Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Putevi u Srbiji

Post od NexT »

putare zabole Q, ali u svakom slucaju je bolje nego da zjapi rupcaga.

Na Nbg ih dugo nisam video da rade nesto pametno.
Ali moram priznati da nema toliko rupa koliko sam ocekivao. Mozemo verovatno da zahvalimo vremenu jer nije 5 dana ukupno posipana so.

Poenta ovih zakrpa je da ne otkines tocak dok se ne prolepsa vreme. Onda bi trebali to lepo da ogule sve i da urade kako treba.
E sad, to sto obicno ne dodje do tog stadijuma - jbg.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Vreme: Danas oko 14h
Predmet: Krater
Precnik: 1 metar (slika je max zumirana)
Dubina: Izmedju 30 i 40cm
Stanje: neobelezeno (a kako drugacije)

Slika

Mislim da cu ostaviti kola na neko vreme jer ono sto sam danas video po gradu je ZASTRASUJUCE !!! I nemoj da mi je neko rekao da nije tako JER SAM VIDEO ! Sa druge strane, zivo me interesuju sada razlozi, objasnjenja zasto je ovako i zasto mora tako, izvolite. I da zapravo grad super radi posao i da niko nije odgovoran za ovu katastrofu. Znaci plasim se da vozim ! Potez je bio od Merkura na Bezaniji pa auto putem do Sarajevske i dalje prema Juznom Bulevaru, Bulevarom JNS od Slavije pa gore... ova slika je ekstrem. Kraj. Gore ne moze. Na jos 5-6 mesta sam video kratere, doduse manje ali opet zastrasujuce.

Pri tome, u Selu Beograd pada SMESNA kolicina snega, znaci mogu misliti sta bi to bilo kada bismo imali 2-3 meseca snega non stop kao neke drzave... auto mi je danas beo od XYZ tona soli koju su sinoc bacili na susnezicu...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Da vidimo ovako
Merkur na kosi i generalno veci deo Bezanijske kose - sasvim dobre ulice. Ima nekoliko manjih rupa, mene vise nerviraju lezeci.
Auto-put, Gazela - odlicno
Autokomanda, po meni sasvim ok stanje prema Juznom Bulevaru.

Te price "plasim se da vozim" su :srbin:
Ulice nisu perfektne, daleko od toga. Nekad i ja popizdim od izbegavanja, pre svega utonulih sahtova.
Kratera ce uvek i svuda biti. Ima kritnicnih delova grada, ali centar to svakako nije, a ni Nbg.

Mozda da probas drugim autom da se vozis, nije toliko strasno :kezo:

edit: samo jos nesto. "dubina 30-40cm" :rofl: Jel imas predstavu koji ti je precnik tocka? :kezo:

Uostalom, eno drugarica studira u Londonu.
Palo je 10-15cm snega.

Otkazana predavanja na fakultetu, zatvorene neke skole, zatvoren Heathrow!!! Pa ja se ne secam kada je u Bg bilo takvih stvari, a aerodrom nam je bio otvoren 24/7 kad je i sve okolo bilo zatvoreno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jel prolazio neko od vas ovih dana od Trosarine do Jerkovica kroz Save Maskovica i Kruznim putem? Ako nije ne znate sta propustate :-)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Samo sam cekao Malivukovica da se javi, zbog njega sam najvise i napisao post. :D Znaci ti brate Malivuce, ili:

1. Djilas ti je ujka/stric/teca
2. Toliko volis ovaj grad i zemlju Srbiju da si zaslepljen i ne vidis nista (sto je generalno pozitivno i zaista mislim da si pravi patriota sto se toga tice, iskreno volis Beograd, to se jako cesto vidi :bravo:)

Jer nije normalno da neko nema ama bas ni malo kritike. :) Kakve veze ima sto je Hitrou zatvoren, sta me boli dupe, ja ovde pricam iskljucivo i samo o katastrofalnom stanju ulica u gradu ! Nije jos ni pola zime proslo !

