Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Fotografija

Post od Scuderia »

Ciprian Mihai

Decko pravi fenomenalne fotografije automobila :doubleup:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Sajt: http://ciprianmihai.com/
Flickr profil: http://www.flickr.com/photos/golfuletzstudio/
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ima on slika i za drugu temu. :doubleup:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Panorama Dubaija sa najviše zgrade na svetu
http://dubaimap.hipa.ae/index.html
Fotograf Džerald Donovan slikao je Dubai sa vrha najviše zgrade Burdž kalife i napravio neverovatnu panoramsku fotografiju ovog grada, prenosi “Dejli mejl”.

Fotografija je napravljena spajanjem 70 pojedinačnih slika koje posmatračima omogućavaju da vide ceo Dubai, onakvog kakvog ga je video Tom Kruz u četvrtom delu “Nemoguće misije”.

Donovan je koristio mehanički stalak da bi napravio seriju od 48 panoramskih fotografija, svaku snimljenu u rezoluciji od 80 megapiksela.

Slike su zatim spojene sa ručno slikanim fotografijama da bi se popunile “rupe” nastale zbog gromobrana i druge opreme instalirane na vrhu tornja zgrade visoke 830 metara.

Donovanu je dopušteno da se popne na sam vrh tornja, koji se nalazi 200 metara iznad najviše tačke do koje stižu liftovi u zgradi, pa je fotograf tu poslednju etapu morao da pređe penjući se stepenicama unutar tornja.

“Oduvek sam želeo ovo da uradim – još od kada sam video prve skice zgrade. Burj Kalifa je savršena zgrada za snimanje od 360 stepeni jer je njen 'krov' širok samo 1,5 metara. To znači da možete da fotografišete sa jednog mesta i uhvatite ceo pogled, a da vam zgrada ne smeta (osim gromobrana)”, rekao je Donovan.

Rezultat njegovog rada je slika koja može da se zumira, rotira i krivi i pruža jedinstven pogled na čuveni hotel “Burdž al Arab”, najveći tržni centar na svetu i hipodrom “Mejdan”.

Slika je urađena kao najava za dodelu nagrada za fotografiju "Hamdan bin Mohamad bin rašid al Maktum Photography Award" (HIPA) koja će se održati u Dubaiju u martu.

"Ovo je neverovatna fotografija sa neverovatne lokacije. Ona reflektuje ciljeve HIPA-e da poširi granice fotografije i slavi slike neuobičajene lepote i izuzetnog kvaliteta", izjavio je generalni sekretar organizacije koja dodeljuje najveće nagrade za fotografije.
Pobednici ovog takmičenja dobiće nagrade u iznosu od ukupno 389.000 dolara, od kojih glavna nagrada iznosi 120.000 dolara.
Slika
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Kuzmanovic napisao:Ima on slika i za drugu temu. :doubleup:
:doubleup: :doubleup: :doubleup:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

fantastican pogled na Dubai, odusevljen sam :ovacije: imam zelju da nekada (kad budem u mogucnosti) odem tamo i vidim ta sva cuda modrne arhitekture jer volim te ogromne zgrade... najvece zgrade koje sam vidjao su one po Frankfurtu, iako je i tamo njihov tzv. skyline prekrasan, ovo tek mogu da zamislim kako bi me odusevilo...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od BAJKER »

Pentagonova kamera koja vidi sve!
Šta dobijate kada 365 telefonskih kamera od 5 MP spojite u jedinstveni mozaik i dodate još nekoliko super-tajnih dodataka? Dobijate kameru Argus-IS od koje ne možete da se sakrijete.

Slika

Argus-IS (Autonomous Real-Time Ground Ubiquitous Surveillance Imaging System) je kamera koju potpisuje Pentagovona agencija za razvoj novih tehnologija (DARPA). Ova moćna spravica može da se pohvali sa neverovatnom rezolucijom od 1.8 gigapiksela!

Bilo je potrebno trideset meseci rada i nešto više od 18.5 miliona dolara da Argus-IS postane realnost. Sada ova kamera može da usnimi u jednom potezu površinu od čak dvadeset pet kvadratnih milja, uključujući veoma sitne detalje, i to sa visine od šest kilometara, piše sajt PetaPixel.

Primera radi, sa te visine kamera može sasvim pristojno da usnimi i objekte veličine svega petnaestak centimetara, uz to svakodnevno čuvajući i obrađujući prikupljene podatke.

Podatak da je moguće da u svakom trenutku iznad nas može leteti jedno ovakvo svemoćno oko koje snima i beleži sve, ne deluje nimalo bezazleno. Ipak, biće nesumnjivo zanimljivo pratiti kako će se ovakav skok u razvoju kamera vremenom prilagođavati “običnim smrtnicima” i potrošačkom društvu.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

I film o tome.... Inače tvorac ovoga je BAE.

http://www.youtube.com/watch?v=13BahrdkMU8
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sasvim solidan za taj novac.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Auto trke na Ušću, 1980. godina. U pozadini Brankov most.

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Te neke 80te vodio me otac da gledam trke nacionalne klase, zna se fića je bio glavna zvezda :driving:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ako se ne varam, ono desno je Fiat Ritmo 105 TC.
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ne varas se :doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da li ja mogu sa onim mojim sokocalom da napravim fotografiju da npr osoba bude u prvom planu, a pozadina onako blago zamucena, znate na sta mislim?
Evo nekih karakteristika ako vam znace http://www.goodsizgood.com/servlet/the- ... 100/Detail

Znaci nesto na foru ovoga
http://hdwallpapers2013.com/wp-content/ ... 30x700.jpg
http://www.mrwallpaper.com/wallpapers/B ... 0x1200.jpg

Ili je to moze da se uradi preko PS?
Ili moooora da bude profi aparat?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

Ne možeš sa tim kompaktnim fotoaparatom. Ni u Photoshopu nećeš dobiti tako prirodan, realan efekat. To ipak zahteva veliki senzor i odgovarajući, što više otvoren objektiv (čitaj: DSLR ili neki sličan fotoaparat sa većim senzorom). Možeš eventualno pokušati da takav portret napraviš na maksimalnom zumu aparata koji poseduješ (uz najveći mogući otvor blende) i da pritom pozadina/drugi plan bude što dalje od osobe koju fotografišeš. U tom slučaju ćeš dobiti određeno/blago zamućenje. :)

Tapatalk
Odgovori