Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Izvinjavam, se, prebacio sam se na Yaris Cross, on je po meni sličan kao CHR sa prostorom.
Corolla Cross je veći auto, samo ružniji od CHR, zatvoriš vrata ona šuplja sva na Corolla Cross, ni prići Nemcu, nema taj utisak čvrstine i kvaliteta. Valjda sam ja više očekivao od Tojote koliko se hvali.
Corolla Cross je veći auto, samo ružniji od CHR, zatvoriš vrata ona šuplja sva na Corolla Cross, ni prići Nemcu, nema taj utisak čvrstine i kvaliteta. Valjda sam ja više očekivao od Tojote koliko se hvali.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nije ni nemac što je bio. Odnosno vidi koliko košta Tiguan.
Posetite www.garaza.rs !
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
pedalaš napisao: 17 Feb 2026, 11:29 Meni je Corolla Cross prostorno OK ( pa i pozadi ), ali, oni materijali na sedištima, onaj štof ( u Style opremi, drugi nivo, za "akcijskih" 35.990 € za 2WD ), ono je kriminal kako jefitno deluje. I za te pare pozadi u vratima imaš samo plitki držač za čašu ( ne i klasične ostave u vratima ), kao i samo džep na zadnjem delu naslona ledja sedišta suvozača ( a ne i vozača ).
Vozio sam je relativno skoro i baš bio razočaran. U njoj je bio onaj slabiji 1.8 motor, te razočarenje nije bilo samo u unutrašnjosti, već je i vožnja bila baš otužna. A enterijer je stvarno jadan, ili su moja očekivanja bila mnogo veća. Ne znam da li je u višim paketima bolja situacija, ali mene ono podseća na Koreance od pre 15 godina. Kilavo, jaaako kilavo…
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Mislim da tvoj utisak nije pogrešan. Gledao sam cene tojotinih hibrida, pa još u nekim njihovim višim paketima... van pameti. Samo ako im je potrošnja goriva 0 ima smisla dati 35-40k evra za kola koja po veličini i kvalitetu izrade i dalje izgledaju kao kola od 20-25k evra. Gledam Yaris Cross style i gr sport paketi opreme preko 40 hiljada... Staviš ga pored Countymana koji toliko košta pa se zamisliš.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Koliko koštaju Yarisi i Corole Cross u višim paketima i kako izgledaju, Tiguan ispada povoljan.
Isti utisak, još se čudim kako niko ne spominje sem mene. Svi nešto hvale Tojote pa reko ajde da vidim, otplike da ljudi nisu videli bolje. Meni Tojota unutra isto razočarenje i to veliko baš, i po kvalitetu i po prostoru za 35k auto.DukeNS napisao: 17 Feb 2026, 18:06 Vozio sam je relativno skoro i baš bio razočaran. U njoj je bio onaj slabiji 1.8 motor, te razočarenje nije bilo samo u unutrašnjosti, već je i vožnja bila baš otužna. A enterijer je stvarno jadan, ili su moja očekivanja bila mnogo veća. Ne znam da li je u višim paketima bolja situacija, ali mene ono podseća na Koreance od pre 15 godina. Kilavo, jaaako kilavo…
A tek kod Yaris Cross kako počinju za te pare sa halogenom sijalicom, parking senzore imaju u paketu gde košta ko auto iz više klase + 6-7000e, dati za taj auto 40.000e da iole na nešto liči je van pameti. Pa kod Škode Kamiq aktivni parking senzori dođu fabrički zadnji bar, fabrički ima led svetla itd. neke osnovne stvari.
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Mani samo nije jasno kome oni to prodaju. Prodajne brojke govore jedno (da imaju dobru bazu kupaca) medjutim ja prosto na putu ne vidim nijednu. U odnosu na ono sta vidjam, rekao bih da su prodajne brojke te, toga i ima na putu. Ali Toyota je bas bas nevidljiva. Ne secam se kada sam video Corolu, Prius, Yaris na ulici. Cak i RAV nije cest prizor. A navodno ih prodaju na hiljade u Nemackoj. Nesto mi tu ne stima. Ili ih kupuju rent-a-car agencije (opet netacno vecina nudi Skodu, VW, reno kao ulazne modele) ili neke firme. Padalo mi je na pamet da nisu aerodromi. Jer oni kupe stotine vozila ali ta vozila nikada nisu na ulici. Ceo vek provedu na aerodromu, ali onda ne bi bila registrovana. Npr Honda apsolutno odrazava prodajne brojke. Za nemacku su statisticka greska i tako ih i nailazis na putu. Kinezi isto. Ali Toyota......nesto mi se tu debelo ne uklapa. Ili je prosto koncentracija prodaje u velikim gradovima pa se tu i voze kao Uber, Door dash i sl.