Hajde da prodjemo moju danasnju rutu, ne mrzi me... Juzni Bulevar prema auto putu dobar donji deo koji je renoviran, ovaj moj "gornji" pocetni nivo raspada, izdrzljivo... auto put dobar, Gazela dobra (napominjem da dobar kod nas i dobar u svetu nije isto, dobar kod nas je krs u svetu), na samom skretanju sa auto puta na Bezanijsku kosu prema Merkuru rupa, pukotina, ne vidi se dobro jer je puna vode... onda ide onaj kao tobogan na gore koji je veoma neravan i los i kada se popnes na vrh ogromna rupa na sredini, puna vode, ostra... vracam se auto putem koji je ok, skrecem prema Kneza Milosa, penjem se na trolejbuski most, silazim prema sajmu... tu je vec lose ispod same petlje, desno skrecem prema Savskoj... na samoj desnoj krivini stoji upao poklopac.. necega... onda idu 4 uzasno upala sahta na duzini od 50 metara... zatim desno prema Sarajevskoj prelazi se preko sina koje su toliko uzasne da je najbolje STATI pa u prvoj polako... cim se predju sine dolazi se to kratera prikazanog na gornjoj slici... idem Sarajevskom, posle 150m, velika rupa na sredini, zatim upao saht... nastavljam pravo pored zgrade Vlade (ako je to ona zgrada kada se iz Sarajevske pozeli u Nemanjinu pa mora da se prodje onom jednosmetnom gde je taxi stanica) i u toj maloj ulicici 5-6 velikih i dubukih rupa, skretanje u Nemanjinu takodje lose, neravno ali izdrzljivo... Nemanjina je ok, stizem do Slavije koja je katastrofa, prelazak preko sina u Bulevar JNA uzasan, treba stati pa u prvu polako, posle 50m u desnoj traci velika i duboka, ostra rupa... Bulevar JNA dalje relativno los, kada krene spustanje isto je los, najlosiji naravno prelaz preko sina, skreanje levo prema Juznom B. prilicno lose (spoj asfalta i nekih cesljeva los), ulazim u JB i odmah skrecem u desnu traku jer u levoj traci posle 100m veliko udubljenje, kopali su pa su ostavili nezavrseno... raskrsnica sa Maksima Gorkog ocajna, na desnoj strani pre autobuske stanice ogromna rupa (ona sto su je pre neki dan popunjavali "hladnim asfaltom" koji vise ne postoji), dalje na gore i dalje lose ali izdrzljivo itd. itd.

Meni sve ovo nije nimalo prijatno za voznju...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ma, ja volim Beograd kao Beograd. Inace sam daleko od patriote (ne volim ni taj izraz), a to i nema veze sa ovom temom.

Ja nisam rekao da nemam zamerke. Imam, naravno, ali tih par stvari koje si naveo, tipa "neravna rampa za iskljucenje sa auto-puta za Bezanijsku kosu" :nemampojma: Jeste neravna, al ne vidim toliki problem...

Tu rupu na samom pocetku, i onu na vrhu valjda toliko puta dnevno prodjem da mogu zatvorenih ociju da obidjem bez da je zakacim.

Meni je problem kada ja nemam prostora da bez kocenja obidjem saht/rupu i moram da prodjem kroz nju.
Nije mi problem ako zjapi rupa, a ja imam 10 metara oko nje da prodjem. Naravno, njoj nije tu mesto, ali dok ja ne moram da proteram auto, sve je ok.

Veceras sam obisao pola grada, ima par rupa koje sam pokupio, ali zaista ne ocekujem u Srbiji da budu pothole free putevi.

Meni mnogo vise smeta recimo auto-put do NS koji je katastrofalan.
Karadjordjeva koja se raspada, Bul Oslobodjenja koji je takodje katastrofican itd...

Te pojedinacne rupe, ili neravnine su mala beba.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ogi, zakrpii su ti rupu sa slike, prosao sam tuda pre 15 minuta.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kako su to uradili, jesu li ispumpavali vodu ? :D
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne znam ali ta sa tvoje slike i nekoliko okolnih su popunjene.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Đilas prati Garažu...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

znaci, Ogiju jedna uplatnica vise za sledecu registraciju :mrgreen:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Valjda jedna manje, vidis li kako sam detaljno napisao gde se nalazi koja rupa na jednoj ruti, sada sve moze da se popravi. :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kao da se vozi karting, tako zvuci citanje opisa postojanja tramvajskih sina.
Nisam u toku, koji je bio prethodni auto kada Hjundai tako subjektivno deluje ?
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Pa vidi, definitivno je Hyundai tvrdji od ostalih automobila mada od kako su mi zamenili osovinu volana mnogo je bolje. Ipak, najgori osecaj za moj auto je prelazak preko poprecnih neravnina, mogu to da budu izbocine ali ubedljivo najgore su sine. Ruku na srce, prelasci preko sina, svuda u gradu osim donekle na Bulevaru jer je skoro renoviran, su katastrofalni.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ogi napisao:prelasci preko sina, svuda u gradu osim donekle na Bulevaru jer je skoro renoviran, su katastrofalni.
Isti kao u svetu, tipicni tako da se ne biih slozio. Koji auto je koriscen pre Hjundaija ?
Odgovori