Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Brisači

Post od nidza »

Posle alkohola će da škripe brisači. Treba koristiti kvalitetne tečnosti i neće biti problema. To je nekad problem. Recimo, ja sam po savetu kolega Alfista počeo da koristim Tutelu, koje je nekad bilo u Kit Komercu. To što sam stavio nove brisače nije bilo dovoljno, nekad su škripali, nekad ne, zavisno od tečnosti - pričam o vožnji autoputem, gde vetar dodatno pritiska aero brisače na šoferku. Sada nešto nema te tečnosti, pa kupim šta stignem, nekad škripi nekad ne. Sada škripi ko nenormalno, hoću da poludim...

Stavljeni su novi Valeo brisači u proleće i izgleda da su im loše tečnosti već presudile. :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moj brisac sam od sebe prestao da skripi !??
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Oće to kada ga ne koristiš :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mares, to sto je masna soferka, da nisi prao auto negde pa si prskao vosak na soferku, ima na usluznim perionicama 'voskiranje', meni je od toga ostajalo isto, posebno je problem nocu jer rasipa svetlost od tudjih farova. Samo vise ne koristim taj mod na pranju i nema problema.

TT post.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

To mi i pumpadzija rekao, kaze mozda je od voska....ja perem kola u auto perionici, ono klasicno pranje unutra i spolja, e sad ne znam da li oni tu ubacuju neka sredstva, ili se za tu upotrebu voska koristi posebno pranje (kao npr. poliranje auta). Probacu ovo da ocistim sa novinama, kontam da je ok predlog i alkoholom mada greota da prosipam rakiju :mrgreen:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nikako rakijom. Uzmi od devojke aceton. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Aceton ce da sje*e svaku gumenu i plasticnu povrsinu na koju kane...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ogi napisao:Moj brisac sam od sebe prestao da skripi !??
Sipao si dobru tečnost. Seti se gde si kupio i sipaj samo to.

Tapatalk HD
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pa mislim da nije to jer je ista tecnost bila i kada je skripao, jedino ako nije potrebno neko vreme da ga tecnost "podmaze" . Inace, on nije ni skripao kada prskam tecnoscu nego iskljucivo kada pada kisa. Vise ne skripi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ako je aero brisač, možda si išao brže. :-) Ovi moji škripe na autoputu kada ih stisne vetar, po gradu jok.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

ja danas stavio nove bosch,videcemo kako ce se pokazati. Dvoumio sam se u metrou izmedju njih i nekih aero,ali ovi aero bili neka nepoznata marka a i nije bilo prave velicine za suvozacki pa sam uzeo normalne
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja još nisam naleteo na aero brisače koji ne škripe, pogotovu kad je hladno. Otkad sam uzeo klasične Champion, odlučio sam da izbegavam aero ubuduće koliko god je to moguće.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Skoro tri pune godine na 206 imam Valeo aero brisače koji se ni najmanje ne čuju. Koristim Kopren tečnost, leti letnju, zimi zimsku. Ono što me iznenađuje je to što su još uvek efikasni kao i dana kada su stavljeni. Koštali su oko 3.000 dinara tada što nije puno s obzirom kako rade, pogotovo što su kola napolju 24h dnevno.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Imaš sreće, meni su stavili Valeo aero u zvaničnom servisu, dobro brišu, nema šta, ali ako je napolju hladno, ili nema dovoljno 'vlage' na šoferci (nije skroz pokrivena kišom) ili idem brže - škripe kao da su od najtvrđe plastike koja struže po suvom staklu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ima Valeo više serija aero brisača, a ne mogu da se setim iz koje su ovi moji. Sigurno i od toga zavisi kvalitet. Još mi jedan brisač stoji naopako zato što je namenjen za Pug 307 koji ima ređe viđen princip rada brisača. Kada sam kupovao brisače, ni na kraj pameti mi nije bilo da 650 mm za 307 i 650 mm za ostale nije isto.
Odgovori