Heineken napisao:Njemu treba jer im dolazi drugo dete. Inače vozi Corsu D 1.2 . Uglavnom vožnja po NS do instituta na posao i što jednom mesečno dođu do nas. Ja sam za jači neki motor ali on kaže da mu je to ok. Najbitnije je da auto nije skup i komplikovan za održavanje. Kolega njegov ima I30 lubeničara, novog ga kupio pa ako odluče da prodaju i to bi bila dobra opcija. Poznat je auto što je najbitnije
Ma za korsu D je Tipo limuzina.
Iskreno ja bi gledao pored Heča i limuzinu, ako mu duzina nije presudna.
Za skromne ljude dobar je Tipo skroz. Nije Fiat dzabe narodni auto a opet moze se naci dosta mladji za iste novce u odnosu na konkurenciju.
Saša napisao:E da, hteo sam nešto drugo da napišem a ne znam gde. Bio sam par dana u Rumuniji i na autoputu između Segedina i Arada vidim znak “divljač na putu” sa dodatnom tablom narednih 12 km, pa ga onda vidim još jednom. Gledam da li je ograđen autoput - jeste, sve po ps-u ali znakovi su ipak tu. Da li je moguće? To još nisam video nigde. Nažalost nisam uslikao jer mi je telefon bio spojen kablom zbog CarPlay-a.
Ja sam skoro , vracajuci se iz Novog Sada, na ukljucenju na AP jedva izbegao srnu. Krenem da ubrzavam i taman da udjem u prvu traku autoputa , ispred mene srndać unezveren, skakuce, kakva scena, sva sreca bilo tipa 3 ujutro pa nije bilo nesto saobracaja.
Nisam obratio paznju dal je ogradjeno u tom delu, al kapiram da te ograde ne mogu bas svu divljac da zaustave.
U tom delu (naspram Kaca) ih ima, i cesto se mogu videti u njivama. Mislim da je nedaleko odatle (15ak km) mironiko udario srnu/srndaca, ali nije bio autoput nego magistralni..
grujicd napisao: 21 Feb 2026, 08:33
Kum gleda auto za ćerku koja je početnik u vožnji, pa mora do 109ks, neće ni da prelazi mnogo, ali je poželjno da ne bude izakan i da bude estetski prihvatljiv. Mislio sam da će lako da se nađe nešto, međutim kad postaviš neke kriterijume gde sam mislio da možeš da biraš, oglasi su PREPLAVLJENI Citroenima C3 1.2 Puretech. Jasno je i meni i njemu da su ti motori problematični i da je to zbog toga, ali sa cenovnim razlikama se pitam da li preuzeti rizik? Pa samo paziti kod servisa, ulje samo koje je predviđeno za wet belt, kajš da se menja odmah i na 6 godina (neće kilometraža biti neka)... Mada vidim da ni to nije garancija.
Kao ilustracija, za 7500e možeš da dobiješ C3 1.2 2021. sa 69k km, ili Clio 1.5dci 2017 sa 236k km.
I uglavnom tako bude, možeš da nađeš C3 ili Pežo 208 sa takvim motorom i sa ispod 50k km, što je skoro nov auto... A ako hoćeš da izbegneš taj motor alternativa bude dizel iz uvoza sa navodnih 150k+ km, pri čemu za ovu namenu dizel je apsolutno nepotreban, plus vuče gomilu svojih problema, a opet majstori za francuze pre preporučuju tako nešto. I ako digneš cifru za par hiljada evra u rezultatima se samo pojavljuju još novije ce trojke i malo šta drugo. Kum je prilično odlepio od gledanja...
Ovaj C3 je neka najniza oprema(manuelna klima, minimalni displej), mozda cak i N1 i to je razlog tako niske cene. Imas dosta firmi koje su ih kupile za komercijaliste
Stavi filter benzin, preko 80 kw i naci ces mozda dva ili tri ispod 8k e i to su tipa 2018 godiste.
