Nov automobil - budžet 25k
Re: Nov automobil - budžet 25k
Ma nije se odnosilo na post, nego se neka poruka iskucala u džepu, pa sam obrisao, i napisao samo greška, a trebao sam staviti tačke samo
Početnička, i po pitanju menjača i terencamaniaxxx napisao:Kakva greska?
Jok brate, nije greška. Tako volim i dok mogu tako če biti. I SUV nije terenac, neke LC yote se ne bi branio 
-
Spa-Francorchamps
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Kako vam izgleda Nissan Qashqai 1.3 140HP Acenta za 25.5k eur?
To je isti motor koji ide u Captur/Symbioz?
To je isti motor koji ide u Captur/Symbioz?
Postoji za 25.5k?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Spa-Francorchamps
Postoji u cenovniku?
-
Spa-Francorchamps
Pa ima ok opreme i ok auto (verovatno udoban na tim 17). Ali onda mozda mozes pogledati i sportage osnovni lanjski. Mada verujem da qq ima kudikamo pristojniju opremu. Meni tu smeta kada te osnovne oskrnave vizuelno (fali krovni nosač, poneki spojler itd...a iznutra tek) tako da te odbiju. To je kod qq a koji inace nije neki lepotan bas izrazeno. Uporedi sa onim 10k skupljim, drugi auto. I dalje (meni) doduse ruznjikav 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma sa QQ nema greske, za te pare vredi razmisliti
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Pa baš sa qq ima greške, dosta žalbi ima na njega.
A Kia Sportage je na mnogim uporednim testovima c-suv bio broj jedan.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sportage MY2025 sam vozio kao test auto, ima ga i na sajtu koga zanima da pročita.
Qashqai ovaj poslednji sam vozio samo na kratko, od druga člana @džole pa ne mogu baš skroz da ih uporedim ali onako okvirno.
Dakle poredimo odlični Renault-Daimler agregat, čuveni 1.3 DIG-T u verziji od 140KS i dobro nam poznati 1.6 T-GDI od 150KSu Kiji. Oba su manuelni menjači, pretpostavljam. Da ne ulazim sad u sitna crevca šta koji nudi od opreme za taj novac, to neka gleda onaj ko kupuje.
Qashqai je skoro restilizovan i izgleda modernije. Sa druge strane dolazi sa agregatom koji je već outdated i dolazi mu zamena.
Sportage je duži 30-tak cm, nudi osetno više prostora u kabini i veći prtljažnik. Oba agregata su dobra, ali verujem da je Kijin ubedljiviji. Nisam probao uporedno.
O potrošnji ne bih jer mogu oba da troše puno ili nešto manje, to je više individualno. Dizajn je takođe subjektivna kategorija.
Meni lično Sportage izgleda modernije i ozbiljnije u enterijeru. Ali treba videti kako izgledaju ti primerci za 25-26k jer često to bude značajno drugačije od onoga što vidimo na slikama.
Generalno bilo šta da se odabere neće se pogrešiti. Treba razmotriti koje su must have stavke kada se uzima novo vozilo i da li ga oba imaju. Za mene to su LED farovi i adaptivni tempomat, na primer. Kamera za rikverc se danas očekuje kod svih ali bilo je nekih čudnih paketa opreme koji dolaze samo sa senzorima, ne i sa kamerom. Dakle, dobro se raspitati. Pa tek onda videti šta vam se više dopada.
Qashqai ovaj poslednji sam vozio samo na kratko, od druga člana @džole pa ne mogu baš skroz da ih uporedim ali onako okvirno.
Dakle poredimo odlični Renault-Daimler agregat, čuveni 1.3 DIG-T u verziji od 140KS i dobro nam poznati 1.6 T-GDI od 150KSu Kiji. Oba su manuelni menjači, pretpostavljam. Da ne ulazim sad u sitna crevca šta koji nudi od opreme za taj novac, to neka gleda onaj ko kupuje.
Qashqai je skoro restilizovan i izgleda modernije. Sa druge strane dolazi sa agregatom koji je već outdated i dolazi mu zamena.
Sportage je duži 30-tak cm, nudi osetno više prostora u kabini i veći prtljažnik. Oba agregata su dobra, ali verujem da je Kijin ubedljiviji. Nisam probao uporedno.
O potrošnji ne bih jer mogu oba da troše puno ili nešto manje, to je više individualno. Dizajn je takođe subjektivna kategorija.
Meni lično Sportage izgleda modernije i ozbiljnije u enterijeru. Ali treba videti kako izgledaju ti primerci za 25-26k jer često to bude značajno drugačije od onoga što vidimo na slikama.
Generalno bilo šta da se odabere neće se pogrešiti. Treba razmotriti koje su must have stavke kada se uzima novo vozilo i da li ga oba imaju. Za mene to su LED farovi i adaptivni tempomat, na primer. Kamera za rikverc se danas očekuje kod svih ali bilo je nekih čudnih paketa opreme koji dolaze samo sa senzorima, ne i sa kamerom. Dakle, dobro se raspitati. Pa tek onda videti šta vam se više dopada.
Posetite www.garaza.rs !
-
Spa-Francorchamps
Onda ne bi kupio nijedan (od ova dva), jer nemaju adaptivni... 
U Sportage-u je motor od 160KS, 150KS je nova verzija za 2026.
U Sportage-u je motor od 160KS, 150KS je nova verzija za 2026.
Poslednja izmena od Spa-Francorchamps u 18 Feb 2026, 20:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Koje su mane, osim kućišta Termostata, i centralnog displeja?Leckov napisao:Pa baš sa qq ima greške, dosta žalbi ima na njega.