Nov automobil - budžet 25k
Re: Nov automobil - budžet 25k
Ako se izjavi da te gubitak vrednosti apsolutno ne zanima onda nema govora o tome da je primarni motiv takve kupovine ekonomske prirode. Sve ostalo su racionalizacije i samozavaravnje, kupovina automobila je najcesce emotivna odluka i racionalnost se tu cesto izgubi.
-
milekmilek
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Nisam siguran da je u Srbiji zamena ulja i filtera automatskog menjača ispod 200€ kao što si naveo, sigurno je to nešto skuplje.Gaginh0 napisao:Pa ako ćeš u ovlašćenom da ga održavaš onda ćeš i metlice brisača platiti 100€, a kamoli za servis menjača.
Sa druge strane u Srbiji da zameniš ulje i filter u DSG košta ispod 200€ u "baždarenim" servisima.
Zveknuti 200€ jednom za 60-80.000 je ništa.
Druga stvar je što su u Srbiji većina auta NOV NOV pa se lagano bednik pokvari na tek 500.000 pređenih km.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Možda nije za svaki, ja pišem za DSG. Za moj DQ250 je oko 200€.
U ovlašćenom je oko 60.000, mislim da je Džona pisao.
U ovlašćenom je oko 60.000, mislim da je Džona pisao.
Yes, za moj dq381 cena van ovlašćenog (Slavko, Pastor, Floyd...) je 200eur, 250e sa oem uljem i filtrom.
U ovlašćenom je 60k rsd... Doduše moj primer je primer kada ne treba slepo verovati ovlašćenim servisima.
Jedini problem sa autom koji sam imao - jeste problem sa servisom, ne sa samim autom
U ovlašćenom je 60k rsd... Doduše moj primer je primer kada ne treba slepo verovati ovlašćenim servisima.
Jedini problem sa autom koji sam imao - jeste problem sa servisom, ne sa samim autom

Nov automobil - budžet 25k
Moj i30 je rezervisan i verovatno će ostati ovde na forumu 
Odličan auto. Već sam pisao da sam ga kupio racionalnom metodom izbora, a da me je tek naknadno “kupio” svim svojim kvalitetom. Sada ga iz racionalnih razloga prodajem.
Na temu kupovine novog auta iz salona mogu da kažem da je u mom slučaju najbolji izbor. S druge strane, kupovina solidanog polovnjaka ozbiljna finasijska greška jer u istog stucam još toliko para koliko sam ga platio.. evo primer je Swift.. taj poriv da mi auto bude kao nov me jako skupo košta i moraću to kod sebe da korigujem.
Evo poslednji primer mog ludila - na zimskom setu felni na Swiftu dve su počele da korodiraju oko rupa za šrafove. Ništa značajno. Inače te felne sam farbao čim sa kupio auto jer su bile izguljene sa svih strana. Bilo je to više šminka nego farbanje, ali za 100€ nisam ni mogao da očekujem bolje. Od kako sam primetio koroziju odmah uđe crv i krenem da pratim oglase. Pojavio se “zdrav” set na oglasima, ali jedna felna je bila malo više zagrebana. Kupim ih za 150€. Ovog puta ih odnesem kod Alu Rokija, gde je za mene cena 200€ za profi farbanje čitavog seta. Inače puna cena je 150€ po felni i stvarno ih odrade da budu kao nove. Peskiraju svaku felnu, isprave i minimalnu krivu, popune alumijumskim varom svako krzanje, unutrašnju ivicu felne obrade na mašini itd..
Ujedno sam i nove zimske gume upravo kupio i tako….
Sent from my iPhone using Tapatalk

Odličan auto. Već sam pisao da sam ga kupio racionalnom metodom izbora, a da me je tek naknadno “kupio” svim svojim kvalitetom. Sada ga iz racionalnih razloga prodajem.
Na temu kupovine novog auta iz salona mogu da kažem da je u mom slučaju najbolji izbor. S druge strane, kupovina solidanog polovnjaka ozbiljna finasijska greška jer u istog stucam još toliko para koliko sam ga platio.. evo primer je Swift.. taj poriv da mi auto bude kao nov me jako skupo košta i moraću to kod sebe da korigujem.
Evo poslednji primer mog ludila - na zimskom setu felni na Swiftu dve su počele da korodiraju oko rupa za šrafove. Ništa značajno. Inače te felne sam farbao čim sa kupio auto jer su bile izguljene sa svih strana. Bilo je to više šminka nego farbanje, ali za 100€ nisam ni mogao da očekujem bolje. Od kako sam primetio koroziju odmah uđe crv i krenem da pratim oglase. Pojavio se “zdrav” set na oglasima, ali jedna felna je bila malo više zagrebana. Kupim ih za 150€. Ovog puta ih odnesem kod Alu Rokija, gde je za mene cena 200€ za profi farbanje čitavog seta. Inače puna cena je 150€ po felni i stvarno ih odrade da budu kao nove. Peskiraju svaku felnu, isprave i minimalnu krivu, popune alumijumskim varom svako krzanje, unutrašnju ivicu felne obrade na mašini itd..
Ujedno sam i nove zimske gume upravo kupio i tako….
Sent from my iPhone using Tapatalk