To što Toyota gura takav dizajn, naročito enterijera - jeste zbog njenih glavnih tržišta...
Evropsko tržište je dosta drugačije, dok po Amerikama i Azijama ne obraćaju pažnju previše, tj više se ceni pouzdanost, jednostavnost i praktičnost (što se i vidi kako se kotiraju na istom).
I ono što je najbitnije i Toyota, a i Honda dosta drže svoju bazu - tj većina njihovih kupaca ne menja brend
Evropsko tržište je dosta drugačije, dok po Amerikama i Azijama ne obraćaju pažnju previše, tj više se ceni pouzdanost, jednostavnost i praktičnost (što se i vidi kako se kotiraju na istom).
I ono što je najbitnije i Toyota, a i Honda dosta drže svoju bazu - tj većina njihovih kupaca ne menja brend
Dok sam radio u Americi skandalizovao sam se sta im je standardni enterijer - plastic fantastic
Tojota je tu jos i dobra - treba videti Ford USA 
nije to stvar tiguana i krosa, to važi bukvalno za svako poređenje nemca i japanca dok ne dođeš u ultra premium zonu ovih drugih. bukvalno je isto u najbanalnijim poređenjima, ja sam sa opel astra H prešao na suzuki s-cross i dugo vozio u neverici koliko je jadniji auto unutra, šupalj, konzervast itd dok danas 7 godina kasnije mogu samo da uživam u činjenici da sam retko posećivao servis sem redovnog održavanja, da se auto nikada nije popeo na šlep itd.noob napisao: 17 Feb 2026, 14:32 Izvinjavam, se, prebacio sam se na Yaris Cross, on je po meni sličan kao CHR sa prostorom.
što se tiče zamerke da tojoti skoro da nema na nemačkom drumu, biće da su ih sve dovezli u srbiji pošto su ovde zavladale. biće da srbima nije bitan luksuz nego pouzdanost vožnje i rekao bi da je to dobro.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni bi jedini motiv za kupovinu Tojote bio pouzdanost i garancija od 10 godina. Verujem da im je to najveći prodajni adut. Kod nas su se usrali od prodaje zahvaljujući taxi vozilima, mada ih i privatnih ima dosta.
I da, sedišta su im užasno kratka, to mi je isto ostavilo snažan utisak. A ja nisam dugajlija…
I da, sedišta su im užasno kratka, to mi je isto ostavilo snažan utisak. A ja nisam dugajlija…
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
To je uradio i @gazza, ne znaš ga, banovalo ga onomad...
Ne vredi, moram i temu za Tojotu da otvorim 
Sent from my 2510DPC44G using Tapatalk
Sent from my 2510DPC44G using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Šokovi.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Toyota je prošle godine bila druga po prodaji u Srbiji (3.693), bolja nego VW (1.919), a medju pojedinačnim modelima, Corolla je zauzela drugo mesto.DukeNS napisao: 18 Feb 2026, 10:49 Meni bi jedini motiv za kupovinu Tojote bio pouzdanost i garancija od 10 godina. Verujem da im je to najveći prodajni adut. Kod nas su se usrali od prodaje zahvaljujući taxi vozilima, mada ih i privatnih ima dosta.
Ja mislim da na dobru prodaju Toyote najviše utiče opšteuvreženo mišljenje da su im vozila kvalitetna i pouzdana, kao i ta Relax garancija (mada tu ima mnogo sitnih slova, a kada ih pažljivo pročitaš, shvatiš svašta, pa i da, primera radi, na ekran infotainmenta ili na LED svetla garancija traje samo tri godine, tj. da ih ne pokriva Relax garancija, ka što je apsurd da po isteku fabričke garancije, Relax garancija od hibridnog sklopa pokriva samo " Upravljački modul hibridne baterije, hibridni upravljački modul, sklop invertera sa konverterom" ). Opet, činjenica je da niko osim Toyote ne nudi garanciju na hibridnu bateriju od 10 godina bez ograničenja kilometraže, a što može biti velika benefit za prvog kupca pri kasnijojoj prodaji tog vozila.
Svako ko misli da su Toyota vozila nekvalitetna, neka ode u Niš i neka sedne u neki taxi. Većina su Toyota vozila i dobar deo njih su stari Priusi i ima dosta Corolla SW. Videće kako izgledaju sa nekoliko stotina hiljada km.
A onda neka pozove Bros taksi koji ima VW (jer isti drže i ovlašćeni servis za iste, žuti su) i videćete razliku
A onda neka pozove Bros taksi koji ima VW (jer isti drže i ovlašćeni servis za iste, žuti su) i videćete razliku