Koliko troši?
Re: Koliko troši?
apropo priče o ceni jarisa, koliko znam suzuki swift košta 5000e manje a za vožnju u uslovima u kojima jaris dominira (grad, manje više), nema bitne razlike u performansi. nisam posedovao ali sam vozio oba dovoljno da zaključim da bi meni tih 15-16k koliko bude swift maksimum u tim uslovima vožnje. možda grešim a možda je do mog ukusa gde mi se mešanje jarisovih elektronskih sistema u način vožnje toliko nerviralo da bi poludeo da to posedujem. verujem da je vozilo namenjeno apsolutnim početnicima.
Koliko troši?
Taj osnovni ima halogene sijalice, a za parking senzore u paketu + 5000e, znači bude 27-28.000 da bi imao parking senzore, sedišta ista klot bez obzira.Sloba napisao:Ako ti nije teško, vidim da si u toku sa Tojotom... Pošto kažeš da u baznoj izvedbi ima puno toga, šta pravi razliku u ceni između takve i one plave Trojketove od skoro 35k evra?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Za 23,5 hiljade (uz nazovi "beskamatno" Toyota finansiranje na 60 meseci) ima i LED farove, a za još 1.000 ima i sve aktivne park. senzore, elek. preklopive retrovizore i još dve asistencije.
Da, ja sam "početnik" sa 38 godina vozačkog staža, koji aktuelnu generaciju Jarisa vozi od 2022. Doduše, nije hibrid, već običan sa 1,5. A uzeo sam ga sa dva (meni) veoma bitna razloga, potentan motor i odlični sistemi asistencije (ovo drugo mi bitno jer ne znam da vozim, a i mator sam, pa imam reflekse kao mrtav konjzigZag napisao: 19 Feb 2026, 17:58 apropo priče o ceni jarisa, koliko znam suzuki swift košta 5000e manje a za vožnju u uslovima u kojima jaris dominira (grad, manje više), nema bitne razlike u performansi. nisam posedovao ali sam vozio oba dovoljno da zaključim da bi meni tih 15-16k koliko bude swift maksimum u tim uslovima vožnje. možda grešim a možda je do mog ukusa gde mi se mešanje jarisovih elektronskih sistema u način vožnje toliko nerviralo da bi poludeo da to posedujem. verujem da je vozilo namenjeno apsolutnim početnicima.
Što se tiče novog Swifta, on je MHEV i to sa EM od 3 ks. Jaris kao HEV ima pogonski EM od 80 ks ( i jedno tri puta veći obrtni moment od Swifta ). Naravno, kod Jarisa hibrida je i veća snaga samog SUS-a (a i sinergijska snaga celog pogonskog sklopa je veća). I zato i nemaju baš isto ubrzanje.
Bez dileme, Swift košta manje. Što je i logično, jer je HEV tehnologija skuplja.
Šta je kome bolje, to je stvar ukusa. Meni je Jazz mnogo bolji od oba.
Nema 23,5. Počinje po sajtu koji gledam 23.990 €.pedalaš napisao:Za 23,5 hiljade (uz nazovi "beskamatno" Toyota finansiranje na 60 meseci) ima i LED farove, a za još 1.000 ima i sve aktivne park. senzore, elek. preklopive retrovizore i još dve asistencije.
Parking senzori imaju u Cool koji je 25.990 € + doplata za metalik 700 ili biser 900 (osim ako niste taksista pa vam odgovara bela boja) = blizu dođe 27.000

Kolega iznad tvog posta je govorio o Jarisu ( pogledaj na šta je ranije referisano, oko plavog Jarisa sa testa ).
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Evo mene opet.
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Srki is on fire
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ovo bolje od Tojote hibrida 
Ban za potpis.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ovih dana okreće 250.000, tek se razradio!
@Heinz ako misliš na "ovna", to stoji još od korone i one paranoje oko pranja povrća u mašini i svakodnevnih "peak-ova".
"Passat B8 4.0 W8"
Engine swap iz b5.5 u b8