novi trocilindraš sa 115 KS.
Izbegao bih Stellantis 1.2 motore, da li su još uvek problematični?
Zaključak: B segment sa dovoljno velikim gepekom (ne smeta i malo veći auto), benzin, manuelni menjač , lak ulazak/izlaz, pouzdan motor, dobra servisna mreža
Ako nađem nešto da je baš dobra ponuda, možda bih nategao nekako još 1k...
Ima li predloga?