Koliko troši?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Koliko troši?
Nema više te verzije. 34k je bio tada. Preskupo, slažem se. Posebno što meni ne zadovoljava potrebe kao porodičan automobil. Da biram auto za sebe i da budžet dozvoljava, Yaris koji se odlično vozi, sa 130KS, u lepom paketu opreme, pa došao bi u obzir.
Posetite www.garaza.rs !
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
trojanac napisao: 18 Feb 2026, 17:46 Dragan sve rekao, pa ko kako hoće da shvati. Hejtera će uvek biti, bila to Toyota, Samsung ili HP.
Što hejteri? Ja sam prvi gledao Tojotu (RAV 4) i pre kupovine Alfe i gledao sam je kao potencijalni sledeći auto. Kao što napisah, možda bih je uzeo zbog pouzdanosti i garancije, možda bio spreman i da platim više za Korolu Kros sa jačim paketom, čak mi se i vizuelno dopala, ali sam ostao razočaran. Ne vidim što bi bilo hejtovanje iznošenje zamerki...?
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Nije upućeno tebi uopšte. Zna se ko ovde ne podnosi Toyotu.
Posetite www.garaza.rs !
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
S'obzirom da je čovek "hejter" jer je imao jako loše iskustvo sa dotičnom markom automobila, a ovde su mnogi hejteri raznih drugih marki u koje nisu ni seli a kamoli provozali, ne vidim problem.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Kuzmanović?
I znamo šta se sa takvima radi!
TapaT
I znamo šta se sa takvima radi!
TapaT
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Uopšte se ne radi o tome šta misle fanovi i šta misle hejteri. Hajde da razmišljamo kao potrošači i da ne opravdavamo i ne relativizujemo koještarije i očigledan rast cena koji ne da nije praćen porastom kvaliteta, nego je suprotno. Nagomilavaju se beskorisni sistemi pod haubom i tako udovoljava birokratiji, decenijama dokazivana tehnička rešenja u kabini guraju se u ekrane na dodir, tako manje-više vidim poslednjih 10 godina u autoindustriji. Bliži se kraj igrice, vraćaju se dizeli.
Nema to veze sa hejtom i Tojotom konkretno, radi se o tome da ne treba previše verovati kapitalistima. Pravio sam matematiku uštede (jer ne vidim drugu poentu hibrida) između Yaris hibrida od 35000€ i VW Pola turbo-benzinca od 25000€. Kada se uzmu vrednosti iz života, dakle ne vožnja u zoni škole, nego mešovito, autoput, sve... momenat kada će hibrid isplatiti ekstra potrošenih 10k evra i početi da štedi u teoriji dolazi... besmisleno kasno. U međuvremenu voziš kola koja se povremeno čuju kao lift i imaju e-cvt menjač koji je sve, samo ne ono što svako od nas ponaosob želi za sebe.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Imao jedan primerak kojim nije bio zadovoljan i od tada ni da čuje za Toyotu. A ovamo milioni zadovoljnih kupaca. Eno biciklista ima 3 Yarisa. Imao je i svašta još. I sigurno zna da odabere. Pa opet daje prednost Toyoti. Valjda ima svoje zašto. Iako često zna da ostavi negativan komentar. Što je sasvim ok.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Jaris hibrid startuje sa 20.990 uz "Toyota finansiranje" (platiš pola sada, a pola u 60 jednakih rata).
"Troši kao upaljač".
I da, čak i kao "klotara" ima sve savremene sisteme asistencije, pa i poluatonomnu vožnju nivoa 2 (fantastična stvar, vredi svakog dinara).
"Troši kao upaljač".
I da, čak i kao "klotara" ima sve savremene sisteme asistencije, pa i poluatonomnu vožnju nivoa 2 (fantastična stvar, vredi svakog dinara).
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ako ti nije teško, vidim da si u toku sa Tojotom... Pošto kažeš da u baznoj izvedbi ima puno toga, šta pravi razliku u ceni između takve i one plave Trojketove od skoro 35k evra?
Pojma nemam
Onaj od 35 ni ne gledam ni u teoriji, jer je dosta skupji od Jazz-a hibrida, a Jazz je 4 cilindraš i tu je za mene kraj poredjenja sa tim Jarisom od 35 hiljada.
Znam samo neke meni bitne razlike u prva tri paketa opreme Jarisa, u verziji hibrida sa 116 ks (21, 22,2 i 23,5 hiljade, uz "beskamatno" Toyota finansiranje).
Svaki je sa auto klimom, a, izmedju ostalog:
- prvi je na čelik felnama,
- drugi nivo na alu felnama (oba na 185/65x15) i sa maglenkama,
- treći nivo opreme ima LED farove i alu od 16" (195/55x16), pri čemu na taj nivo može opcija od 1.000 (svi park. senzor, elek. preklopivi retrovizori i još dve asistencije ).
Znam samo neke meni bitne razlike u prva tri paketa opreme Jarisa, u verziji hibrida sa 116 ks (21, 22,2 i 23,5 hiljade, uz "beskamatno" Toyota finansiranje).
Svaki je sa auto klimom, a, izmedju ostalog:
- prvi je na čelik felnama,
- drugi nivo na alu felnama (oba na 185/65x15) i sa maglenkama,
- treći nivo opreme ima LED farove i alu od 16" (195/55x16), pri čemu na taj nivo može opcija od 1.000 (svi park. senzor, elek. preklopivi retrovizori i još dve asistencije ).
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Onaj je bio 1.5 sa 130KS, što sd nema u ponudi i Premiere paket opreme, koji takođe nema u ponudi, a vrlo je bogat paket.
AI generated:
AI generated:
Ekskluzivan dizajn: Model dolazi sa ekskluzivnom dvobojnom karoserijom (često Neptun plava sa kontrastnim crnim krovom) i 17-inčnim crnim aluminijumskim felnama.
Digitalno iskustvo: Poseduje prilagodljivu digitalnu instrument tablu od 12,3 inča i centralni ekran osetljiv na dodir od 10,5 inča sa bežičnom integracijom za Apple CarPlay i Android Auto.
JBL audio sistem: Uključuje premium JBL audio sistem sa 8 zvučnika za poboljšano zvučno iskustvo.
Napredna bezbednost (Toyota T-Mate): Obuhvata najnoviju generaciju Toyota Safety Sense sistema aktivne bezbednosti, uključujući adaptivni tempomat, sistem za održavanje trake, automatsko kočenje u hitnim situacijama, i detekciju mrtvog ugla, uz mogućnost bežičnog ažuriranja softvera.
Head-up displej (HUD): Prikaz ključnih informacija na vetrobranskom staklu za minimalno odvraćanje pažnje sa puta.
Digitalni ključ: Mogućnost korišćenja pametnog telefona kao digitalnog ključa za pristup i pokretanje vozila.
Posetite www.garaza.rs !
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Palo je prvo merenje. Čep metoda.
Škoda Karoq 1.5 TSI DSG

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Škoda Karoq 1.5 TSI DSG

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
To je to. 1.5 TSI + DSG je extra kombinacija što se tiče performansi i potrošnje.
A Karoq i nije baš mali auto.
A Karoq i nije baš mali auto.
Sta kaze bord?
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Nisam gledao.