Brisači
Re: Brisači
Nema Bosch više ništa van Srbije a da ima veze sa brisačima.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Misliš da se komplet brisači Bosch proizvode u Srbiji? Da ne grešim dušu, ovo je stanje od pre par godina, kada sam ih zadnji put menjao.Heinz napisao: 12 Feb 2026, 08:05 Nema Bosch više ništa van Srbije a da ima veze sa brisačima.
Proizvodnja, projektovanje, razvoj, sve je u Srbiji koliko znam.
E tih više nema, sad kad budeš kupovao nove videćeš šta pišemo.Gaginh0 napisao:Ja imam 4.5 godine Aerotwin na Passatu, i dalje brišu kao prvog dana. Plaćeni oko 25€ tada.
Ljudi naprave filozofiju od brisača zbog 5-10€ razlike.
Meni nove Bosh posle mesec dana crtaju linije ko da su stare 5 godina i da su za zamenu. Sreća imam račun, idem da vratim.
A ja taman kupio Bosch za probu 
Ja prosto ne mogu da verujem, godinu dana ne mogu da sastave, kineski za neke smešne pare mi duže trajali

Ja prosto ne mogu da verujem, godinu dana ne mogu da sastave, kineski za neke smešne pare mi duže trajali
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ispada da je najbolje kupiti neke najjeftinije i menjati ih jednom godišnje. I no sikiriki. Ja tako radim na Puntu.
I meni Boš počele da se čuju i skaču po staklu kad bio onaj hladan period početkom januara a nemaju ni 4 meseca.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ili nabaviti neke kvalitetne gumice, pa menjati samo njih..?
Neko je hvalio neke sa alija čiji mi se..
Neko je hvalio neke sa alija čiji mi se..
Koristio sam ih u 2 navrata i ispadoše bolje nego ovaj Bosch.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Mitutoyo su oni legendarni brisači/gumice sa oglasa.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ma to je polovično rešenje, te gumice nikad ne stoje kao originalne a neke brisače moraš i bukvalno razvaliti da bi im uvukao gumicu pa to bude i još gore. Po meni su najbolje rešenje ili veoma jeftini brisači koje ćeš menjati čim malo zaškripe ili kupovina nekih ekstra kvalitetnih kao što je japanska Mitsuba (koju sam pominjao), a kojih je nažalost sve manje na tržištu. S tim da na trajnost brisača mnogo utiče i koliko se auto vozi a još više da li je i garažiran. Čisto sumnjam da bi mi brisači potrajali skoro 4 godine da je auto sve te godine bio celo vreme napolju.
Na Hondi se menjaju samo gumice, OE traju dugo i odlične su. Jedino što je komad bio 2000 din pre par godina.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ja sam menjao na Civicu samo gumice i bilo je odlično resenje jer se zadrzava oem metlica sa novom oem gumom. Čak nisam nista ni razdrndao 

»Mitutojo« su solidni, no pomalo klimavi i na višim brzinama slabo brišu.