Toyota Auris

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Toyota Auris

Post od methane.master »

Ne. i30 je lepši. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Lici na karikaturu :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ovako nesto moze samo toyota da napravi.. :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zar je dotle došlo da kopiraju Hyundai, i to loše?!

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Videh danas na Vracaru jednu. Nije strasna kao na slici.

Tptlk
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Prvi utisci su izuzetni. Ruzan ili ne - ovo ce biti fantastican auto i velika konkurencija svima.

Posle prvih kilometara u novoj generaciji ovog kvalitetnog automobila, možemo zaključiti da je daleko odskočio od prethodnika.

Prvo, što me je iznenadilo u novom Aurisu, jeste mogućnost sportskog položaja za volanom, o čemu smo mogli samo sanjati kod prethodnika. Sedište je moguće spustiti veoma blizu poda, pa vozač sedi U automobilu, a ne NA automobilu, što je po mnogima, bio slučaj kod prethodnika. Objašnjenje je jednostavno: prethodni Auris nije bio dostupan u karoserijskoj verziji karavan, pa je automobil morao zadovoljiti oštrije kriterijume prostranosti, dok je novi Auris dostupan i kao karavan, pa verzija hatchback svojim vlasnicima može ponuditi sportski osećaj za volanom, sa pozicijom sedenje i do 40 mm nižoj nego kod prethodnika.

Nova Toyota Auris ima značajno niže težište, što je formula koja utiče na poboljšanje voznih osobina. Upravljanje je daleko preciznije nego kod prethodnika, a prolasci kroz krivine predstavljaju pravo uživanje. Novi Auris krivine seče kao vruć nož maslac: sigurno i savršeno, a na nagle promene pravca i simulaciju izbegavanja prepreka, Auris reaguje sigurno i vozaču uliva veliku dozu samopouzdanja. Na neravnom putu, automobil se, čak i pri visokim brzinama, osećao kao riba u vodi, a vozaču pruža osećaj vrhunske sigurnosti. Za to možemo zahvaliti dobro podešenom oslanjanju, koje predstavlja vrhunski kompromis između udobnosti i dobrog ponašanja u krivinama.

http://www.automagazin.rs/test/12796/vo ... rvi-utisci
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Toyota Auris

Post od sasa lbg »

Ja sam joj video uzivo prednji kraj i bok onako kratko i bas mi se svidja...onako bas Japandzuga!

HTC
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Uradice u Evropi ko i prethodni Auris.. skoro nista..
A prethodni Auris se meni licno bas bas svidjao, za razliku od ovog koji je totalno neinteresantan pored konkurencije (sto se tice dizajna)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Cosmo, ovo što pišeš je gore nego u brošuri.
Prvo su zabrljali što su odustali od imena Corolla.
Drugo, sedišta su bila prosečna do loša, ergonomski.
Treće, koliko sam razumeo, motori su bili manje-više neusaglašeni, 1.33 preslab a 1.6 ko da nema 132KS.
Četvrto, bili su preskupi za kupiti a ni servisi nisu bili jeftini. Istina, ima ih više nego Corolla po ulicama, što je realno sramota za jednu Toyotu.
To je bio prethodni model, lep, skladan spolja mada premali gepek i pored torzije pozadi... Doduše, oprema je bila bolja od konkurencije.
Šta je to kod ovog novog bolje obzirom na trenutnu ponudu u klasi, pritom je ružan skoro ko Civic (s tim da bar ovaj ne liči na korejance ili A klasu od nazad?)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Auto magazin se nevidjeno prose***a kada je u pitanju bilo sta makar i u dalekoj vezi sa Toyotom. Para vrti gde burgija nece...

Ono sto ja mislim za ovaj nesrecni Auris jeste da je ruzan do bola. Da predstavlja lose iskopiranu Kiu, i da je bezobrazno skup za ono sto pruza.

Nekada je Toyota igrala na kartu pouzdanosti, a sada vise ni to ne moze da ponudi...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Isti ovakav zakljucak u testovima imaju i strani magazini i sajtovi, nije ovo samo misljenje auto magazina.

Svi kazu da je drasticno bolji od prethodnika, u lezanju, sedenju, prostoru, ogibljenju u izolaciji, odnosno totalno drugi auto.

Inace su laksi od 40-50kg, nize je teziste i sada 1.6 briljira, odnosno svi su slozni da bolje ide nego 1.6 GDI u Ceedu ili I30 (kazu da je zivahniji).

Meni se isto vizuelno ne svidja i mislim da su pocetne cene povelike. Mada ako gledamo cene I30 i Ceed-a bez popusta vidimo da su, ustvari, istog cenovnog ranga.

Inace, Auris je odlicno prodavan u Britaniji i jedan od najpouzdanijih je tamo, odnosno - kvarova uopste nema.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

cozmo napisao:
Inace su laksi od 40-50kg, nize je teziste i sada 1.6 briljira, odnosno svi su slozni da bolje ide nego 1.6 GDI u Ceedu ili I30 (kazu da je zivahniji).

Meni se isto vizuelno ne svidja i mislim da su pocetne cene povelike. Mada ako gledamo cene I30 i Ceed-a bez popusta vidimo da su, ustvari, istog cenovnog ranga.
Ovo je verovatno prvi put da realno pises o Toyoti i odavde sledi i objasnjenje o tako pozitivnim utiscima sa testova. Toyota je klasa Kia-e i Hyundai-a i sa njima se bori i poredi, ne sa golfovima, focusima i sl...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Bane, nasedas na propagandu - dokazano je da je sve oko opoziva Toyotinih vozila bila namestaljka GM-a i Forda. Nikakav kvar ne postoji ni na jednom vozilu. Samo glupi dileri koji su kacili NEORIGINALNE patosnice koje su zapinjale ispod pedale gasa. Meni se to desilo na Golfu. Zapela mi pedala uz Bubanj Potok auto krenuo da urla (Golf III) Da opozovemo sve Golfove?

http://www.youtube.com/watch?v=lZ4PtafRB9c

@Laki:

Meni je Toyota Corolla uvek bila auto za koplje ispred bilo koje verzije Golfa. Pocni od moje Corolle koja je avioncina za tadasnji Golf II i Golf III.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

cozmo napisao:Isti ovakav zakljucak u testovima imaju i strani magazini i sajtovi, nije ovo samo misljenje auto magazina.

Svi kazu da je drasticno bolji od prethodnika, u lezanju, sedenju, prostoru, ogibljenju u izolaciji, odnosno totalno drugi auto.
Kakav je to bio prethodnik, drasticno losiji od proseka ?
Ili je preterivanje marketinga jos jednom tako ocigledno, nesto ne verujem da bi se onoliko Aurisa prodalo po svetu da je tako drasticno los auto po tim novinarima.

Da je sedenje bilo lose je opste poznato, ne samo u toj Tojoti ali i sve ono ostalo :zbunjen:
Odgovori