Manuelna klima, nepostojeci ili minimalni displej i nepostojanje airbump-a(ona plastika na vratima) su poprilicni indikatori da je bilo komercijalno vozilo.
Plus ako je vozilo u samo jednoj boji, jos beloj, to je dodatni signal. Imao si bez doplate da kupis u belo/crvenoj.
Heineken napisao:Njemu treba jer im dolazi drugo dete. Inače vozi Corsu D 1.2 . Uglavnom vožnja po NS do instituta na posao i što jednom mesečno dođu do nas. Ja sam za jači neki motor ali on kaže da mu je to ok. Najbitnije je da auto nije skup i komplikovan za održavanje. Kolega njegov ima I30 lubeničara, novog ga kupio pa ako odluče da prodaju i to bi bila dobra opcija. Poznat je auto što je najbitnije
1.4 je takav kakav je ovde opisan. Borba. Ali takva je i corsa d 1.2 (vozio je nekad dugo). Ako mu je ona ok, bice i ovo. Samo po enterijeru i opštem utisku ne verujem da ce biti kvantni skok, ali prostorom je sigurno nesto bolji.
Momčilo napisao:U tom delu (naspram Kaca) ih ima, i cesto se mogu videti u njivama. Mislim da je nedaleko odatle (15ak km) mironiko udario srnu/srndaca, ali nije bio autoput nego magistralni..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svaka čast na pamćenju! Na jedno 10ak km nakon odvajanja za Kać, na putu NS-Zr, se to desilo i posle sam više obratio pažnju: zaista tu ima divljači koja se nekad može videti i lagano iz kola, sa puta...
Dobru ponudu tih francuza i konkretno c3 ima onaj Mića u Jagodini on je ovl. servis za te francuze i prodaje ih iz uvoza sa licitacija, drugar je prosle god kupio cerki tamo 2019. c3 bicolore mada je dosta bilo belih ali ona nije htela beli. Ja sam vozio taj pjur shit i meni se to ne svidja nikako, bas c3 sam vozio koji je korektan kao auto onako unutra i voznji, nije los ni sa komforom ali motor i kako se vozi mi se ne svidja nikako ali dobro kad se kupuje za zensku osobu pa jos taze vozaca njima je to najmanje bitno kako ide i kako se vozi.
grujicd napisao: 21 Feb 2026, 08:33
Kum gleda auto za ćerku koja je početnik u vožnji, pa mora do 109ks, neće ni da prelazi mnogo, ali je poželjno da ne bude izakan i da bude estetski prihvatljiv. Mislio sam da će lako da se nađe nešto, međutim kad postaviš neke kriterijume gde sam mislio da možeš da biraš, oglasi su PREPLAVLJENI Citroenima C3 1.2 Puretech. Jasno je i meni i njemu da su ti motori problematični i da je to zbog toga, ali sa cenovnim razlikama se pitam da li preuzeti rizik? Pa samo paziti kod servisa, ulje samo koje je predviđeno za wet belt, kajš da se menja odmah i na 6 godina (neće kilometraža biti neka)... Mada vidim da ni to nije garancija.
Kao ilustracija, za 7500e možeš da dobiješ C3 1.2 2021. sa 69k km, ili Clio 1.5dci 2017 sa 236k km.
I uglavnom tako bude, možeš da nađeš C3 ili Pežo 208 sa takvim motorom i sa ispod 50k km, što je skoro nov auto... A ako hoćeš da izbegneš taj motor alternativa bude dizel iz uvoza sa navodnih 150k+ km, pri čemu za ovu namenu dizel je apsolutno nepotreban, plus vuče gomilu svojih problema, a opet majstori za francuze pre preporučuju tako nešto. I ako digneš cifru za par hiljada evra u rezultatima se samo pojavljuju još novije ce trojke i malo šta drugo. Kum je prilično odlepio od gledanja...