Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Novi Sad

Post od A170T »

Znam, to mi je i užasavajuće. Ne znam da li bilo gde u Evropi policija štiti kriminalne pojedince koje imaju apsolutnu slobodu da biju i napadaju ono najbolje što društvo može da ponudi. Ovog puta je bilo samo guranja i udaraca bez naoružanja, sledeći put mogu da dođu i pištoljima da pobiju ljude policija će da se smeje. Gde je granica? Kako skloniti psihopatu?

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Evo, ne znam, ali prevršilo je već davno svaku meru.

Užasan bes osećam, a najviše iz neke nemoći, zbog generalne nezainteresovanosti okoline za ovu katastrofalnu situaciju.

Sve više sam siguran da odavde treba pobeći.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dok penzije i plate u javnom sektoru redovno stižu, nema bojazni od gubitka vlasti.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sinoc je problem bio nedostatak jasne komunikacije i organizacije sa "nase" strane. Studenti su pozivali na jedno, zborovi na drugo.

Sa druge strane, ovi su jako dobro organizovani, zasticeni, i kod njih svako zna sta radi (imaju izuzetno dobre kanale komunikacije i organizacije), pri tom imaju i zastitu policije. Krimosi im rade posao i zato ih stite. Svaki rezim kao ovaj ce to da radi, jer je to nacin da opstaje neko vreme.

Ne kazem da je skup bio pogresan, samo je jako nejasno komunicirano i ljudi su bili prepusteni sami sebi kod SNP. To je dovelo do scena koje smo videli sinoc. Zato je potrebno da budemo svi zajedno i da postoje jasni kanali komunikacije i organizacije, kao i rekacije na ovako nesto. Delom je "narod" nezadovoljan i zbog toga, zato je doslo do slabijeg odziva poslednjih meseci.

Ja kao istaknutiji ucesnik i sa politickom funkcijom u NS sam podlozan nekim stvarima - javna funkcija, nije da se ja necega plasim, samo ne zelim da druge ljude dovodim u neprijatne situacije a i forum nije mesto za to stoga sam dosta blago napisao ovo :)

Poenta je da necemo uspeti bez zajednistva, jasne komunikacije i organizacije i zastite mladih ljudi (a i nas matorih), jer je rezim organizovan, imaju svu logistiku, imaju ljude i resurse i protivh njih se ne moze vise ici naivno i sa pistaljkama.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: Tiguan

Post od noob »

Bilo ne bilo komunikacije, ne postoji normalno objašnjenje za onakvo nasilničko ponašanje bilo da je bio jedan ili više u grupi.
Problem jeste što ovo mnogo traje, mnogo se razvuklo, izgubila se šansa 15.03. Ljudi su izgubili strpljenje, zborovi bar u Bg po meni menjaju stranu i to nije ono sa početka, našli su im slabu tačku ili lova radi, očkivano čim ovoliko traje da će sve izbušiti što mogu i dopreti do čega god mogu.
Odgovori