starac vujadin napisao:Ne treba nositi replike, kopije, šta li već, ma kako to privlačno izgledalo. Pošto sat nije samo pokazivač vremena, već govori nešto o vama i vi vašim satom šaljete neku poruku svom okruženju, šta može da govori o onome koji nosi replike...to je kao da se lažno predstavljate. Bolje nositi plastikaner na baterije od 10 evra, iskrenije je, poštenije i ima više stila.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Rakhil napisao:Automatik sa baterijom ima punjivu litijumsku bateriju, pa duze drzi rezervu - stara stvar, nista revolucionarno, mada se retko vidja zbog koplikovanosti mehanizma i odrzavanja.
Nikaragva, jesi li ti navio taj sat do kraja? I automatici se normalno navijaju na krunicu; kad ga nosis ceo dan i non stop si u pokretu, opet ne moze da se navije sam od sebe do kraja, treba mu pripomoci. Navi ga dok ne osetis da ide teze (nemoj do granice, to ne valja, nego kad krene teze da ide uspori pa na osecaj), nosi ceo dan posle toga i ostavi preko noci. Ako ujutro ne vrti kazaljku ili kasni vise od minut-dva, vreme je za sajdziju.
Hm, nisam ga navijao
Imao sam pre njega citizen, ali davno, neki matori, isto automatik, koji se ne sećam da sam navijao.
Probaću.
kad ste kod automatika, ja sam 4-5 godina nosio vjerovatno svima poznat sat "seiko 5 automatic", bio sam srednjoskolac i kad sam birao sat zalijepio sam se bas za njega... par godina je radio extra a onda je poceo da zeza, nakon nekog vremena sam ga ostavio za uspomenu i kupio sadasnji sat...
Automatici idu na redovni servis barem 1x u 2 godine ako se koriste svakodnevno. Ne treba čekati da počne da zeza, pogotovo ako je vredan sat u pitanju.
ma ja sam ovog dobio za neki kikiriki, tako da nisam htjeo da ulazem dodatno u njega... a usput kad me prosla fora oko mehanizma koji se vidi, tad mi je i dosadio... ne treba sebi kupovati takav sat za 16-ti rodjendan
Rakhil napisao:Floyde, fakat pomalo projektujes svoj licni stav, bez uvrede. Nije to ni toliko lose, niti mogu reci da se ne slazem sa tvojim stavom, ali iskljuciv si, a to ne valja.
Pa naravno da cu da iznesem moj stav
Sto se iskljucivosti tice, u pravu si, malo sam preterao