Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Računari

Post od Delija »

Isti djavo... Imam po nekoliko komada Hitachi, Samsung, WD, Seagate (1, 1.5 i 2Tb)... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Pitam posto sam video da je bilo ovde nekih komentara za WD diskove, tipa da Green serija je dobra samo za file storage, a da npr ako hocu i sistem da imam na njoj da treba da gledam Blue ili Black seriju. A i pored toga, na oglasima sam video gomilu WD Green diskova, dok ovih ostalih nesto slabo ima, pa ne znam sto su ljudi ga masovno odlucili prodavati :jane:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Zato sto kod nas su samo u pocetku wd green serija bila forsirana a veeelika vecina nije znala za black i blue seriju. Sada najbolja serija za siroku upotrebu ti je red serija.

Ako mene pitas nadji seagate ili wd ali neku noviju seriju i neces imati problema. E sad ako imas malo vise para uzmi i jedan manji ssd za sistem a ovaj od tb za storage to ti je najbolja komb ako mozes finansijski.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sada za sistemski disk treba da se pazari SSD i to je to. Za storage je green sasvim ok.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Cherokee napisao:Pitam posto sam video da je bilo ovde nekih komentara za WD diskove, tipa da Green serija je dobra samo za file storage, a da npr ako hocu i sistem da imam na njoj da treba da gledam Blue ili Black seriju. A i pored toga, na oglasima sam video gomilu WD Green diskova, dok ovih ostalih nesto slabo ima, pa ne znam sto su ljudi ga masovno odlucili prodavati :jane:

Kao sto Delija kaze i moj savet je za sistemski SSD i plus jedan Green pored njega. Ne zaboravite da black tandrce ko blesav! Green je prakticno besuman.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Cherokee napisao:Pitam posto sam video da je bilo ovde nekih komentara za WD diskove, tipa da Green serija je dobra samo za file storage, a da npr ako hocu i sistem da imam na njoj da treba da gledam Blue ili Black seriju. A i pored toga, na oglasima sam video gomilu WD Green diskova, dok ovih ostalih nesto slabo ima, pa ne znam sto su ljudi ga masovno odlucili prodavati :jane:
Green dominira u ponudi jer je bio znatno jeftiniji od blue, a od black pogotovu. Zbog uštede energije brzina okretanja ploča je 5400 rpm, a čini mi se da ta serija ima i manji cache. Samim tim su i performanse niže. Može sistem i na njega, ali za neku ne zahtevaju mašinu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Ne bih ipak da uzimam SSD disk (barem trenutno, mozda kasnije), posto mi je budzet malo ogranicen, a trebalo bi mi hard disk u skorije vreme.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... lter=53441

ali sada da sam na tvom mestu gledao bih ili red ili black seriju, jeste da su malo skuplji, ali dobijas vise garancije i brzi rad istih.

p.s. ako kupujes za gotovo dobijas ove umanjene cene. ;)
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jel neko otvarao adapter od laptopa u pokušaju da mu zameni kabal (onaj tanji što izlazi iz njega)? Vidim da su "kutije" tih adaptera sve na isti fazon, nema šrafova... Pretpostavljam da su iz dve polovine sa nekim "žabicama"...? Probao sam da otvorim, ali ostavljam previše tragova i oštećenja...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Otvarao ja brdo puta. Nema zabica, polovine su zalepljene ili zatopljene jedna u drugu, nije predvidjeno da se servisira. Uzmes skalpel pa lagano, kad otvoris isto ti je unutra ko i adapter koji mozes otvoriti. Pogledaj prvo na netu da li ima nesto na sta treba obratiti paznju, neki adapteri imaju komponente na putu noza kojim seces, pa ide posebna procedura.
Posle ce ti adapter biti nevidjeno ruzan, jer moras da ga malo izlomis pa posle da ga oblepis izolirkom: zato se prvo raspitaj koliko je nov. U WinWin-u recimo imas cesce modele vec od 20 evra.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Računari

Post od Saša »

Ako je toliko onda se neću ni zezati sa tim, samo se bojim da je ipak mnogo više. Crkao adapter, crkla baterija... Kao da su ga ovi u Toshibi pravili da se dezintegriše posle dve godine. Pogledaću... Hvala!

Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Najbolje da sa necim pretesterises, onaj spoj, cisto da ne popuca sve, ako ti je samo pukao kabl, svrati popravicemo...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Meni je hard disk kaput :(
Tacno je resio da me muci kad je primetio da se raspitujem za nabavku novog racunara.
Kako ce nabavka morati da saceka bar 2-3 meseca, zanima me ima li neko da proda polovan ispravan hard disk od 80GB?
Bitno mi je da premostim 2-3 meseca do kupovine novog racunara
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Računari

Post od Saša »

Bax napisao:Najbolje da sa necim pretesterises, onaj spoj, cisto da ne popuca sve, ako ti je samo pukao kabl, svrati popravicemo...
Prežvakao se i sad visi na 3-4 žičice, čudi me kako uopšte i dalje radi. Hvala ti na želji i volji da pomogneš, no već sam ga krpio dvaput ali ne potraje to dugo, a pošto imam još jedan (potpuno crknut) adapter - opet sa Toshibe, još skuplje i bolje od ove moje - a taj komad kabla je na njemu potpuno ceo - rekoh da ga nekako pokušam prebaciti na ovaj moj... No neće to ići lako, izgleda.
Inače, toj drugoj Toshibi (malo starija, ali 17 inča displej, skup model svojevremeno) je prvo crkao flat kabal između displeja i kućišta (displej je hteo da radi u samo jednom položaju, a i taj moraš "gađati" po pola sata), a na kraju i adapter, pa je silom prilika penzionisana. Što se mene tiče - Toshiba više nikad.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kako god, ako se ne snadjes, dobaci, da vidimo kako da se namesti.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori