Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od ftj »

Burek kao burek je sranje, ne njegov nego generalno :D

Skoro je poceo sa rimskim stilom pice i to podrzavam s obzirom da sad u bgdu maltene nemas normalnu picu a da nije napolitanska. Medjutim malo je imala prepecene delove, al ne ono kul prihvatljivo nego da osetis neprijatno. S obzirom sa je to mnogo tanja pica celom povrsinom, ona se pece na nizoj temperaturi i verovatno je lako preci tu granicu.

Slusao sam na nekom podkastu i da vlasnik tramontane treba da otvori lokal gde ce prodavati rimsku picu i to ocekujem da ce valjati. U bgdu jedino gde znam jos da ima je rustik na senjaku i ona kida.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ja ne videh nestoove uticajne influensere koji su popljuvali neki restoran, pekaru itd. To sve govori o krivljenju slike međ rajom koja slepo veruje svemu sto vidi na drustvenim mrezama.

Jedna anegdota od skoro.
Bili na jednom rucku ovaj No1 iznad mene i jos neko drustvo. Klopa skroz ok, odnos cena/kvalitet i vise nego pristojan, ali, eto, onakomkroz pricu, jer smo gurmani , iskomentarisemo kako kiseli kupus nije bas najsjajniji.
Naravno, izvinjavali nam se, nisu htwli da naplatenkuous itd itd, a to je samo bila konstruktivna kritika.
Elem, pored brdo narucene hrane, tesko, tj retko se desi da bas sve valja.
Gledajuci ove food blogere, oni poruce brdo hrane i nikad nicemu ne nadju ni najmanju zamerku.
Toliko o tome.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Miro Gastro Tražilica je imao Gastrovanje epizode, znao je da napljuje fino.
A promocije su neizbežne, mada se lako i provale (valjda).

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

ftj napisao: 16 Feb 2026, 12:37 Burek kao burek je sranje, ne njegov nego generalno :D

Imao sam jednog starijeg kolegu koji je imao običaj da kaže da je burek "đački i seljački doručak" i ja ga recimo tako doživljavam, kao jeftin obrok, uvek cu pre pojesti pljeku nego burek npr. (to je već samo moj stav), tako da su čitavim hajpom oko bureka njemu digli neku vrednost kao da je ne znam šta. Volim te "pekarske" obične obroke, ali mi se za njih podrazumeva da jedan taj obrok košta dosta manje od npr. pljeskavice.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Pite su lokalna sirotinjska hrana.

Uvozna sirotinjska hrana (nekada testo sa povrćem, sirom i ostacima drugih obroka) je takođe evoluirala u današnje paste i pice, i to ne samo 'talijanske, neki cene i prekookeanske verzije.

Ne vidim zašto burek ne može da bude fensi? Kvalitet namirnica i veština majstora imaju dosta uticaja, u oba slučaja. Samim tim, mogu se i subjektivno ceniti. Ili je sramota komentarisati jedno, a u fazonu smo ako "poznajemo" i poštujemo ono drugo...

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Apsolutno tačno, napravljen je neki brend i to je to, isto kao što možeš da kupiš i brlju za 1000 dinara litar i rakiju koja košta kao prosečna plata u Srb. :)
Ja to ne sporim, samo pričam sa svoje tačke gledišta, odbijam da jedem fensi burek po ceni ok mesa. :D
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Legitimno.

Skoro je žena pravila neku tortilju od tikvica, šargarepe i tako nečega. Tortilja ispadne super, nafiluje se čime želiš i dobiješ sjajan obrok, posebno za poneti na posao i sl.

Kvaka? Pa, tokom leta je neće biti, ali je trenutna cena tikvica takva da se stvarno može pojesti dobra pljeska umesto ovih "zdravih" stvari :D

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Odgovori