Toyota Auris

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Re: Toyota Auris

Post od igorche20 »

:kezo: :kezo: :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ruzan je i Cosmu,ali mu ponos Toyota fana ne da da to prizna :D
U stvari,priznao je to,pa je onda da bi odbranio cast Toyote Auris postao olicenje lepote :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Za mene se bar zna da ne mirisem VW preterano, ali ova nakaradna kutija lima je neverovatno odvratna.
Enterijer je pravljen kao da su 3 razlicita coveka dobila zadatak da dizajniraju, i onda su ukrstili 3 crteza, a pritom ni jedan od njih nije preterano talentovan... A, kad VW ima lepsi dizajn to znaci da si omasio. Mnogo. Bas mnogo.

I vratimo se Cozmo na tvoju recenicu "naravno, Golf je celokupno gledano pobednik".
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

NexT napisao:A, kad VW ima lepsi dizajn to znaci da si omasio. Mnogo. Bas mnogo.
:plusone:

Mada kad dodje Giulietta, obojica mogu u cosak :kezo:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

:plusone:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

meni auto gledano sa strane i moze proci ali prednji kraj i posebno zadnji su :pop: moguce da cu se vremenom navici i da ce mi se taj dizajn svidjati za 3-5 godina ali sada mi je jako ruzan auto... izgleda da je Toyota malo pogubila konce, i Auris i Rav4 ocajno izgledaju...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Toyota je izgubila kompas. Naprasno hoće da budu avangarda, a sve vreme su bili japanski VW koji pravi dosadne i kvalitetne automobile. Kvalitet im je negde pobegao sudeći po brojnim opozivima, a sa ovakvim dizajnom će im pobeći i najverniji kupci osim Cosma.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ne mogu oni biti avangarda kad to ne znaju da rade, bolje da su se drzali provjerene price... ok, mozda je Auris trebalo malo dinamicnije dizajnirati ali oni su se izgubili nacisto... kad vidim onaj zadnji kraj :uf:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dizajn je pun pogodak. Al za kinesko tržiše ;)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Da li ste vi uopste procitali onaj test ili se sve svodi na komentarisanje izgleda automobila? Da li ste procitali neki test Aurisa uopste?

I banujte me ako hocete, ovaj Auris je odlican auto i samo su nijanse izmedju njega i Golfa VII, sto mozete i procitati u testu, samo da hocete da procitate.

To sto se vizeulno meni ne dopada ni spolja ni unutra, kao ni vama, apsolutno nema veze sa tim kakav je taj auto za voznju. A svi testovi kazu da je odlican, agilan, da je pozicija vozaca maltene kao u GT86, da je prostraniji nego stara verzija i da je bolji od vecine konkurencije i da je fenomenalne ergonomije (bolji je od nove Kie Ceed i I30).

A kada sam rekao da je Golf ruzan - meni jeste. Za mene obicna kutija (po izgledu).

Ali to apsolutno nema veze sa kvalitetom i ocenom tog auta, isto kao sto mislim da to nema veze sa ovim Aurisom.

Golf VII je odlican auto ali meni je ruzan do zla boga. Ali to me ne sprecava da kazem koliko je dobar auto. Isto vazi i za Auris.

Utisci kolega novinara koji su radili uporedne voznje, kazu da je lista ovakva:

1. Golf
2. Auris
3. I30
4. Ceed

Golf i Auris su klasa iznad ova dva, sudeci po prvim utiscima.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nekad se zapitam da li bi neko život dao da odbrani neki brend. Ne mislim sad ovde konkretno na tebe Cozmo, već uopšte. Sa koliko se žara diskutuje o jednom običnom automobilu, kao da je, u najmanju ruku, vitalan deo organizma u pitanju.

Elem, osvrnuću se samo na prethodni post.
Naravno da su Auris i Golf klasa iznad i30 i Ceed-a. Imaju koreanci još puno da rade da bi stigli japance i nemce u auto industriji, ako ih ikada stignu.
I što se tiče dizajna, meni se ne sviđa ni spolja ni unutra. A kako se vozi i koliko je dobar, videćemo. Neke stvari najbolje pokaže vreme.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Znam da će većina ovo shvatiti kao huljenje i provokaciju, ali stvarno me interesuje ima li neki uporedni test Ceed/I30 vs Golf/Auris u kome se vidi da su ovi prvi klasa ispod, ili je to paušalno?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa naravno da je paušalno i to na kub.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

I zaboravih, kad smo kod ličnih utisaka i ukusa, ovo:
Slika
je meni podjednako tužan prizor. :pardon:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sloba napisao:Pa naravno da je paušalno i to na kub.
Ima nekih respektabilnih novinara (dugo u toj bransi auto testova) koji su vozili sva 4 dosad i to je zakljucak. A dobro znate da su ti neki moji kucni prijatelji.

Golf je stvarno radikalan i najbolji od svih, Auris je odmah ispod Golfa i isto tako je radikalan zaokret u odnosu na prethodni model.

I ja ne branim ovde zivotom nista ali reci da se neki auto "stavi pod presu" je veoma neozbiljno i glupo.

Dosad je bilo puno slucajeva gde izgled auta nema veze sa kvalitetom istog. Corolla je jedan od primera naprimer. Isto i Golf. Kad je Golf imao neki dizajn? Nikad.

A pogledajte prodaju i kvalitet oba modela.

Sa druge strane imate Alfu Giuliettu koja je "dizajn" ali kvalitet i prodaja ne prate taj "dizajn". Slicno vazi i za ostale.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori