Kvalitet goriva u Srbiji?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Kvalitet benzina u Srbiji?
I baš od toliko pumpi u Novom Sadu da se okomi na jednu jedinu Mol? Koja je uz to i najskuplja u kraju (ne dampira nikom cene
)... Malo verovatno.
Tapatalk
)... Malo verovatno.
Tapatalk
Re: Kvalitet benzina u Srbiji?
Meni opis desavanja tokom voznje ne deluje uopste uverljivo, cak dosta mastovito.
Narocito onaj deo o pomeranju kazaljke goriva, nije auto bas tako pametan

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ok. Laze. Ali ja i dalje necu sipati na MOL-u.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
To je tvoje absolutno pravo. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Taj deo nisam ni hteo da komentarišem jer nisam sa punom pažnjom pročitao tekst prvi put, ali je i meni bio sumnjiv taj deo sa naglim padom količine goriva. Ali ok, ne znam šta je i ne želim da stajem na bilo koju stranu, ali da je moguće da je u pitanju prljava propaganda, moguće je.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
ljubitelj napisao:Meni opis desavanja tokom voznje ne deluje uopste uverljivo, cak dosta mastovito.
Sve je moguće. Meni se recimo jednom desilo da sam u Reno 4 sipao malo preko 15 litara benzina na NIS pumpi na izlasku iz NS-a prema Rumenci (ima to već dosta godina) i jedva sam se dovukao do Vrbasa (cca 40 km), motor se bukvalno raspadao, vozio sam 30-40 na sat, nije mogao brže. Tamo sam ostao bez goriva i morao sipati ponovo, a Rešo se preporodio posle toga. To gorivo je bukvalno proletelo kroz auspuh. Tako i ovom nesrećniku, samo što je on dobio nešto daleko gore.
Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ne bih rekao da je tako nešto uopšte moguće na motoru sa modernim ubrizgavanjem goriva, ali ok.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Po njegovoj prici za 2 km spicio pola rezervoara, bez dima i bez curenja iz rezervoara.

Verujem u to sa R4 ali ne verujem u kako se kaze ispravnom novom autu pa jos sa regulisanim sistemom ubrizgavanja.
Euro 3 i noviji motori imaju citav niz kontrolnih softverskih provera i gomilu senzora kojima se kontrolise sagorevanje i mnogo pre opisanih simptoma pali se alarm na tabli i automatski gasi motor kao samozastita.
Pa koliko se puta procita o paljenju "check engine", MIL, kako ko vec zove lampicu pri neuporedivo manjim i gotovo neprimetnim u voznji odstupanjima sagorevanja.
Ono sto je meni dodatno sumnjivo je kako neko ko je obican vozac amater tako dobro poznaje pravne korake, procedure i redosled kome, kada, kako treba uloziti prigovor. I to sve u stanju stresa,kako je predstavljeno.
Nema podataka, tj cinjenica osim opisa, i ne bih nagadjao sta se desilo ili se nije uopste desilo ali meni ne deluje ubedljivo.
Euro 3 i noviji motori imaju citav niz kontrolnih softverskih provera i gomilu senzora kojima se kontrolise sagorevanje i mnogo pre opisanih simptoma pali se alarm na tabli i automatski gasi motor kao samozastita.
Pa koliko se puta procita o paljenju "check engine", MIL, kako ko vec zove lampicu pri neuporedivo manjim i gotovo neprimetnim u voznji odstupanjima sagorevanja.
Ono sto je meni dodatno sumnjivo je kako neko ko je obican vozac amater tako dobro poznaje pravne korake, procedure i redosled kome, kada, kako treba uloziti prigovor. I to sve u stanju stresa,kako je predstavljeno.
Nema podataka, tj cinjenica osim opisa, i ne bih nagadjao sta se desilo ili se nije uopste desilo ali meni ne deluje ubedljivo.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
E sad jbg, kakve veze ima sto je neko vozac amater sa poznavanjem prava?
Uostalom, ne znam odakle je Dragan ovo prekopirao, mozda je sa nekog foruma, gde je taj neko duze vreme clan, gde ga poznaju ljudi...Da sad ovako nesto kaze npr Dag, ne znam coveka, ali bih mu verovao 100%
Uostalom, ne znam odakle je Dragan ovo prekopirao, mozda je sa nekog foruma, gde je taj neko duze vreme clan, gde ga poznaju ljudi...Da sad ovako nesto kaze npr Dag, ne znam coveka, ali bih mu verovao 100%
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ukucajte citat iz poruke u Google i nadje. Ajde da olaksam, evo odakle je link.

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Aha, nov je tamo...
A vidi ti Dragana, izdajicu, posecuje onaj forum...banujte ga, trajno
A vidi ti Dragana, izdajicu, posecuje onaj forum...banujte ga, trajno

Kako vam može pasti na pamet da čovek laže? Je li zbog ega onih što sipaju gorivo na MOL-u?
Lično sam viđao sličan primer sa Fiatom Puntom. Prvo strada reostat i plovak i pumpa goriva u rezervoaru. Plastika od hemikalija povuče, uništi i dizne.
Ko zna koja je hemija u pitanju, Tri hlor etilen ili sl. Čovek je postavio i fotografiju, a da se lako raspitati i u servisu koji je naveo.
Jednostavno, distrbuter nije oprao cisternu od prethodne dostave. Ovo se često dešava.
Mislim da se čoveku treba dati podrška, a ne omalovažavanje bez razloga.
Ako mislite da da bi OMV poslao nekoga da radi ovakva scenarija.....
I da znate, da je NIS sav Euro premijum BMB uvozio upravo od OMV iz Rumunije. Sad su počeli i svoju proizvodnju.
Ključ kvaliteta goriva je ozbiljan transport poput "Klacka" koja je Austrijska firma sa žestokom kontrolom kvaliteta prevoza i kontrole goriva. OMV radi isključivo sa Klackom. Firme koje dozvoljavaju privatni prevoz, muljacine šofera, sigurno će imati ovakve probleme. Klacika prevozi gorivo većim delom i NIS-u.
Lično sam viđao sličan primer sa Fiatom Puntom. Prvo strada reostat i plovak i pumpa goriva u rezervoaru. Plastika od hemikalija povuče, uništi i dizne.
Ko zna koja je hemija u pitanju, Tri hlor etilen ili sl. Čovek je postavio i fotografiju, a da se lako raspitati i u servisu koji je naveo.
Jednostavno, distrbuter nije oprao cisternu od prethodne dostave. Ovo se često dešava.
Mislim da se čoveku treba dati podrška, a ne omalovažavanje bez razloga.
Ako mislite da da bi OMV poslao nekoga da radi ovakva scenarija.....
I da znate, da je NIS sav Euro premijum BMB uvozio upravo od OMV iz Rumunije. Sad su počeli i svoju proizvodnju.
Ključ kvaliteta goriva je ozbiljan transport poput "Klacka" koja je Austrijska firma sa žestokom kontrolom kvaliteta prevoza i kontrole goriva. OMV radi isključivo sa Klackom. Firme koje dozvoljavaju privatni prevoz, muljacine šofera, sigurno će imati ovakve probleme. Klacika prevozi gorivo većim delom i NIS-u.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB