Cebit je definitivno najveci IT sajam u Evropi, nema sta nema. Nije toliko prodajnog karaktera koliko izlagackog, veci deo sajma je ipak softver. U sustini, uvek je moguce pazariti svasta po dosta nizim cenama, jer proizvodjaci cesto organizuju neke diskont akcije. Najveci deo onoga sto dovucete sa Cebita cete dobiti za dzabe, sto kao poklon, sto kao nagradu na nekoj blentavoj igri. Kad sam bio zadnji put, bilo je akcija tipa sutiras na go i ako pogodis dobijes Play Station (naravno, go je jedva veci od lopte, ali je opet zabavno). Umalo da zabodem voznju u SLS-u, i to je bila jedna od nagrada. Recimo, mnogi vam daju nesto ako samo popunite upitnik. SAd zvuci da se ja ciganim i da sam dovukao kuci olovke i blokcice, ali nije bas tako, dobio sam npr USB flash od 16GB, fudbalsku loptu sa SP, torbe za laptop itd. Kinezi pred povratak rasprodaju sve sto su doneli po smesnim cenama, pa se mogu pazariti kamere za kola za 10 evra i slicno.
Ono sto je van sajma je isto kul. Hanover je meni simpatican grad, ima dobre klope i piva a nisu u fazonu da deru zato sto je Cebit u toku. Imaju gotivan zooloski vrt, odlican gradski park (ne kao nasi parkovi, ovo cudo je ko pola Beograda), brdo nekih radnji sa sitnicama koje je tesko naci u Srbiji itd.
Mi karte dobijamo prema povrsini standa, i uvek je to nekih 300 do 500 karata od cega propadne 90%, tako da mi nije nikakav problem da podelim. Karte vaze i za dzaba prevoz u Hanoveru i okolini dok traje sajam.
Ovo je sa druge strane odlicna varijanta da se napravi road trip, steta otici samo na Cebit. AKo se putuje preko CRO i SLO ili preko Beca, Stutgart i Minhen su usput (Mercedes, Porsche i BMW muzeji), ostalo da ne pominjemo. Inace, najkraci put kolima je preko Budimpeste i Praga, pa se moze kombinovati jedna tura gore a druga dole.
@Heroj - javi ako resis koliko vam treba, taman da malo oteras Mecku u Vaterland